Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák! Ki mikor kezdte a...

Anyukák! Ki mikor kezdte a hozzátáplálást? Anyatejes és tápszeres verziók is érdekelnek! 5 hónaposak, anyatejesek vagyunk és szívem szerint már kóstoltatnám. Korai?

Figyelt kérdés
2011. jún. 28. 12:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Hat hónapos kortól. Anyatejesek a lányaim. Egyik rögtön "rázizzent", a másik 7,5 hónaposan fogadott el először fél kanálnál többet.

A gyomor fél éves korra válik éretté a szilárd táplálék megemésztésére. Persze korábban is lehet neki adni, sok baba el is fogadja, de nem sokat tud belőle hasznosítani a szervezetük.

Mindkét lányomból jó evő lett, tehát nem igaz, hogy azért kell korábban kezdeni, hogy szokja az ízeket.

2011. jún. 28. 12:25
 2/14 anonim ***** válasza:
Pont 6 hónaposan! Mindenhol azt ajánlják, hogy ha lehet, akkor 6 hónapos korig csak anyatej! Ne siettesd, az anyatejnél jobb nincs! És utána már sajnos kevesebbet fog cicizni. Nekem nagyon hiányzik, én még nem akartam kiváltani étkezést, de a Lányom elhagyta a cicit:o( Már csak este, éjjel és reggel kell a cici, kaják után max. 2 kortyot iszik és már megy is, mert fontosabb dolga van:o) 8 hónapos
2011. jún. 28. 12:42
 3/14 anonim ***** válasza:
6 hónapos kort ki kell várni. Etetgetheted és főzőcskézhetsz neki még eleget, az ő egészsége legyen fontosabb a te türelmetlenségednél.
2011. jún. 28. 12:42
 4/14 Tóth Bernadett2 ***** válasza:
0%
Szia! Szombaton volt 5 hós a fiam, ma kapott először almalevet. Azért kezdtem el mert a múltkor megnyalta az almát amit ettem, és nagyon vigyorgott. Most is ízlett neki, így elkezdem a kóstoltatást. Ha nem tetszik neki abbahagyom. Szerintem megpróbálhatod, az én fiam is anyatejes, étkezést még úgysem váltunk ki.
2011. jún. 28. 12:48
 5/14 anonim ***** válasza:

6 hónaposan, volt tejem semmiképpen nem akartam előbb elkezdeni, számos hátránya van.

Ha van tejed, felesleges elkezdeni kóstoltatni!!

2011. jún. 28. 12:49
 6/14 anonim ***** válasza:
51%

előző

aki elkezdte, vagy el akarta előbb kezdeni, annak ajánlom:

Minimum 4-6 hónapos koráig anyatejjel kell táplálni a csecsemőt. Ezzel szemben már nagyon sokan az első időszakban szilárd táplálékkal egészítik ki az anyatejet, pedig nem minden esetben hasznos a baba számára.

Szinte már elcsépelten hangzik, de a csecsemők számára a legfontosabb táplálék az anyatej. Hiszen tartalmaz minden olyan fontos tápanyagot, vitamint, ásványi anyagot, ami a baba számára szükséges. Mégis a csecsemők nagy részét nem szoptatják megfelelő ideig min. 4-6 hónapig, amennyi fontos lenne számukra.

Az utóbbi években ugyan növekedett Magyarországon a szoptatott csecsemők aránya, mégsem mondható eredményes növekedésnek. Még mindig nagyon sok az olyan csecsemő (50%), aki hat hónapos korában már nem kap anyatejet. Hamarabb kezdődik el a hozzátáplálás és az elválasztás. Nagyon sokan nincsenek tisztában vele, hogy a korábban kezdett szilárd táplálék nem hasznos a baba számára. Ha lehetőségünk van rá, akkor minél hosszabb ideig szoptassuk csemeténket.

Korai hozzátáplálás hátránya

A babáknak 4-6 hónapos korukig „nyitott” a bélrendszere. A vékonybél sejtjei közötti réseken teljes makromolekulák is átjutnak, többek között teljes fehérjék és patogének, és ezek közvetlenül a véráramba kerülnek. Ez nagy hasznára van a szoptatott csecsemőnek, mert lehetővé teszi, hogy az anyatejben lévő hasznos antitestek sokkal közvetlenebbül jussanak a baba véráramába, de ez azt is jelenti, hogy más ételek nagy fehérjemolekulái és betegségeket okozó patogének is könnyedén átjutnak. A csecsemő szervezete ezeket az antitesteket a HATODIK hónap környékén kezdi termelni, és erre az időre már be kell fejeződnie a záródásnak.

(mellesleg a babák mindent megnyalnak,ami nem kaja azt is)

2011. jún. 28. 12:52
 7/14 anonim ***** válasza:
Mindkettőnél 6 hó előtt 1 héttel, anyatejesek.
2011. jún. 28. 13:27
 8/14 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem mindenképp kezd el, nem muszáj kiváltani étkezést ha anyatejes, de legalább kóstolgasson, mert minél később kezded el, annál nehezebb lesz. minden "csak" anyatejes ismerősöm így járt.
2011. jún. 28. 13:41
 9/14 anonim ***** válasza:
Tápszeres baba, 3,5 hónaposan almalevet kapott székrekedés miatt. 4 hónapos múlt, a védőnő szerint az ebédet ki kéne váltani főzelékre (a tápszerrel nem lakik jól), de a lányom nem így gondolja. Ő eszik pár kanállal, aztán kéri a tápszert. Szóval még egy ideig esélyünk sincs kiváltani étkezést.
2011. jún. 28. 14:11
 10/14 anonim ***** válasza:
Mi 5,5 hónaposan kezdtük. Az okosok (az orvosokra gondolok) szerint vannak jelei, hogy a baba már felkészült. Én több helyen is azt olvastam, hogy nem kell megvárni a kerek 6 hónapot. Az én lányom már napi egy liter tejet megivott (úgy kellett fejnem neki sajnos, ezért tudom), és egyre többször előfordult, hogy előbb jelezte, hogy éhes, mint azelőtt, ezért elkezdtem a kóstoltatást, de 6,5 hónapos koráig csak kóstolgatott (alma, répa, krumpli semmi más) és utána itta a tejet.
2011. jún. 28. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!