Kiflicsücsköt hány hónaposan kapott a babátok? S hány hósan kezdtétek a hozzátáplálást?
S kiflicsücskénél, azt hogy érthető? Egy egész kiflit vesztek, s kezébe adjátok vagy csak a kifli végét?
S inkább vesztek vagy ha tudtok receptet, elkészítitek? Nekem van kifli receptem, mondjuk annak a külseje nem ropogós, mint a boltié, meg a belseje töményebb sokkal.
8 hónapos lesz a héten a babám. S mi 5 hónap betöltése után kezdtük a hozzátáplálást tízórainál, majd 6-6.5 hó között az ebéddel. 7 hósan uzsonna (tejpép). Még egy étkezés sincs kiváltva.

Szia!
5.5 hosan kezdtuk a kostolgatast, 6 honaposan mar a tizorait kivalltottuk, 8 honaposan mar csak reggel es este tejcsizett, tizoraira, ebedre, uzsonnara es vacsorara csak szilard etelt fogadott el, folyadeknak pedig csak vizet. Kiflicsucskot, kenyerhejat ugy 6 honapos koratol kap, akkora darabot, amit nem tud egeszben a szajaba venni, de kenyelmesen tudja fogni, es siman a boltban vasarolt pekarut adtam neki.

7 hónapos babámnál 4 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást. Nem kifli véget kapott, hanem kenyér héjat, és olyan 6 hónaposan. Akkor már tudott vele mit kezdeni, nagyon szereti azóta is. Simán elnyammogja most már.
Ja, és bolti kenyeret kap.

Ne friss kiflit adjál neki! Hanem reggel vegyél egy frisset, tedd be zsacskóba és az a jó, ha puha lesz a héja is.
Én 8 hónaposan adtam nekik először csücsköt (ikrek, kettétörtem a kiflit és egyiket egyiknek, másikat másiknak).
Előtte csak pépes kaják 4 hónapo kortól.
MEgjegyzés: végre olyan anyukák, akik normális időben kezdték a hozzátáplálást!

S nálatok hogy történt az étkezés kiváltása?
Nekem folyadékot nem hajlandó inni, van hogy ha nem látom rajta h nagyon bújna evés után, nem adok cicit, de hamar kér utána, nem bírja ki a következő étkezést. Van hogy adok. Nekem van hogy nappal úgy szopizik, mikor úgy kell fel, hogy már nem alszik vissza, 8-kor, majd 10-kor a gyümi után, s van hogy nem bírja csak 11ig, s akkor kap cicit, de próbálom kínálgatni folyadékkal kisebb nagyobb sikerrel.
13kor ebéd s utána szopi. 14kor ismét kér cicit, 15-16 között, ahogy megéhezik tejpép, s utána 18-18:30 körül szopi, majd fürdés s ismét szopi, s alvás. Hajnalban 2-3szor kel fel szopizni.
Szóval sokszor szopizik.
Eleinte elfogadta a csapvizet forralva, semmi mást nem volt hajlandó. majd egy idő után csak játszott a cumisüveggel, s van hogy eltolta magától. Ha ivott is, nagyon keveset, de az ritka volt. Majd szorulásos lett, kamilla teát eleinte fintorogva, nagy nehezen iszogatta, de még kisebb mennyiség. Víz nem kel neki, csak melegben itta. gyümileveket vettem neki, mivel szorulásos lett, s az használt csak. Minden nap kap kis mennyiségeket. Ma pl 8kor szopi helyett azt kapott. Mert 6körül is szopizott. S kipróbáltam elfogadja e mert víz nem kellett, eltolja magától, amint belekostól, s kikőpi. De a gyümölcsleveket se mindig fogadja el. Többnyire fele-fele arányban forralt vízzel keverve fogadja csak el, ha meglangyosítom neki.

7 hónaposan nagyon sok szerintem, hogy 2 óránként eszik.
Mekkora mennyiségeket eszik meg gyümölcsből pl.?
Megpróbálhatod a Hipp indtant teákat is, az én lányom is csak azt issza meg, meg a vizezett almalevet. Igaz, kicsit cukrozottak ezek a teák, de nem kell annyit beletenni, mint amennyit ír.
Én általában akkor adok kenyérhéjat a lányomnak, ha mondjuk mi épp eszünk, ő meg nem éhes már, de kinézi a szánkból a kaját. Akkor kap kenyeret, azt elcsócsálgatja. De nem sokszor, egy héten max. 1-2 alkalommal. Már csak azért is így, mert nem akarom rászoktatni az étkezések közötti rágcsálásra.
A mi fiúnk mellett ehetünk, még eddig nem nézte ki a szánkból, pedig mindig előtte eszünk, mivel apóssal élünk, konyha kicsi, ott nem férnénk el, s így a szobánkban eszünk. Én ágyon, párom szám.gép asztalnál.
Gyümölcsől tízóraira általában ha almát kap negyed vagy fél. Kecskeméti szilva bébiételből fél-háromnegyed üveg. Ha más gyümi akkor elég nagy mennyiségeket. Pl egy étkezésnél van h megeszik fél banánt fél körével s negyed őszibarackkal összeturmixolva. Vagy 2 körte. Pár szem meggy egy körtével.
Az h hány grammokat, nem tudom, de pl volt h egy 125 grammos alma-banán-öszibarack bébiételt benyomott s utána szopizott.
Általában ha úton vagyunk, kap bébiételt, amúgy én készítem neki friss vagy fagyasztott gyümölcsből.
Főzeléket keveset eszik. Tejpépnél van hogy megeszik többet van h semmit. Ha nem kér úgy jelzi, h amint a kanalat közelítem a szájához, ordít s próbálja elnyomni a kanalat. A tejpépet úgy készítem h az ő kanalával két-három nagy púpozott, s annyi víz h ne legyen se túl híg se túl sűrű, a kettő között szereti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!