Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nem tudok szoptatni, egy...

Nem tudok szoptatni, egy rakás szerencsétlenségnek érzem magam! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Már sírógörcsöm van, nem tudom abbahagyni, raadásul egyedül is érzem magam, még a kórházban vagyok a picimmel. A nővérek rendesek nagyon, de a párom megnyugtatása hiányzik.
2011. júl. 2. 17:43
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
Eleve kevés önbizalommal állsz neki a dolognak, mintha már előtte elkönyvelted volna, hogy neked nem sikerülhet. Nem szabd így gondolkodni, menni fog.
2011. júl. 6. 08:06
 32/46 A kérdező kommentje:
Tegnap volt a védőnő, ma hozunk tőlük egy mérleget. De nem digitális, hát meglátjuk. Az pontosabb lenne.
2011. júl. 6. 08:08
 33/46 anonim ***** válasza:
49%
Az a baj, hogy neked most azt kéne mérni, hogy 30-at,vagy 40-et, stb. evett és a mechanikus nem ennyire pontos. Nem fogjátok tudni erre használni. Tapasztalat, mi se tudtuk. Esetleg ha van digitális konyhaitok, ami mér legalább 4 kilóig. meg lehet próbálni
2011. júl. 6. 08:13
 34/46 A kérdező kommentje:
Ez a konyhai eszembe sem jutott. Van mérlegünk, csak elég kicsi.:(
2011. júl. 6. 12:09
 35/46 anonim ***** válasza:
100%
Már írtam neked egy párszor. A mechanikust el se hozzátok, nem tudod majd használni, gyorsan kölcsönözz egyet, keress rá a neten és még ma el is hozhatod. Nem biztos, hogy azért mert löttyedt a melled nincsen benne tej, ha beállt a kereslet-kínálat, akkor is löttyedt lesz. Ha mérlegelsz is, inkább a babát figyeld, mint az adatokat. Látod, érzed, hogy rosszkedvű, éhes, nyűgös vagy elégedett, boldog stb. Én berendezkedtem minden egyes szopihoz, mivel egy órákat szopott a drágám (most 4,5 hós max 15 perc alatt végez) magam mellé vettem mindent, telefon, rágcsa, távirányító, olvasnivaló, innivaló. Én azt mondanám, hogy napközben tedd sokat sokat mellre, valahogy húzzátok ki a 1,5 órát 1-1 etetés közt (sétálgass vele a levegő elnyomja) és utána nyugodtan tedd mellre, ha meg mindenképpen pótolni akarsz, akkor csak este tedd, hogy mindketten tudjátok egy kicsit kipihenni magatokat és te is megnyugodj. Szoktál fejni?
2011. júl. 6. 13:53
 36/46 A kérdező kommentje:

Hú, amúgy ő is egy órahosszáig szopizik, ma még tovább is. De utána ma is 100 ml tápit evett!

