Valakinél volt ilyen, hogy a kizárólagosan szoptatott babája nem akar rendesen hízni? Elkezdjem már most a hozzátáplálást?
Én nem kínoznám felesleges tűszúrásokkal.
Azért hízik lassabban, mert egyre többet mozog.
És ez havonta így lesz már.
Másodikkal egyetértek!
És az elsővel is abban, hogy lassan elkezdhettek kóstolgatni, 10 nap már semmi:)
Nálunk is ez volt.Mivel ő 3 hónapon át alig hízott, én elvittem gastroenterológiára.Pedig tudtam, hogy örökletes, mert én voltam / vagyok ilyen picurka,és mondta anyu, hogy én se voltam nagy evő.Vettek tőle vért, de nem találtak semmit.Kiderült, hogy kevés a tejem!Miért nem jöttünk rá előbb?Mondjuk én emiatt a kevés hízás miatt már 4 és fél hónaposan megkezdtem a hozzátáplálást, de nálunk nem oldotta meg a kérdést.Nem indult be tőle a hízás, szerintem azért, mert akkor is az anyatej volt a fő táplálék, az meg már kevés volt.Most tápszeres pótlást kap+főzelék hússal, és hízik rendesen!Mondta a doki, hogy gyümölcsöt magában nem adjak neki, mert bár megemeli a vércukrot, üres kalória, és hízni sosem fog tőle!Ha gyümölcsöt adok, akkor teszek hozzá gabonapépet, vagy tápszert, vagy kekszport.Kezdd el a hozzátáplálást!Ennyi idősen már húst, és akár kekszet is kaphat!Szinte mindent! A megfázás okozhat fogyást.Az én lányom egyszer meg volt fázva, többet szopizott, mint valaha, és fogyott.
Én rákérdeztem az orvostól erre a sokat mozog dologra.Hát, azt mondta, hogy a szülők mindig ezzel jönnek, de ez egy tévhit.Mert akkor ennyi erővel minden gyereket be kellene gipszelni, hogy hízzon.Van benne valami!
Nyugi, kezdj hozzátáplálni!Kérdezd meg a védőnőt, és a gyerekorvost.Ha ők azt mondják, hogy vidd el kivizsgáltatni, akkor vidd!Az ő érdeke, és a tiéd is, hogy megnyugodj!
Kedves utolsó!
Nálatok nem volt sírósabb a baba?Amikor voltunk próba szopin akkor eleget evett a lányom. Ő nem sír ő hagyja abba a szopit mikor szeretné és akkor kap amikor kér. Tudom aki ezt olvassa nem érti hogy most min agyalok csak szerettem volna betöltött 6 hónapos koráig ha csak anyatejet kap.
Köszönöm szépen a kommenteket. Gastróra azért kell mennünk mert sokat bukott a lányom de ennek ellenére hízott szépen csak ez az időszak gáz. Szerintetek mekkora az esélye, hogy rosszul mérték le a lányomat? Volt közületek így valaki, hogy felmerült a ez a kérdés?
Szia!
Szerintem kezd el a hozzátáplálást. Mi is így voltunk. 4 hónaposan kezdett el apadni a tejem és fogyott a fiam. Írattam tápszert és normalizálódott a súlya. 4,5 hónaposan kezdtem meg a hozzátáplálást orvosi javaslatra. Krumplival és tejpéppel kezdj, nekem azt mondta a gyerekorvos az a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!