Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kiflicsücsköt hány hónaposan...

Kiflicsücsköt hány hónaposan kapott a babátok? S hány hósan kezdtétek a hozzátáplálást?

Figyelt kérdés

S kiflicsücskénél, azt hogy érthető? Egy egész kiflit vesztek, s kezébe adjátok vagy csak a kifli végét?

S inkább vesztek vagy ha tudtok receptet, elkészítitek? Nekem van kifli receptem, mondjuk annak a külseje nem ropogós, mint a boltié, meg a belseje töményebb sokkal.

8 hónapos lesz a héten a babám. S mi 5 hónap betöltése után kezdtük a hozzátáplálást tízórainál, majd 6-6.5 hó között az ebéddel. 7 hósan uzsonna (tejpép). Még egy étkezés sincs kiváltva.

2011. szept. 28. 15:12
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Én is szoptatok és szerintem egyáltalán nem sok a 2 óránkénti szopi. Bízd csak rá, tudja mire van szüksége. nem fog ez mindig így lenni. azért merem ezt így leírni,,mert a kisfiam is ilyen volt és a kislányom is csak mostanában (9hó) nem kér mindig, minden evés után szopit. Minden evés után kínáld meg vízzel, az édes italok inkább ritkábbak legyenek. egyre többet fog majd inni és ha kér utána cicit, akkor nyugodtan adj neki. azt is megpróbálhatod, hogy tízórai után nem kínálod meg szopival, csak vízzel az ebéd-tízórai közti időben. Szerintem jól csinálod, ne aggódj. A szopis babák nem isznak még túl sokat. kiszáradni nem fog, max. többször kel éjjel :)
2011. okt. 2. 08:48
 12/21 anonim ***** válasza:
éutolsó vagyok: kiflicsücsköt én már 6,5 hó körül adtam neki, simán félbetörtem neki a kiflit és úgy. (bolti kifli)
2011. okt. 2. 08:50
 13/21 anonim ***** válasza:
megint én vagyok, bocs a sok hozzászólásért. nekem úgy tűnik,hogy jól lakik anyatejjel a kisbabád. Valószínűleg azért tolja el a kanalat és azért nem kér inni sem, mert nincs rá szüksége (nem az ízekkel van baja, ha néha többet is eszik). biztos vagy benne, hogy minden alkalommal, mikor szól,akkor tejcsi kell neki? Én úgy ritkítottam a szopikat,hogy egyre több programunk lett, pl. lent voltunk a nagyobbal a játszón és ott 7-8 hósan már nem szoptattam meg. Helyette vízzel kínáltam, illetve vittem le neki babakekszet, amit imádott rágcsálni.
2011. okt. 2. 08:58
 14/21 Edina-Zoe válasza:
100%

Szia!A neten lehet nagyon klassz hozzataplalasi tablazatokat talalni.Sokfele van es en is csak hasrautve valasztottam egyet a babakaja.com-rol meg anno,amikor a babam 5 1/2 honapos volt.Ma mar 11 honapos es a bogyos gyumiken es a tojasfeherjen kivul ismer minden kajcsit.Meg szopizas van reggelente,neha napkozben es soha nem volt meg megfazva sem.Ma mar az egesz ubit(hamozva),egesz kiflit,zeller szarat vagy kekszet a kezeben tartva majszolgat egyedul(persze az esetek 80%-ban en etetem meg).S amikor egyedul majszolgat en is ott vagyok mindig,mert van amikor ki kellett kapnom a torkabol a nagyobbra harapott falatkat.Hozzateszem az en babamnak meg egy foga sincs kint,s sokszor az ilyen ragcsak jok ragokakent is neki :).

Az ivasra...probaltal mar kis fules uveget adni neki?Eloszor hagyni jatszadoznivele,hogy ismerkedhessenek ;);kesobb amibol o maga ihat,jatszhat es locsolhatja szet a vizet?...

A szorulasos reszhez csak annyit,hogy az alma,korte,banan megfogjak a kakit.A barack,szilva,dinnye stb. pedig higabba teszik.Probald csokkenteni a szorulast okozo gyumiket.Nekem korabban el is kellett hagynom teljesen a kortet es a banant.Ma mar nincs gond vele.

2011. okt. 2. 09:59
 15/21 xStefix ***** válasza:

Kérdező, ha nem akarod szándékosan az elválasztás felé irányítani, akkor nyugodtan csináld így tovább, teljesen jól gondolod! A babád nagyon szépen jelzi neked, mit szeretne, továbbra is csak rá figyelj. :)

A gyümölcsleveket egyébként is felesben-harmadosban célszerű higítani, mert nagyon tömények, ezt is jól csinálod. Próbáld azért a vizet is időnként, de ha nem kéri, ne erőltesd. Enyém is egy időben csak egyféle teát volt hajlandó meginni, de azt is kinőttük. :)

Ha bármikor gond lenne még a szorulás, akkor pláne jó, ha még többször szopik napközben, mert az anyatej is lágyítja a székletet!

