Mikor és hogyan (mivel) kezdtétek a hozzátáplálást kizárólagosan szoptatott babáknál?
Nem gond, hogy csak szoptatod. Sokan vagyunk így, hogy hozzátáplálás előtt nem kapott semmi mást babája, csak anyatejet, és azt is természetes formájában. Amit neked kell eldöntened, hogy mivel akarod kezdeni: gyümölcs vagy zöldség. Sokan a gyümölccsel kezdik, mert édes, hamarabb megeszi a kicsi, viszont később nehezen fogadhatják el a zöldséget. Van akinek a babája probléma nélkül eszik mindent függetlenül a sorrendtől. Küldök egy linket, vannak benne receptek is, lehet segít.
Vizet nyugodtan adhatsz neki, azt én is adtam már az itthon töltött első naptól, igaz kánikula volt...
Mi 6 hósan kezdtük, első nap almalével, 2-3 kávéskanállal, másnap megint almalé 5-7 kávéskanállal, haramdnap almapép 3-4 kanállal, másnap almapép még több, utána amennyit megevett. Hamar megevett egy egész kis almát, kb 4-5 nap alatt. Aztán jött a banán, barack ugyanígy.
Nem sokkal azután, hogy betöltötte az 5. hónapot. Almával kezdtük, 2 napig lével, aztán péppel, ha jól emlékszem.
Vízzel kínáltam az elejétől kezdve, vagy ivott vagy nem, mindig máshogy. Volt hogy 2 hétig egy korty sem, máskor 1 nap fél deci, de nem izgultam emiatt, tudja a kis szervezete, hogy kell-e a tej mellé vagy sem, de mindig felkínáltam a lehetőséget.
A lányom 5 hós.
Az alma és baracklé megcsikarta a hasát, úgyhogy répa püré anyatejjel felhígítva az első.
Azt tervezem, hogy a krumpli és a sütőtök jön. Majd. Szép lassan, kényelmesen.
Szia!
ÉN 6 hónapig szoptattam a kisfiamat. Vizet sem adtam neki.
6 hónapos korában almalével kezdtük. Aztán almapép, majd barack. Ezután jöttek a zöldségek. Én nem osztom azt a nézetet, hogy így a gyümölcsöket jobban fogja szeretni. Kisfiam most 1 éves, és nem akarja a gyümölcsöket megenni, kivéve a banánt. Főzeléket bármit adok neki befalja.
Ha a babád nem akar enni kiskanálból ne keseredj el, azt is meg kell neki tanulni.
Amikor zöldségeket is evett már, akkor kezdtem el adni neki vizet pohárból. mivel megitta, ezért nem kísérleteztem teával vagy gyümölcslével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!