Nem tudok szoptatni, egy rakás szerencsétlenségnek érzem magam! Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Már sírógörcsöm van, nem tudom abbahagyni, raadásul egyedül is érzem magam, még a kórházban vagyok a picimmel. A nővérek rendesek nagyon, de a párom megnyugtatása hiányzik.2011. júl. 2. 17:43
41/46 anonim válasza:
Ha úgy érzitek eljött az evés ideje, de még alszik (csak pár hétig), próbáljátok ki, hogy bekapcsoljátok a tv-t, rádiót, persze nem hangosra, csak úgy mintha ő is fent lenne, egy idő után nálunk erre felébred magától, és nem is olyan drasztikus, mint felkelteni. Igyatok sok őszilét és Milusan szoptatós teát. Lesz tejecske!
42/46 anonim válasza:
Már válaszoltam neked egy párszor. Nem akarlak kioktatni, távol álljon tőlem, te gyereked, azt csinálsz, amit akarsz. Ami most történni fog: pár napig, esetleg hétig feszülni fog reggelre a melled, majd beáll a kereslet-kínálat, a tested úgy reagálja le a dolgot, hogy akkor ezek szerint éjszakára nincsen szükség tejre, a nappali fél órás szopikat majd egyre nagyobb mennyiségű pótlás követi, mert nem éri elég inger a mellet.....ugye érted, merre vezet ez az út. Egy besárgult egy hetes újszülöttet pedig igenis kötelező ébreszteni, legalább nappal mindenképp, de éjszaka is célszerű egyszer, pláne ilyen hőségben, mert kiszáradhat. A baba kutacsát megtapintva, ha az érezhetően be van süppedve, akkor azonnali folyadékpótlás szükséges. Nem vagyok elvakultan szoptatáspárti, de rengeteget küzdöttél, hogy legyen tejcsi és bánni fogod, ha majd nem lesz.
43/46 anonim válasza:
már biztos múlóban a sárgasága: egyetértek, hogy nem kelted
maximum fél óra szopizás: egyetértek, ennyi valóban elég kell, hogy legyen
a lényeg, hogy anyatej is van: ezzel is egyetértek, így kell felfogni, nem elkeseredni :)
este ne szoptasd?: ezzel nem értek egyet, miért ne? attól még, hogy reggel feszül a melled, az csak érzetre tűnik többnek. nyugodtan este is add neki oda tápszer előtt.
nekem ezzel a módszerrel igaz, hogy hosszú hónapok alatt, de a kezdeti mennyiség megtöbbszöröződött. kitartóan kell csinálni és mindig tápszer előtt szopi! ezzel megteszed amit meg lehet és annyira nem megterhelő. mellette pedig nyugi! :)
44/46 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Már egyre jobban érzem magam! Nem szopizás téma, de két napja már ruhában vagyok itthon, nagy dolog :D Eddig hálóingbe nyomtam, de eldöntöttem nem hagyom el magam, sokat dob a közérzetemen! És köszönöm mindenkinek, nem gondoltam, hogy az anyaság így összehozza a nőket, hogy ennyire próbáltok segíteni! Köszönöm! Remélem én is tudok majd valakinek hasznos tanáccsal szolgálni a későbbiekben. Egy-két dologban már lesz tapasztalatom nekem is :)
2011. júl. 9. 11:07
45/46 anonim válasza:
8:46-os, azt te innen a számítógép túloldaláról hogyan állapíthatod meg hogy van -e sárgaság vagy sem. 1-2 hétig nyugodtan fel lehet kelteni, és a nagy melegben amúgy is kevesebbet esznek, úgyhogy nagyon kell figyelni, hogy a folyadék meglegyen. NAGYON ROSSZ TANÁCS VOLT! Ne adj ilyeneket másoknak!
46/46 Disi válasza:
Sziasztok! Hát az ébresztgetéssel felhagytam. A dokibácsink még mindig azt mondja, hogy hagyjam, amúgy ténleg felébred akár fél óra után is mondjuk ha pisis a pelus (még hogy a Pampers elnyeli teljesen, és nem érzi a bőrén a nedvességet...). Éjszaka 1 és 3 óra között van az utolsó kajcsi, és alszik reggel 6-8-ig, aztán még délelőtt is nyom egy ilyen etapot. Viszont este felkel 1,5-2 óránként, akkor bepótolja. Annyi hogy napközben amikor csak lehet próbálok vele egy kis vizet is itatni, úgy néz ki elfogadja. Tejem viszont változatlanul nem nagyon van, annyit próbálok még, hogy 3 óránként fejem, ha már picúr nem teszi meg, és ami viszont remélem segítség lehet még, hogy cicin altatom vissza, azzal is ingereljük, és most már nagyon ügyesen szopizik, úgyhogy rajta már nem múlna... A tápszert is pohárból kapja, így a cumisüveget is el tudtuk rakni egy időre, nagyon ügyesen iszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!