Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nem tudok szoptatni, egy...

Nem tudok szoptatni, egy rakás szerencsétlenségnek érzem magam! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Már sírógörcsöm van, nem tudom abbahagyni, raadásul egyedül is érzem magam, még a kórházban vagyok a picimmel. A nővérek rendesek nagyon, de a párom megnyugtatása hiányzik.
2011. júl. 2. 17:43
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:

Ügyes vagy! Csak így tovább! Az elején azt mondják, ne hagyd túl sokáig aludni, 3-4 órát max. és keltsd fel, hogy ehessen, nehogy besárguljon. Ez az újszülöttekre vonatkozik, első hetek. Azután aludhat kedvére.

és nagyon jól szopizott... :) majd egyre többet fog

2011. júl. 4. 12:34
 22/46 anonim ***** válasza:
Az nagyon jó!!! Gratulálok!:) Engem a nőgyógyász a következő tanáccsal bocsátott utamra: éhes gyereket meg kell etetni, alvó gyereket pedig nem ébresztünk fel. Ha nem sárga, akkor hagyd, hadd aludjon. (főleg éjszaka nehogy buzeráld!:)) Nekem amúgy az első 2 hétben a max a 40-50 gramm volt, annál soha nem evett többet, de volt, hogy csak 10 vagy 20. Szóval a 30 az szuper! És a születési súlyát meg ráér visszanyerni 10 nap alatt (nekem a 6. nap még negatívban volt, ezért elkezdtük a tápszert, de miután abból sem evett meg 40 grammnál többet, így abbahagytam.)
2011. júl. 4. 12:37
 23/46 anonim ***** válasza:
Ha aluszékony muszáj felébreszteni (attól sárgul be, és nem úgy van,hogy előbb sárga és akkor ébresztgetjük, a nőgyógyász pedig nem gyerekorvos...
2011. júl. 4. 12:43
 24/46 anonim ***** válasza:
Szia!Gratulálok:)Édesany.um 85ben szült engem.Igény szerint szopiztam már akkor is. :) szóval császárral születtem, s a 8.napon lövelt be a tej neki.
2011. júl. 4. 13:46
 25/46 anonim ***** válasza:
Tök jó! Látod, kár volt aggódnod :)
2011. júl. 4. 13:47
 26/46 A kérdező kommentje:
köszönöm-köszönöm-köszönöm mindenkinek!! A szopi elég jól megy, bár pl. este egyszer es ma reggel pótlásra szorult. Igazából fogalmam nincs mennyit kellene ennie egy 6 napos babának alkalmanként. Most úgy csinálom, hogy szopi után megkínálom egy kis tápival. Gondolom csak akkor fogadja el, ha még éhes. Mert túletetni sem szeretném. Tudtok valamit tanácsolni?
2011. júl. 5. 11:20
 27/46 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne tápizz, mert leszokik a ciciről. Amit írtál, abból az derül ki, hogy minden oké. Inkább próbáld egy picit sűrűbben szoptatni mint szoktad. Az elején nyugodtan lehet 2 óránként akár, utána büfiztetés.

Ha nagyon ordít kaja után akkor is inkább a 2 etetés közti anyatejjel egészítsd ki.

Ha majd tényleg tápi kell, épp elég lesz akkor adnod.

Nézd a súlyát és ha fejlődik, és az orvos is úgy látja, egyelőre nem kell tápszer.

2011. júl. 5. 14:13
 28/46 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, úgy értem 2 etetés közt fejj le anyatejet, és azt add kiegészítésként, ha úgy érzed kevés volt neki a szopi.
2011. júl. 5. 14:15
 29/46 A kérdező kommentje:

Na sziasztok!:( Most megint nincs tejcsim, legalábbis nagyon kevés. De mindig ráteszem a picurt.

Valami jön belőle, pár cseppecske, de nincs megtelve a mellem, kicsit sem. Tök puha, löttyedt. Amikor kifolyt a tej, akkor keményebb volt, és duzzadt.

De már olyat is hallottam, hogy akkor ne tegyem rá mindig, hanem hagyjam megtelni a ciciket.

Nem tudom, mit csináljak.

2011. júl. 6. 07:59
 30/46 anonim ***** válasza:
49%
Mérni kéne, hogy mennyit szopik. (vegyél 10 grammra pontos babamérleget, vagy kölcsönözz)Én nem vagyok az a "mindenáron szoptass" típusú anyuka (mivel én se tudtam), de most valahogy úgy érzem, neked mennie kellene. Az elsőre 30 ml az nagyon jó, ennek hetek kellenek míg szaporodik, ráadásul alig egy hetes babának elég is. Úgyhogy azt tanácsolnám, hogy még ne pótolj, hanem próbáld a gyakori mellretételt. Pár nap/egy-két hét alatt kiderül, hogy lehet-e belőle többet csinálni. Ha már az első napokban pótolsz, akkor nem fog kialakulni a kereslet-kínálat, a szervezeted azt hiszi, hogy ennyi elég, pedig nem
2011. júl. 6. 08:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!