Tápszeres kislányomnak mikor kell hozzátáplálást adni?
Az még korai szerintem,illetve nálunk 4 hónapos kortól javasolják és először csak a gyümölcsök levét ajánlják.
Az alma és az őszibarackot mondta épp tegnap a védőnőm a kislányomnak..4 hós.Utána szépen lassan jöhet a gyümi pép és igy tovább...
Remélem tudtam picit segíteni.
Szép napot
Alma, krumpli, banán, spenót, tök. És mindig csak egy félét, hogy lássad, mitől lesz kiütése, hasmenése (bár ezek az élelmiszerek nem okoznak ilyeneket).
És igen, kezdheted minél hamarabb, hogy ne tápon nőjön fel. :)
Sok sikert! Csak az elején nehéz, utána egyre bátrabb leszel! :)
Én nem gyümölcsleveztem. Minek úgy elhúzni? Egy-egy próbakanálból nem lesz komoly/semmi baja. Ha jól tudom a táposok nehezebben kakálnak (én szopiztatok), a gyümi legalább hozzásegíti. :)
Amúgy a maiak valóban így elhúzzák, elnyújtják, de szerintem hülyeség. Persze azért lehet, hogy jó ha 3 hós koráig vársz vele.
első válaszoló vagyok...
nem tudom igazán mi a jó..de a pici gyomruk elég érzékeny még,igaz a tápis babák jobban hozzá vannak szokva,a táp nehezebb,összetettebb az anyatejnél.
Meg látjátok kedves válaszolók,ahány orvos,védőnő,annyi tanács:)
Mi meg döntsük el ,hogy akkor mit is csináljunk...
Aztán marad a legjobb belátás szerint dönteni.
Az én kiscsajom szopizik és kap tászert is,én megvártam a 4 hónapot....
sziasztok..
Ugyanez volt nekünk is. :) 2 hónapos koráig szopizott a lányunk, addig is 10-20 grammokat, aztán elutasította. A védőnő nekünk is javasolta, hogy kezdjük el a hozzátáplálást, de mi végül arra jutottunk a férjemmel, hogy mivel mindenhol a 4 hónapot mondják, viszont sokakat hallottam, akik előbb kezdték pl. anyukám is a húgommal, mert ő nem volt hajlandó megenni a tápszert, ezért 3 hónapos korában, azaz pár napja kezdtük el a gyümiket, és majd 4 hónaposan a krumpli és társait.
Mi almával kezdtünk, egyelőre az alma levét adom neki kóstoltatásnak, ezt javasolta a védőnő pár napig, aztán hétvégén pépesítünk, mert annál a férjem is szeretne itt lenni, így ő is láthatja a dolgot. :)
Az én lányom 8 hetes korától kap kizárólag tápszert.3,5 hósan kezdtem a hozzátáplálást almával, aztán sütőtök, krumpli szép fokozatosan.Most 7 hónapos és rengeteg mindent eszik.Ha főzök neki akkor persze még csak az ő receptje szerint, de jó étvágyú és nyitott a finom dolgokra.
Szerintem 2 hónaposan nagyon korai még elkezdeni, az emésztőrendszer még nem kész az ilyen dolgokra.Én azt javaslom, hogy várd ki, amíg 4 hónapos lesz, vagy 3,5.
Mi azért kezdtük hamarabb, mert 6 hónapos adagokat evett 3 hónaposan a tápszerből és mindezt 3 óránként.Igaz éjjel akkor már nem ébredt fel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!