Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A szerencsétlenség, a rossz...

A szerencsétlenség, a rossz élet öröklődhet szülőről gyerekre?

Figyelt kérdés

Az én anyámba soha senki nem volt szerelmes, 30 évesen vesztette el a szüzességét, apámmal. Ők csak azért jöttek össze, hogy ne legyenek egyedül.

Mióta megszülettem, nem találom a helyem sehol. Mindenhol kilógok a sorból. Oviban sose barátkoztak velem, iskolában nagyon sokszor kiközösítettek, nem volt soha párom, mindig egyedül voltam. 25 éves koromban vesztettem el a szüzességemet, csak azért, mert találtam egy magamhoz hasonló lúzert. Nem voltunk sose szerelmesek egymásba, csak vagyunk egymás mellett.

Született egy gyerekünk, aki egy kis nyomi (tudom, hogy egy anyának nem lehet így beszélni a gyerekéről, de ez az igazság). Vele se barátkoznak az oviban, sokszor gúnyolódnak rajta. Szerencsétlen olyan kis nyomi, mint az anyja meg az apja (mi sem tudtuk magunkat megvédeni soha). Ráadásul mindenben le van maradva a többiekhez képest. Fejlesztőre jár, de semmi hatása. Valószínűleg gyenge képességűeknek való iskolába fog járni.

2021. febr. 11. 09:25
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:

40: Én viszont szakkönyveken vagyok túl, olyanokon, amelyeket egy az általad megkérdezettnél egyértelműen jobb gyógypedagógus ajánlott figyelmembe. Ugyanis aki gyógypedagógus létére ilyet állít, hogy 6 éves kor alatt nincs autizmus diagnózis, az lehet intézményvezető (tudnék mesélni a helyi intézményvezetőkről én is...), de elég gyenge eresztés.

A neurológus "jelzése" konkrétan egy továbbirányítás volt a diagnózisadásra jogosultsággal rendelkező ÉS megfelelő színvonalat képviselő intézmény felé, nyilván nem olyan alapon, hogy talán, esetleg, hátha..., hanem nagyon erősen gyanítható volt, hogy ez a helyzet. Be is igazolódott szépen. Többek között az első dolog, amin bukott a vizsgálaton, az pont a mentalizáció (bocsánat, "ezohumbug") volt, aztán persze kijött a többi probléma is az ADI-R és az ADOS segítségével.

Olvasd újra: NEM értelmi fogyatékosságot írtam, hanem simán csak súlyos fogyatékosságot. Diplomájuk és munkájuk lehet, ettől még komoly szociális és pszichés problémáik is ugyanúgy. Nem, nem anyuci gonosz banyasága miatt. És de, súlyos fogyatékosságnak minősül, gyakorlatilag az összes hivatalos iraton fel is van ez tüntetve így, ebben a formában. Okkal minősül annak, még ha te nem is értesz egyet vele.

Veled ellentétben pedig tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy a gyerekem mit érez és/vagy ért meg. Vissza is lett igazolva számtalanszor. Mondjuk arra még nt gyerek sem képes, hogy ki nem mondott és semmilyen egyéb módon ki nem fejezett, nyilvánított dolgokat "megérezzen", nem látók ugyanis, ez már tényleg ezospirihumbug szint...

2021. febr. 12. 13:40
 42/64 anonim ***** válasza:
39%

Jaj ugyan már, nem értelmit írtál csak "fogyatékost", de mivel egyértelműen testi nem lehet, ezért na mi másra gondolhattál volna... Hülyének nem kell egymást nézni sem. Nézz utána, egyre több szakember és érintett veti el, hogy ez akár betegség, akár fogyatékosság lenne, és képzeld, van aki teljes életet tud vele élni, csupán csa támogató környezet kell hozzá.

A megkérdezett gyógypedagógus pedig még tanít is, szóval nem egy akárkit kérdeztem meg, aki legelőször szembejött velem az utcán. Pont azért nem jár tényleges autista diagnózis, mert megfelelőfejlesztéssel ebben a korban még látványos változást lehet elérni. Az már más kérdés, hogy te ennek kizárod még a lehetőségét is.

Azt pedig nem állítottam, hogy én konkrétan tudom, hogy a gyereked mit ért / érez meg, de elég beszédes, ahogy nyilatkozol róla. Kíváncsi vagyok, mit szólnál arra az esetre, ha a gyereked esetleg túlszárnyalná az általad elképzelt lehetőséget...

2021. febr. 12. 13:55
 43/64 anonim ***** válasza:
* csak
2021. febr. 12. 13:55
 44/64 anonim ***** válasza:
35%

Jó' van, majd az összes 6 év alatti, diagnózissal rendelkező gyerek esetén megyünk, és közöljük a pszichiáterrel meg a diagnosztizáló centrummal, hogy ácsi, fiúk-lányok, vegyétek csak le gyorsan azt a diagnózist, mert hát nem is adhattátok volna, XY intézményvezető gyógypedagógus asszonyság aszonta', márpedig ha ő aszonta', az úgy is van, elvégre ő jobban tudja mindenkinél is.

Hagyjuk már a francba. Csomó 6 év alatti gyereknek van diagnózisa. Még ha a nagyon okos nénike szerint nem is lehetne, akkor is van. Ott virít az EESZT rendszerben a TAJ számuk alatt. BNO F84...

2021. febr. 12. 14:30
 45/64 anonim ***** válasza:
75%

Azért azt ugye tudod, hogy attól még, mert nem tényleges az autista diagnózis, autisztikussal is jár a fejlesztés, és nem arról beszéltem, hogy abszolút azokkal a gyerekekkel nem foglalkozik senki? Van különbség a kettő közt...

