Nem tudok szoptatni, egy rakás szerencsétlenségnek érzem
magam! Mit tegyek?
Én vagyok a görögszénamagos és a sörrel kapcsolatban nem írtam,hogy teljesen alkoholmentes,üdítő italnak minősül,nulla százalék alkohollal!
2011. júl. 3. 08:55
Nekem a 8-9. nap körül indult be a tej, addig csak 10-20 grammokat evett, de volt, hogy 0-t. Nyugi, a kórházban még a maximum 5 gramm volt...Most már 3 hónapos, és van, hogy 200-at eszik.
2011. júl. 3. 08:55
13/46 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek, már egy kicsit lenyugodtam. 50-60 ml-ket eszik, igaz tápiból, de nagyon ügyesen mindig próbálkozik a cicivel előtte. A csecsemősök, ápolók itt a kórházban azt mondták, már ne nyomorgassam a mellem, mert attól fog begyulladni (mindig masszírozom,próbálom fejni).legyek türelemmel. Napi 3-4 l laktoherbet megiszok, es uennyi mentes vizet is, plusz alma, szőlőlé. Holnap ha minden oké, hazamehetunk. Hátha otthon majd beindul. A tápszert addig fel kell iratni? Ki írja fel? Vagy olyat veszek, amilyet akarok? Es amellé a folyadékpótlás babavíz?
Figyusz ne igyál laktoherbet és semmi ilyesmit, csak ha belövellt a tej! Utána mehetnek. Nálunk a kórházban sokan ezért kaptak mellgyulladást. Igyál sok folyadékot,de ne a tejserkentőket. Alkoholmentes sör persze mehet, de homeós bogyók,teák,stb nem szabad. Nem mondták ott?
Lesz tejed, ez tuti!
2011. júl. 3. 12:17
Elvileg már a kórházban felírják, de szólj a védőnődnek, ő elmond mindent! Babavizek jók, de még forralva!
2011. júl. 3. 12:19
16/46 A kérdező kommentje:
köszönöm ismét! Annyira jólesik, hogy válaszoltok, tanácsot adtok! Akkor hagyjam abba a teát? A sört nem szeretem, csak a gösser alkoholmentes citromosat. Gondolom az is jo.
Egyél, igyál nyugodtan bármit, csak nem kell erőltetni és túlzásba esni sem. Napi 3 liter folyadék elvileg elég, laktoherbet pedig max 3 filtert igyál. Egyébként mielőtt kiengednek meg fogják vizsgálni a babát és téged is, ha nem szopik be fog hívni az orvos és felír mindent ami kell, legalábbis nálunk ez volt a Dél-Pesti Kórházban. Te semmiképpen ne vegyél saját kútfőből tápszert, de azt hiszem nem is adnak ki újszülöttnek valót csak vényre.
Bújjatok össze sokat a bébivel, bent is, otthon is, cicizzen sokat a kismanó.
A válasz írója 85%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 20:29 Voltam
2011. júl. 3. 14:11
Megint én vagyok, minden mehet a tejserkentők közül, de csak ha már belövellt a tej! A fejővel ki tudsz akár egy cseppet is fejni belőle, akkor már mehet a tea, addig vigyázz vele. Próbálod fejni? Nálam már beindult a tej, de nem sokat tudott szívni, igazán a fejővel indítottam be, aztán ment minden.
2011. júl. 3. 14:18
ha jól számolom most vagy az ötödik napom. nekem a 6.-on lövellt be a tejem, úgyhogy még semmi sincs veszve!
bár aztán nekem sem volt elég és hasonló tragédiaként fogtam föl,mint te, de utólag rájöttem, hogy nem szabadott volna. tegyél meg mindent ésszerű keretek közt a szoptatásért, de nem kell fölőrölnöd magad. ha lesz elég, lesz, ha nem, akkor kap pótlást, azért elég jól, erre a célra kifejlesztett tápszerek vannak. az enyém már 4. hónapos és azóta is minden etetéskor szopival kezdünk, aztán pótolok, így hiába kevés, azért élvezi az anyatej nyújtotta előnyöket is.
2011. júl. 4. 08:58
20/46 A kérdező kommentje:
Képzeljétek! Ma reggel sikerült!!!! Arra ébredtem, hogy van egy nagy víztócsa a hálóingemen!Azt hittem a pici éjjeli büfije az, mert mivel egész éjszaka ordított, magam mellé vettem, úgy aludtunk el. De őt egy nagypárnára raktam a pólyában, és a párna oldalán is egy nagy folt volt! Ma már kétszer 30 gramm-ot szopott. Az jó?? A két szopi között 4 óra telt el! Talán még vissza is aludt volna, ha nem keltem fel. Ez baj??
Kapcsolódó kérdések: