Mit gondoltok arról, ha valaki szerint 1 gyerek mellett mindent meg lehet otthon csinálni és szerinte aki panaszkodik meg folyton elúszik a teendőivel, az csak rosszul osztja be a napját vagy lusta?
azért nagyon nem mindegy, hogy mennyi idős a gyerek :)
mert pár hetes baba mellett tuti nem így van.
nagyobb gyerek mellett egyetértek. nekem is egy gyerekem van, mindent meg tudok mellette csinálni, pedig dolgozom.
sokkal egyszerűbb volt mikor egész nap vele voltam, bár akkor sokszor elúsztam a teendőimmel, de mert bevallom lusta vagyok :) szívesebben csavargok vele egész nap mint vasaljak vagy mosogassak :D
most nem tehetem meg, mert 4kor hozom el az oviból, este 7re vacsinak kell lennie az asztalon, tiszta ruhának kell lennie reggelre, stb, muszáj villámgyorsan megcsinálni :)
régebben meg csak tettem-vettem, az egész napom elment azzal, hogy kicsit csináltam ezt, kicsit játszottunk, kicsit elkezdtem főzni... szóval ha valaki jól beosztja az idejét és igyekszik tartani magát ahhoz amit reggel eltervez akkor meg is tudja csinálni :)
mondjuk ezt így a férjemnek azért nem vallanám be :D
Azt, hogy csak egy gyerekkel, a sajátjával találkozott :D
Nagyon sok babatípus van, épp úgy mint Anyuka. Így soha nem lehet tudni valójában az ő ideje van e rosszul beosztva.
Pl. Sógornőm gyermekei másfél évesen napközben 3-3,5 órát aludtak, az én kislányom ha 1 órát alszik, már boldog vagyok. Ennek ellenére sógornőmnél mindig rendetlenség és kosz van, nálunk meg inkább csak kupi... (pl nem pakoltam még ki a mosogatógépet. Én az egy óra alatt általában a főzést és a kertészkedést próbálom beidőzíteni... a többi meg épp ahogy jön. Valamikor amikor ébren van is ki tudok teregetni, de van amikor nem hagyja... (sír, meg veri az ajtót... ezt meg nem szeretem hagyni, hiszen jelzi, hogy társaságra vágyik.
Lényeg a lényeg, anya és babafüggő, ezt így nem lehet egyértelműen kijelenteni.
Hát ez attól is függ, hogy mi az a "minden". Mert azt elhiszem, hogy egy gyerek mellett nem feltétlenül tud háromfogásos vacsorát összedobni, minden nap vasalni, porszívózni, felmosni, és úgy élni, hogy soha egyetlen játék sincs szétdobálva. De aki azt állítja, hogy neki egyáltalán nincs ideje se főzni se takarítani, az tényleg lusta. Gondolom, annyi idős gyerekről beszélünk, aki még alszik délután, nem hiszem el, hogy abban a pár órában ne lehetne megfőzni egy egyszerű ebédet, és csinálni valami minimális takarítást.
Bár az is igaz, hogy amióta két gyerekem van, sokkal összeszedettebb vagyok ezen a téren, pedig a nagy már nem is alszik délután. Amíg csak ő volt, én is folyton elúsztam. De be kell vallanom, tényleg nagyon lusta voltam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!