Mikortól váltottatok a cumisüvegről a csőrös pohárra? Érdemes már a hozzátáplálást is kanállal (ételt) +pohárral (innivalót) indítani?
Sosem.
Megtanult pohárból inni. Az ételeket pedig természetesen kanállal kapja.
Szerintem felesleges közbe iktatni csőrös poharat. Gondolj bele: átszoktatod a cumisüvegről, aztán majd a csőrösről is le kell szoktatnod..
Áá, hülyeség. Már egy újszülött is ügyesen lefetyel pohárból, csak jónak kell lennie: kifelé hajló szélű, mint a hagyományos kávéspohár.
Amikor már ül, és eteted pépes étellel, tehát elkezdted a hozzátáplálást, akkor már menjen a kanál és a pohár.
Nem használtunk egyáltalán cumisüveget, kezdettől kis pohárból itattam, csőrös poharat is csak akkor használtunk, ha mentünk valahova.
Az ételt meg persze, kanalaztam.
A kanalat csak azért kérdeztem, mert legutóbbi tanácsadáson találkoztam egy anyukával, aki azt mondta, hogy a főzeléket cumisüvegből adja a gyerekének.
Hát igen, ha sima pohárral kezdünk, akkor a kezdés későbbre tolódik ki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!