Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Elkezdhetem a hozzátáplálást...

Elkezdhetem a hozzátáplálást 4,5 hós kislányomnak?

Figyelt kérdés
Minden jel erre mutat, hogy igen..elég gyorsan megnőtt (fél éves súlyban van kb. mert 7,5 kg), kinézi a számból a kaját ha eszem, és a tejem is kezd apadni (van elég neki, de érzem hogy kevesebb mint régen)...viszont mindenki nyom a védőnőtől kezdve a családon át, hogy ne, mert ha anyatejes, fél évig csak azt...mit csináljak?
2009. szept. 17. 18:21
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
58%
Én addig nem adnék semmi mást, amíg elég neki az anyatej. Hidd el, az a legjobb neki, minden mást ráér enni később...Én sem kezdtem fél év előtt a hozzátáplálást, nem bántam meg.
2009. szept. 21. 14:54
 12/15 anonim ***** válasza:
79%
Várnék vele, ha van tejed. Én nagy butaságot csináltam, amikor 4,5 hónaposan anyatej mellet elkezdtem a hozzátáplálást. (úgy éreztem én is, hogy apad a tejem.) Utána csak a pempő kellett. Nem cicizett annyit, a tejem elapadt; ezért most tápszerrel egészítem ki, mert nem tudtam visszahozni a tejet.
2009. szept. 21. 15:24
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Én is inkább anyatejet adnék neki, addig amíg van. De ha nagyon akarsz mást is, két etetés között egy-egy fél barackot, almát adhatsz neki.

Az én kislányom lassan 4 hónapos és kezd kevesebb lenni a tejem, ezért adok már neki barackot, almát, de a héten elkezdek neki krumplit is adni, mert félek, h. ha elfogy a tejem, mit adok neki, mert tápszert nem szeretnék.

Szoptass, amíg tudsz!

2009. szept. 21. 16:34
 14/15 anonim ***** válasza:
Én maradnék az anyatejnél, a védőhatása akkor az igazi ha 6 hóig kizárólagos. Ha mégis a hozzátápi mellet döntesz, mindenképp egy kiválasztott szoptatás UTÁN add, hogy ne csökkenjen idő előtt a tejed, hogy aztán tápszerre kényszerüljetek. Ajánlok egy oldalt, nézd meg, én még ma is a 11 hós lányommal így csinálom. Most kezdem bevezetni a 3. szilárd étkezését. Az ébredésnek meg nem minden esetben az éhség az oka. Hány hozzátáplált baba ébred többször éjjelente az ismerőseimnél is. És gondold végig: mennyi plusz kalóriát jelent szerinted az a pár kanál gyümi az anyatejhaz képest? Azt olvastam, hogy 2 dl anyatej tápértéke 4 db almáéval egyezik meg. [link]
2009. szept. 21. 21:16
 15/15 anonim ***** válasza:

"Kinézi a számból a kaját" ez nem igaz, csak te érzed úgy. Csak figyel.

Nem tudom, miért kellene erőltetni a hozzátáplálást? 6 hónapos koráig bőven elég neki az anyatej, ráérsz akkor elkezdeni megkínálni mással.

Az anyatej a legjobb! Tökéletes táplálék a babáknak!

Ha van elég tejed, akkor iért gondolod, hogy kevés? Vagy mit is gondolsz? Hogy elég vagy hogy kevés? De ne beszéld már be magadnak, hogy apad! Ha rendesen szopizik, és jól is lakik, akkor nem lesz kevés :)

Ne erőltesd a kaját, én azt mondom, várj még legalább másfél hónapot.

2009. szept. 22. 08:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!