Kérdező, ha megint nagyrészt anyatejet kap, akkor még ne annyira a kiváltáson gondolkozz szerintem, inkább azon, hogy rendszeresen kapjon szilárdat is, egyáltalán. Kiváltani majd ráérsz akkor is, ha már stabilan és jóízűen eszik. - Ez nem verseny, semmiről nem vagytok még lemaradva.
És hogy a szakmai álláspontot vegyük: a szoptatási szakemberek minden esetben betöltött 6 hónapot javasolnak. Csak anyatejes, vegyesen táplált és csak tápszeres babáknál is. Ez a "minimum-határ", ezután a baba dönti el, mikor érdekli a dolog (van, akit csak jóval később).
Az eüs gyakorlatban elterjedt egyéb variációkat ez a szakma nem támogatja, épp ellenkezőleg.
2011. okt. 24. 10:44
12/17 anonim válasza:
Tavaszig azért már ne várjatok. Most is lehet kapni almát, banánt. Minimum a tízórait, ebédet ki kéne már váltani. Nem tudom, hogy pl. hány foga van, de ha szépen nőnek neki, nem lenne hátrány, ha egy éves kora körül már katonákat, de minimum picit darabosabbat kaphatna.(meg ugye a glutént is be kéne vezetni - jelenleg az az álláspont, hogy minél előbb)
Kérdésedre válaszolva: én picit előbb,mint 6 hónap, elkezdtem, akkor nem nagyon tetszett neki, de egy hét múlva már megevett ezt-azt. Ha nem erőltetve, de mégis határozottan állsz a dologhoz, akkor menni fog.
2011. okt. 24. 11:23
13/17 anonim válasza:
rosszul fogalmaztam: kiváltani talán valóban nem kell, de az étkezés nagyobb részét az tegye ki
2011. okt. 24. 11:25
14/17 anonim válasza:
Én mind a három babámat 6 hónapos koráig kizárólag szoptatni szerettem volna, sajnos ez nem jött össze. Kevésnek bizonyult a tejem, illetve az elsőnél lemondott hamarabb róla (terhes lettem). Első gyermekem 5 hónaposan kezdte, második 5,5 hónaposan, harmadik 4 hónaposan. Elsőt 5 hónapos koráig, másodikat 8 hónapos koráig, harmadikat még szoptatom és 7 hónapos lesz. Ha minden jól megy, akkor egy éves koráig szeretném szoptatni.
2011. okt. 24. 13:05
15/17 anonim válasza:
6 hónapos koráig csak anyatejet kapott. Utána szépen kiváltottuk a szopikat. 7 hóra tízórai, 8-ra ebéd, 9-re uzsit is sikerült. Vacsit 11 hónapos korától kapott. 20 hós koráig szopizott éjjel is 1-2x. 25 hónapos korában vettem el tőle, akkor már csak este alvás előtt cicizett egy kicsit.
2011. okt. 25. 14:18
16/17 anonim válasza:
Én az első gyereket 4,5 hónapig csak szoptattam utána kezdtem a hozzátáplálást de megbántam. Januárban születik a tesó, őt min.6 hónapig csak anyatejezni szeretném! Biztosan nem fogom sürgetni, nekem is addig van könnyű dolgom amíg csak szopik.
2011. okt. 25. 21:17
17/17 Zsöff85 válasza:
6-os ha nem etetésként kezelted vna a szoptatást, hanem igény szerint szoptattál vna akkor vszleg lett volna tejed.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!