Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Több gyerekesek. Mit szoktatok...

Több gyerekesek. Mit szoktatok rá reagálni, amikor az egy gyerekes folyton panaszkodik, hogy milyen nehéz neki?

Figyelt kérdés
Egyidős gyerekeink vannak, nekem ikrek, neki 1. Neki állandó segítsége van (nyugdíjas mama odaköltözött), nekem senki. Mégis annyit panaszkodik, hogy neki milyen nehéz, hogy már csak nevetni tudok rajta.
2020. júl. 17. 12:26
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
100%
Ha idegesít, ne hallgasd. Én sem bírom a folyton panaszkodós ismerősöket, de nem nevetgélek meg csillapítom a saját frusztrációmat azzal, hogy lám, hogy a másiknál mennyivel faszább csaj vagyok :-) Szimplán kerülöm őket és kész.
2020. júl. 17. 12:48
 12/43 anonim ***** válasza:
96%
Ennyi erővel remélem te sosem panaszkodsz, hisz mindig van akinek nehezebb /roszabb... Sosem értettem, miért kell ebből versenyt csinálni. Te is olyan vagy, aki rálicitál a másikra? Én pl gyerektelenül soha nem is lehetek fáradt? Mert az anyák még fáradtabbak?
2020. júl. 17. 12:58
 13/43 anonim ***** válasza:
95%
Ja, és azt el is felejtettem, hogy sokszor ha egy gyerek van, nem foglalják le egymást... Oké, szívesen játszik az ember a saját gyerekével, de mindig nem lehet szórakoztatni.
2020. júl. 17. 12:59
 14/43 anonim ***** válasza:
100%

Nem szólok semmit. Hármas ikreink vannak, egyikük halmozottan sérült plusz van nagytesó. Nem idegesítem magam ilyesmin. Neki az nehéz, nekem ez. De nekem ritkán panaszkodnak az emberek. Én se vagyok egy panaszkodós típus, így szerintem akarva akaratlanul is hasonló mentalitású barátokat, ismerősöket gyűjtöttem magam köré. Néha ismeretlenek bizonygatják, hogy az ő egy szem gyerekük rosszabb mint az én 4 gyerekem. Teljes komolysággal fel szoktam ajánlani, hogy menjünk el játszótérre és vigyazzunk egymás gyerekeire. Sose élt senki a lehetőséggel. 😂

Nem kell szerintem ezekbe a játszmákba túlzottan belemenni. Ha zavar az állandó panaszkodása, akkor pedig nem kell keresni a társaságát.

2020. júl. 17. 13:00
 15/43 anonim ***** válasza:
25%

Akárhány gyereke van, számomra visszás, ha FOLYTON (!!!) panaszkodik.

Egyrészt, mert annyi van, amennyit vállalt, ill. ha nem akar, van sokféle fog.gátlási módszer. Nem a középkorban élünk.

Másrészt, mert egy kisgyerek rengeteg örömet ad. Ha valaki az örömet nem veszi észre bennük, hanem mindig csak a gondot látja, annak egy gyereket is kár volt vállalnia.

Azt természetesen megértem, ha bizonyos élethelyzetekben, ha pl. beteg a gyerek, vagy építkeznek, vagy feszített tempóban dolgoznak, akkor panaszkodik az ember - nem is kifejezetten a gyerekre, hanem úgy mindenre együtt. De ha folyton panaszkodik, akkor előbb-utóbb rászoknék, hogy végig se hallgatom, hanem otthagyom a mondat közepén.

2020. júl. 17. 13:08
 16/43 anonim ***** válasza:
93%
Azt gondolom, hogy joga van az érzéseihez. Ha az a legnagyobb gondja, hogy milyen autót vegyen, akkor az. Én őszintén leszarom már a "kinek szarabb" versenyt, főleg ha gyerekekről van szó. Elengedem a fülem mellett és még véletlenül sem megyek bele. Az évek során megtanultam már szelektálni a valós és az ilyen "panaszkodós, mert nincs jobb dolgom" problémák között. Joga van hozzá, nekem meg ahhoz, hogy leszarjam, ennyi.
2020. júl. 17. 13:19
 17/43 anonim ***** válasza:
100%

Van egy ikerpárom és egy oxigénhiánnyal született öccsük.

Hát kérlek, nem az ikrekkel volt nehezebb...

De lehet akkor is ezt mondanám, ha a kicsi makkegészséges lenne, mert a nagyok piciként is legtöbbször simán elszórakoztatták egymást, nem az volt hogy leteszem egy percre és vonyít.

2020. júl. 17. 13:30
 18/43 anonim ***** válasza:
95%
Kérdező, vannak olyan gyerekek, akik simán felérnek három gyerekkel is. Most látom, hogy már mások is írták. Talán le kéne jönnöd a magas lóról, nem mindenkinek a gyereke tejbetök. Én meg ezt válaszolnám neked!!!
2020. júl. 17. 13:34
 19/43 anonim ***** válasza:
100%

3 gyermekem van.

Mikor ah első született nagyon ki voltam..

A második sem volt túl pihentető

Most született a 3. 2 hónapja. Eddig ő a legjobb alvó.

Korántsem vagyok annyira ki mint az első kettővel. Velük ekkora már szét voltam csúszva.

Nagyok 6 és 3 evesek.

Ne ítélkezz, fogadjuk el hogy minden helyzet más és más. Mások vagyunk mi is egészségileg, idegileg stb. És más a gyermek is. Nagyon sok körülményen tud múlni ez. Lehet valakinek van 1 alom babája de van egy beteg nagyszülő stb. 1000 fele helyzet lehet.

2020. júl. 17. 14:02
 20/43 anonim ***** válasza:
72%
Hálát adok a gyerekeimért, mert bár nagyon pici korkülönbséggel születtek, sosem akasztottak ki annyira, hogy másoknak panaszkodjak az életem miatt. Segítség nincs, csak a férjem esténként.
2020. júl. 17. 14:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!