Több gyerekesek. Mit szoktatok rá reagálni, amikor az egy gyerekes folyton panaszkodik, hogy milyen nehéz neki?

Nem szólok semmit. Hármas ikreink vannak, egyikük halmozottan sérült plusz van nagytesó. Nem idegesítem magam ilyesmin. Neki az nehéz, nekem ez. De nekem ritkán panaszkodnak az emberek. Én se vagyok egy panaszkodós típus, így szerintem akarva akaratlanul is hasonló mentalitású barátokat, ismerősöket gyűjtöttem magam köré. Néha ismeretlenek bizonygatják, hogy az ő egy szem gyerekük rosszabb mint az én 4 gyerekem. Teljes komolysággal fel szoktam ajánlani, hogy menjünk el játszótérre és vigyazzunk egymás gyerekeire. Sose élt senki a lehetőséggel. 😂
Nem kell szerintem ezekbe a játszmákba túlzottan belemenni. Ha zavar az állandó panaszkodása, akkor pedig nem kell keresni a társaságát.

Akárhány gyereke van, számomra visszás, ha FOLYTON (!!!) panaszkodik.
Egyrészt, mert annyi van, amennyit vállalt, ill. ha nem akar, van sokféle fog.gátlási módszer. Nem a középkorban élünk.
Másrészt, mert egy kisgyerek rengeteg örömet ad. Ha valaki az örömet nem veszi észre bennük, hanem mindig csak a gondot látja, annak egy gyereket is kár volt vállalnia.
Azt természetesen megértem, ha bizonyos élethelyzetekben, ha pl. beteg a gyerek, vagy építkeznek, vagy feszített tempóban dolgoznak, akkor panaszkodik az ember - nem is kifejezetten a gyerekre, hanem úgy mindenre együtt. De ha folyton panaszkodik, akkor előbb-utóbb rászoknék, hogy végig se hallgatom, hanem otthagyom a mondat közepén.

Van egy ikerpárom és egy oxigénhiánnyal született öccsük.
Hát kérlek, nem az ikrekkel volt nehezebb...
De lehet akkor is ezt mondanám, ha a kicsi makkegészséges lenne, mert a nagyok piciként is legtöbbször simán elszórakoztatták egymást, nem az volt hogy leteszem egy percre és vonyít.

3 gyermekem van.
Mikor ah első született nagyon ki voltam..
A második sem volt túl pihentető
Most született a 3. 2 hónapja. Eddig ő a legjobb alvó.
Korántsem vagyok annyira ki mint az első kettővel. Velük ekkora már szét voltam csúszva.
Nagyok 6 és 3 evesek.
Ne ítélkezz, fogadjuk el hogy minden helyzet más és más. Mások vagyunk mi is egészségileg, idegileg stb. És más a gyermek is. Nagyon sok körülményen tud múlni ez. Lehet valakinek van 1 alom babája de van egy beteg nagyszülő stb. 1000 fele helyzet lehet.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!