Mikor kezdtétek el a hozzátáplálást?
Szia!
3 honapos volt kisfiam, mikor kezdett fogyni a tejem, vettünk tàpszert! Azt meg nem ette meg sehogy, cumisüveggel nem tudott mit kezdeni, végül almàt kevertem a tàpszerhez és kiskanàlal megette! 4honapos koràig igy szorakoztunk, éjjel még volt tejem! Utànna elkezdtem adni a többi bébi ételt amit ehet! Most lesz 1 éves, jo kedélyü mosolygos kisfiu!
Nekem is ilyen volt az 1. babám. 6 hósan kezdtem hozzátáplálni, szerintem nála az már késő volt. Nehezen kapott rá a szilárd ételekre.
Azóta olvastam, hogy 4-6 hós koruk közt a legfogékonyabbak az új ízekre, és ekkor kezdenek mindent a szájukba is venni. Második babám már 4 hósan kezdtem kóstoltatni, pedig anyatejes volt ő is. Így vált be. (NEKÜNK)
Én első gyermekemnél 5 hónaposan, mert nem fogadta el a tejemet, hiszen beköltözött a pocakomba a testvére. Így egyszerre lett tápszeres és hozzátáplált.
Másodikamat 6 hónaposan kezdtem hozzátáplálni, 8 hónapos korára kevés lett neki a tejcsi mennyiségem.
Harmadikamat sajnos 4 hónaposan elkezdtem hozzátáplálni, mert védőnő szerint rosszul gyarapodott. Az addig nyugodt, kiegyensúlyozott gyermekem teljesen megzavarodott. Most 7 hónapos lesz, még anyatejes, remélem egy éves koráig szopizik. Egy éves koráig nagyon nem javasolt tehéntej adása, viszont napi fél liter tejalapú táplálékra szüksége van. Megértem, hogy kivagy, de még ne hagyd abba. Hozzátáplálni, meg ha nincs más okod, még nagyon ráérsz.
Tápszeres volt sajnos 1 hónapos korától. 6 hónapot betöltötte, amikor elkezdtem a hozzátáplálást. Ha újra kezdeném, 5 hónaposan már kóstoltatnám nagyon lassan, csak az ízek és a kanállal való megismerkedés miatt. Így 6 hós korára már zökkenőmentesebben alakulhatott volna, hiszen még 7-8 hósan is alig akar szilárdat enni, csak a tápszert várja.
Első gyermekem kizárólag anyatejes volt, őt is 6 hósan kezdtem hozzátáplálni, bár 5 és fél hósan már kóstolgatott almalevet, almát. Semmi gondunk nem volt vele, az ő evése mindig rendben ment!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!