A tejpéphez annyit javasolnék, mivel még szoptatsz is, hogy inkább gabonapépet vegyél és azt öntsd fel lefejt anyatejjel, már ha tudsz még fejni. A tejpépben tápszer van...

A kiflicsücsök pedig szerintem is mehet úgy, ahogy a többiek is írják. Már 6-7 hónapos kor között, az első ételek között lehet adni a babának, főleg, ha lisztérzékeny is van a családban. De mellette még hónapokig maradjon meg az anyatej is, ha lehetséges, mert így csökkenti legjobban a cöliákia esélyét.

2011. okt. 2. 17:57
 16/21 A kérdező kommentje:

A válasz megírásának időpontja: ma 08:48

Minden nap nem is egyszer kínálom én vizzel, már a nagy meleg óta. S még akkor is nagyon rítkán fogadta el.

Azt már mondták, lehet azért, mert nem tudja használni, nem tud cumisüvegből inni.

De ha valaki nem tud belőle inni, akkor miért van az, hogy volt, hogy 30-40 ml-t megivott egyhúzamban belőle. Ha belekortyol, s megérzi az ízét, fintorog, majd elkezd torka szakadtából üvölteni, s eltolja magától. Hiába kínálom, de így muszáj vagyok olyankor ráhagyni. Erőltetni nem akarom. A körtéről nekem azt mondták, hogy szorulásokr az jól jön. De többnyire szilvát, kecskeméti szllva béboiételt, őszi, sárga, de inkább őszi barackot kapott. S volt h hetekig azt evett, s mégis szorulása volt, annak ellenére, h sokat szopizik, s ezért jöttek a gyümölcslevek. Az már az első alkalommal lazított nem is kicsit a székletén, nem szenvedett kakilás közben, s ha meg is indult a kakija, nem csúszott vissza azóta egyszer sem. Mert annyira szenvedett, mikor nyomott, h fájdalmában abbahagyta, s ami kijött volna, is visszament szegénykémnek.

Amúgy még a doki javasolta, h a napi 8-9 szopikat csökkentsem le napi 3-ra, mert nem hízik a babám. 3400-al született, s 8 hósan 6,5 kg-nál nem sokkal több. De még nincs 7 kiló sem. Viszont 52 cm-ről 73 cm lett.

Nem egyszer próbáltam, hogy szopi helyett s előtt kínálgattam, de az a vége h olyankor üvőlt, s a cicihez dugja a fejét, s képes ruhástól ruhán keresztül bekapni, s csak úgy nyugiszik le, ha adok neki.

S amint már mondtam, van h elfogadja, van hogy nem. Néha szépen iszik, de keveset, s sokszor egyedül fogja a cumisüveget is, eljátszadozik vele, viszont a gyümölcsleveknél nem engedem sokáig, mert rájuk van írva, h roncsolja a fogakat, s az enyémnek már kibújt középen az alsó kettő, s szintén alul leghátul 1.

De van, h meg se fogja, veri ki a kezemből, s ha oda adom neki, tolja el magától vagy ydobná a földre, s közben persze sír. S amint elveszem, s felhúzom a ruhámat a cicinél, egyből vátl, jókedvűen hangosan nevet, s már nyújtsa is a kezét, s amint ölbe veszem, már a cicin is van.

2011. okt. 2. 23:08
 17/21 xStefix ***** válasza:

A dokid elég homály, ha azt gondolja, hogy az anytejtől nem hízik egy baba... Nyilván már nem olyan zsíros a tejed, mint az elején, de hogy ez lenne a gond forrása... ójaj! :(

Szerintem a babád pontosan tudja, mi kell neki, hiszen szépen jelzi, ha kér és azt is, ha nem.

2011. okt. 3. 09:08
 18/21 A kérdező kommentje:
Ha lefejem a tejet, ugyan úgy, mikor kiveszem a hűtőből, rárakódik az aventes pohár oldalára a az anyatej.
2011. okt. 3. 16:08
 19/21 xStefix ***** válasza:
Na, akkor miről is beszélünk? :)
2011. okt. 3. 19:17
 20/21 anonim ***** válasza:

hasi uh-n voltatok amúgy? mi van, ha szűk a gyomorszáj vagy valami és amiatt nem szívesen eszik? (lehet butaság, ne haragudj, nem ijesztegetni akarlak, csak jobb mindent számba vetni).

Hosszra nagyon szépen nőtt a babád!

Szerintem próbálj meg naplót írni az evésekről pár hétig: mit evett aznap, mit fogadott el, mit nem, mennyit evett és mennyit mozgott, hogyan aludt, milyen kedve volt, neked milyen kedved volt, mennyit szopott aznap stb. Hátha rájösz vmilyen összefüggésre.

azért szerintem az nem baj, ha 7 hónaposan nem akar olyan sokat enni, az én gyerekeim 7 hónaposan még éppen csak kóstolgattak, 1-2 ízt :)

2011. okt. 3. 20:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!