Tápszeres babák anyukái! Ti mikor kezdtétek/kezditek el a hozzátáplálást?
Figyelt kérdés
Megvárjátok a 6 hónapot vagy már előbb?2011. aug. 21. 01:07
1/13 anonim válasza:
4 hónaposan. Orvosi javaslatra, mert a fiamnak nem volt elég a tápszer. 150ml-nél többet nem ivott meg egyszerre, viszont másfél-két órára rá éhes volt. Ahogy elkezdtük a hozzátáplálást, elmúlt a hasfájás, és kaptam egy boldog, mosolygós, kiegyensúlyozott babát.
2/13 anonim válasza:
4 hónaposan, bár nálunk elég volt a tápszer, de már 4 hónaposan több, mint 7 kiló volt a drágám, így el kellett kezdeni a gyümölcsök kóstoltatását. Most már 5 hónapos, a tízórai gyümölcs, az uzsonna tejpép vagy főzelék.
3/13 anonim válasza:
Mi is 4 hónaposan, mert úgy jártunk mi is, mint az első válaszoló. Max. 120-150 ml-t evett a tápszerből, de 2 óra múlva meg éhes volt. Azóta van, hogy 4 óránként eszik.
4/13 anonim válasza:
Sziasztok védőnőm és a Dr Benjamin Spock könyv javaslatára ami egyébként 2-3 hetes kortól irja a hozzátáplálást de én egy hónaposan kezdtem neki ma már 2 hós a lányom és imádja az almát a répát a barackot mandarint banánt és jövö hét vége fele főzök neki krumplit etetés elött egy órával adok neki egy fél banánt egy fél mandarinnal összeturmixolva így a következő etetés csak 3 óra eltetlével lessz aktuális :D imádja a turmixokat és nagyokat vigyorog amikor meglátja a tányérkáját meg a kanalát :D
5/13 anonim válasza:
3 hónaposan kezdtük gyümölcsökkel, a védőnő 2 hónapos korában is javasolta, mert kis súlyú, de rendesen hízott, szóval nem gondoltuk indokoltnak. Szép lassan haladunk, almalével kezdtem, aztán alma, barack, aztán vegyesen, majd banán. Holnap lesz a leányzó 4 hónapos, majd most kezdünk főzelékfélék felé is tendálni.
6/13 anonim válasza:
3 és fél hónapos volt a kislányom mikor elkezdtük az almát.
7/13 anonim válasza:
nekem a babán vegyesen eszik van tápszer és tejcsi is
és igény szerint evet tápszert is
most 7 hónapos és olyan kb 6 hónaposan kezdtem el a gyümit és zöldséget de mivel már 6 foga van nem csak pépeket kap hanem darabosat is
8/13 anonim válasza:
4 hónaposan kezdtük, most 6 hónapos. Reggel 8-9 körül tápszer (150-180ml), fél 12-12 főzelék(kb. 150g), uzsonna 3 körül ami gyümölcs, vagy tejpép(kb. 120g) (vagy van hogy a tejpépbe is teszek gyümit) 6körül még egy kis tápi ( 130ml)és vacsora fél 9-9 (kb. 150-180ml)
Mindent eszünk, répa, cékla, borsó brokkoli, zöldség, krumpli, a héten először ettünk csirke husit,a gyümikből pedig minden jöhet, minden mennyiségben!
9/13 anonim válasza:
6 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást, már nem akarta megenni a tápszert. 2 hét alatt kiváltotta az ebédet főzelékre, a többi étkezés maradt tápszer. Amióta eszik főzeléket, a tápszert is szívesebben eltünteti a másik négy étkezés alkalmával. Próbáltam a tízórait is lecserélni gyümölcsre, de akkor a főzelékből evett fele annyit, így várok még vele. Gondolom, ha nem lesz ilyen meleg, majd ki tudjuk váltani azt is. Reggel tápszer (180-190 ml), délelőtt tápszer (80-120 ml, de ez az étkezés előfordul, hogy kimarad, mert sokszor 8 után ébred). Délben kb. 150-160 g főzelék (gyümit is teszek bele), de ha nagy a kánikula, akkor csak 100 körül eszik, nem erőltetem. Délután tápszer 200ml, és este tápszer 150-180 ml. Én azért nem sietek az étkezések kiváltásával, mert koraszülött a kisfiam.
10/13 anonim válasza:
3 hónaposan gyümölccsel.Miért kellene 6 hónapig várni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!