Fejni nem szoktam, mert szopi után már nincs mit :(

2011. júl. 6. 17:13
 37/46 anonim ***** válasza:
100%
Elmondom nálunk hogy volt, hátha segít. Nekem a tejbelövellés kb annyi volt, hogy nagyon picit jbban feszült, de semmi tócsa meg hatalmas cick, amire számítottam. A kisbabám nagyon ügyesen szopikázott, de az első 2 hónapban úgy 40-50 perc volt egy szoptatás. Aztán mértem, hogy eszik 10-et 20-at, volt hogy negyed órányi szopi után 0. Ráadásul 1 hét után még mindig épphogy csak visszanyerte a súlyát. Fejni sose tudtam (most sem) egy cseppet sem. Aztán jött a tápszer, hogy akkor biztos kevés (bár ő nagyokat aludt, nem volt nyűgös.) Azt láttam, hogy tápszerből sem evett meg 40-nél többet. (később láttam, hogy annyira kis lyukú a cumija, hogy én is alig tudtam belőle kiszívni 10 ml-t....) De így megnyugodtam, hogy végülis emelkedik a súlya, nyugodt úgyhogy biztos elég neki a tej. Ha nem nyűgös, akkor ne kínálgasd tápszerrel, mert felesleges. Én nem vagyok egy elvakult szopista, a babám is 2 hónapos kora óta kap esténként tápszert, mert addigra már nem elég a tej és nagyon sír, de csak úgy ne adj neki, mert azt gondolod, hogy kevés és ő meg megeszi. Meg fogja enni, mert könnyen jön, szóval figyeld a jelzéseit és tényleg csak akkor adj, ha kell. Attól pedig ne ijedj meg, hogy plöttyedt a melled, nekem mindig plöttyedt, a terhesség előtti melltaróimat hordom, mégis szoptatok, és egész napra elég is neki, csak éjszakára kapja a tápit. Ja, és simán kiszív 150 ml-t a tök plöttyedt mellemből. Hogy honnan?
2011. júl. 6. 21:18
 38/46 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igen, úgy csinálom, ha nagyon nyűgi, sír, kéri a kaját, keresi és már nincs a ciciben, akkor adok tápit. Ritka, hogy nem kér tápit is, de előfordult már. Próbálok pihenni, eddig nem nagyon tudtam, de hátha az is segítene, meg persze iszok sokat .
2011. júl. 7. 12:09
 39/46 Disi ***** válasza:
Szia! Azt hiszem sorstársak vagyunk. Most egy hetes a babóm, kedden engedtek minket haza a kórházból. császároztak, első baba, és nem nagyon akar szopni. sajnos nem kapott rá azonnal, ráadásul olyan kis ügyetlenek voltunk, hogy a nyelvével állandóan kilökdöste a bimbómat a szájából, így bimbóvédővel tanultunk meg szopizni. viszont állandóan elalszik a cicin, tejem nem nagyon van, a 4. napon szopott elöször mérhetőt (10-et), de csak egyszer, aztán volt másnap egy 20-as, de azóta is napi egyszer 10-et sikerül. A kórházban nem hagyták hogy fejjek, itthin fejek, de napi szinten 2*10-et sikerül produkálnom, utána olyan 5-öket, tehát alig-alig. Hétfőre besárgult, kedden viszont már jó lett az értéke, így hazajöhettünk. Ráadásul rengeteget alszik, most is 6-kor raktam le, negyed tíz, és még mindig alszik. A gyerekorvosunk azt mondta, hogy hagyjam aludni, ne ébresztgessem, majd felkel, ha éhes lesz. Ráadásul a cicin is egyfolytában elalszik, az első negyedóra azzal megy el, hogy ébresztgetem, de utána sem szív rendesen, szív 5-6-ot aztán belepihen. Délben megpróbáltuk felébreszteni ( a védőnő azt mondta ne hagyjuk aludni, 3 óránként ébresztő, hát a férjemmel fél óra alatt sikerült bele életet verni, és ezek után még rá kéne vennem, hogy szopizzon is. A kórházban nekünk is adtak pótlást, mondjuk picur mindig kapott 40-50-et, de a védőnőm azt mondta azért nyomják, hogy minél hamarabb kiadhassák, megálljona súlyesése. 30-ról én még csak álmodozom...Most mennem kell, én is várom a jótanácsokat.
2011. júl. 7. 22:43
 40/46 A kérdező kommentje:

Szia kedves sorstársam!

Megmutattam a védőnőnek a füzetet, amiben vezetem mikor mennyit szopizik és alszik a picikém.

Azt mondta, ne hagyjam másfél óráig cicizni, mert csak sebes lesz a mellem. (Ezen már túl vagyunk, mivel azt gondoltam, jó ha minél többet ingerli a mellett. De nem lett több tejem, csak egyre löttyettebb.)

Azt tanácsolta, most változtassunk, mert amit ki tud szívni a mellből, arra elég a maximum félóra. Tehát eddig engedjem cicizni maximum, majd kínáljam meg tápival, ha kér.

Éjszakára mindenképp pihentessem a mellem, mert éjszaka jobban termelődik a tej.Nappal tehát szopi + pótlás, ha szükséges. Éjszaka pedig csak tápi.

Nos, kipróbáltam. És nálam ez bejött!!!

Reggelre tényleg megtelt a mellem, úgy hogy folyt belőle!!:)))

Szóval éjszaka tápi, nappal max. félóra cici + ha szükséges, pótlás! :)))

Próbáld ki! Remélem bejön neked is! Hátha beindul a tejcsi és lassan már pótlás sem kell majd. De ha igen, az sem baj, de az a lényeg, anyatejet is kap!:) Ugye?

Az alvással kapcsolatban pedig: Én a kórházban keltegettem 3 óránként, hogy meglegyen a súlya, meg ne sárguljon be.

Nem is volt probléma, hazaengedtek. Itthon már úgy csinálom, hogy nem keltem fel, majd felkel, ha éhes. Azt mondta a doki is, védőnő is, ha olyan jól alszik, akkor jól van lakva, minden oké, ezen ne aggódjak. Nekik még sokat kell aludni.

2011. júl. 8. 12:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!