A nénikézésed pedig csak téged minősít, akárcsak a nyomizás, genetikai huladékozás, és a vég nélküli panaszkodás.

2021. febr. 12. 14:37
 46/64 anonim ***** válasza:

Jár fejlesztés, kérdés, hogy milyen típusú és színvonalú. Az én gyerekemnek elintéztem, hogy a problémájának megfelelő típusú, magas színvonalú járjon. Pont egy ilyen nénikét ütöttünk ki a nyeregből a vérprofi gyógypedagógusunkkal. Iszonyú kártékonyak ezek, sok diagnózist késleltetnek. Pedig mi értelme is késleltetni, ha a megfelelő vizsgálatok elvégzéséből már korábban is látható, hogy az a helyzet, ami? Megnézzük a mentalizáció nevű ezohumbugot tesztekkel, felvesszük az ADI-R-t, tolunk egy ADOS-t, jobb esetben videóra vesszük, utólag kielemzünk rajta mindent, és lőn... De nyilván jobb kenegetni a sz@rt, és azt mondani, hogy áh, nem autista az a gyerek, csak autisztikus, később meg kijelenteni, hogy még az sem, nincs is semmi baja. Ugyan már. Na de mindegy is.

Engem minősít, bizony. Sok szépléleknek nem szokott tetszeni a nyers stílus. Pedig saját bevallásuk szerint qrvaintelligens ember létükre tudhatnák, hogy nem a stílus (forma) a lényeg, hanem a tartalom, az pedig helytálló, úgyhogy lehet háborogni.

2021. febr. 12. 14:55
 47/64 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy ha a gyereked tényleg többre viszi, mint amire predesztinálod, és esetleg tud szociálisan is fejlődni, akkor mi lesz a véleményed? Erre a kérdésre szerintem itt többen is kíváncsiak vagyunk...
2021. febr. 12. 15:17
 48/64 anonim ***** válasza:
5%

Kötve hiszem, de bár úgy lenne! Ez azt jelentené, hogy többet nyomott a latba, amit az apai ágról örökölt + hogy volt értelme a gyakorlatilag 5 hónapos kora óta zajló fejlesztéseknek, a rengeteg beleölt időnek, energiának, pénznek. Inkább ezt látnám, mint azt, hogy hiába minden, a mi águnkról jött sz@rral semmi sem bír el, és ha hagyom nőni, mint a gazt, akkor is ugyanott tartunk.

Elhiszem, hogy kényelmesebb azt feltételezni, hogy a saját gyerekem hátráltatója vagyok, de persze ez nincs így. Csak látom, amit látok... És visszautalva a 21-esre: nem mi vagyunk az egyetlen nyomi család, akiket ismerek, szóval rajtunk kívül még sokaknál volt/van lehetőségem látni, amit látok. Igenis öröklődhet a nyomorultság. Nem a "hozzáállás", hanem az adottságok, képességek. Pont úgy, mint az egészségproblémák.

2021. febr. 12. 16:41
 49/64 anonim ***** válasza:
62%
De lehet ellene tenni is... Nyomiság meg nem létezik. Mindenki ért valamihez, de a dolgokért tenni kell.
2021. febr. 12. 16:53
 50/64 anonim ***** válasza:
70%

#48 milyen érdekes, hogy pont a hozzád hasonlók gyerekei azok akik a szüleik szerint "nyomik". Azért máshol sem feltétlenül született atomfizikus a gyerek, de megfelelő és egészséges családi légkörrel, támogatással azért ki tudnak hozni valamit a gyerekből anélkül is, hogy annak abban a szellemben kelljen felnőnie, hogy ö egy genetikai hulladék, és örüljön hogy egyáltalán észreveszi ha elindul otthonról.

A fajtádnál meg mit ad Isten, a gyerek soha semmiben nem jó egyáltalán, nem lehet sem elég szép sem elég ügyes, na de nem baj te ezt már megmondtad mikor 5 hónapos volt akkor is.

Nehéz eldönteni hogy te magad ekkora érzelminyomorék vagy és nem fogod fel, hogy több kárt okozol a saját gyerekednek mint hasznot, vagy tudod te jól, csak jóleső lehúzni valakit magad mellé a posványba.

Az első verziót nem zárnám ki, mert aki képes olyat kimondani hogy a gyereke egy genetikai hulladék, abból sok EQ-t nem nézek ki.

És de kva sokat számít a hozáállás meg a szorgalom az életben. Tudod aki nagyon akar valamit azt eléri, ok mondjuk ésszerű keretek között. Nem lehet mindenki NASA mérnök, de mem is kell. Viszont az, hogy te egy épkézláb végzettséget nem nézel ki magadból sem a gyerekedből az nettó önsajnálat és fejedbúbjáig merülés a fhosba. Fogyszd egészséggel ha neked erre van igényed, a gyereked viszont szívből sajnálom. Meg az összes hasonszőrű gyerekét. Tudod van ám egy nagy átmenet az között hogy a gyereked a béka segge alá kettővel degradálod és 5 hónaposan döntöd el, hogy reménytelen, vagy homokbadugod a fejed és úgy teszel mintha te szülted volna a 2. Einsteint.

Kártékony vagy és kész, ez a napnál is világosabb, és ami a leggusztustalanabb az egészben hogy az egész műsorozást magad köré tudod vonni, hogy a külvilág bezzeg lássa te fejlesztésre viszed a gyereket. Hát kva sokra megy majd vele ha közbe drága jó anyja otthon azt plántálja belé, hogy ő is csak a családi sormintát követve csak egy nyomi. Egy genetikai hulladék. De sebaj, TE szerepeltél az a lènyeg. Segghülye létedre azért erre az alattomosságra megvan az eszed. Meg hogy itt magyarázd a bizonyítványod.

2021. febr. 12. 17:26
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!