Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Elkezdhetem a hozzátáplálást...

Elkezdhetem a hozzátáplálást 4,5 hós kislányomnak?

Figyelt kérdés
Minden jel erre mutat, hogy igen..elég gyorsan megnőtt (fél éves súlyban van kb. mert 7,5 kg), kinézi a számból a kaját ha eszem, és a tejem is kezd apadni (van elég neki, de érzem hogy kevesebb mint régen)...viszont mindenki nyom a védőnőtől kezdve a családon át, hogy ne, mert ha anyatejes, fél évig csak azt...mit csináljak?
2009. szept. 17. 18:21
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
79%
ha szopik még és teje is van,akkor én sem adnék neki még mást.
2009. szept. 17. 18:25
 2/15 anonim ***** válasza:
73%

Az én lányom 4 hónapos és egy hete elkedzetm neki mást is adni.Van tejem bőven de nem elég tápláló neki mert máe 2 óránként kért cicit és éjjel is 2x kelt.Eddig minden izlik neki.Nem bántam meg h elkezdtem mert sok olyat olvasok h ako kivárta a 6 hónapot annak a babája nehezen szokta meg az új ízeket.Persze ez sem törvényszerű.

Ébédre gyümit kap vacsira meg risz pépet.

Amióta eszik sokkal kiegyensúlyozottabb baba.

2009. szept. 17. 21:28
 3/15 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem is megpróbálhatod, és mellette szoptatod. Gond nem lehet belőle. Egyébként is azt mondják, hogy az anyatejes babák nehezebben fogadják az ujj ízeket.
2009. szept. 18. 06:35
 4/15 anonim ***** válasza:
59%

az én fiam 3hónapos és 3hetes volt,mikor bevezettem neki az anyatej mellé a gyümölcsöt.azt vettem észre,hogy hiába volt tejem,lusta volt szopizni,így állandóan cicin lógott.elkezdtem neki adni az almát,fokozatosan növeltem az adagot.(ja a gyerekorvos is ezt a megoldást ajánlotta,mint a tápszert)majd ugye másfajtát is.Csak annyi hátránya volt,hogy addig átaludta az éjszakát,és azóta nem.de lehet,hogy semmi köze nem volt hozzá.

4,5hónaposan már kapott vacsira tejpépet,5hónaposan már 3x volt más az anyatejen kívül.

és tényleg van benne valami,hogy a 6hónapig kizárólag anyatejes babák nehezebben fogadják el a kanalas ételeket....ismerek egypár ilyen babát.

2009. szept. 21. 11:42
 5/15 anonim ***** válasza:
82%

11:42 vagyok.kimaradt.

minden étkezés után megkínáltam cicivel,és maga magát szoktatta le a ciciről 9hónaposan.

2009. szept. 21. 11:43
 6/15 anonim ***** válasza:
58%

Nyugodtan adj neki gyümölcsöt!

Én is szoptattam mind két fiamat, de 4 hótól adtam nekik gyümölcsöt.

Az elsőnél úgy jártam, hogy nagyon beteg lettem, hányásos-hasmenéses amikor olyan 6 hós volt.

Azt hittem a tejem is elapad.

Végül 11 hóig szoptattam.

A második babám eleve óriási súllyal született (4450g) ezért, meg azért, hogy nehogy valami legyen a tejemmel, kezdtem el a hozzátáplálást.

Jobb, mintha tápszert kellene neki adni!

2009. szept. 21. 11:46
 7/15 anonim ***** válasza:
52%
érett rá a babád.
2009. szept. 21. 13:25
 8/15 anonim ***** válasza:
83%

de jó neked...én meg csak szoptatni szerettem volna 6 hónapig,de amikor 4 hónapos lett a kisfiam,akkortól kezdve mindenki azzal piszkált,hogy miért nem táplálom már hozzá.

végül 5 hónaposan elkezdtük,de csak szép lassan haladunk.

szerintem döntsél a saját belátásod szerint.

2009. szept. 21. 13:31
 9/15 anonim ***** válasza:
75%

Kicsit a többiek ellen szólok, de ha van tejed, miért nem szoptatod? Annyi ideje van még mást enni? Én 6 hóig csak szoptattam, most 15 hónapos a kisfiam, mindent megeszik. 14 hós koráig szopizott, de akkor is azért álltunk le, mert útban van a kistesó, akit biztos 6 hóig szoptatni fogok, ha van rá lehetőségem. Igaza van az előttem szólónak tégy belátásod szerint, de szerintem is a tejcsi a legjobb az Ő emésztőrendszerének.

Boldog babázást!

2009. szept. 21. 13:55
 10/15 anonim ***** válasza:
83%
Természetesen elkezdheted. Bár én is a mellett vagyok, hogy amíg van tejcsi, addig az a legjobb neki(fél éves kor után persze már kell más is). A kizárólag anyatejes babák nagyon sok betegség ellen védettek (pl. influenza), abban a pillanatban, hogy már mást is kap, ez a védettség elveszik. Attól nem kell tartani, hogy később nem fog más ételt elfogadni. Én fél éves koráig vártam, és mindent megeszik, eddig semmivel nem volt baja. A másik dolog, amit én tapasztaltam, hogy nekem a hozzátáplálás után rohamosan csökkent a tejem mennyisége, persze ez nem törvényszerű, de megtörténhet. Persze a döntés a Tiéd!
2009. szept. 21. 14:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!