Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért hiszik azt sokan, hogy...

Miért hiszik azt sokan, hogy a másiknak könnyű, csak mert nem panaszkodik, és még oda is vágják?

Figyelt kérdés
Már kezdem unni. 4 gyerekkel vagyok egyedül itthon. Férjem külföldön, választhatott, választja a külföldi munkát vagy felmond. Munkáját szereti, nem várhattam el, hogy amit magának itthon nehezen a semmiből kiépített-kiépítettünk, azt dobja el magától. Mindvégig támogattam, bátorítottam. Konkrétan két szatyorraql kezdtük az életünket. Szóval baromira nem volt könnyű. Bár be kell valljam, hihetetlen mélységeket megélte,megéltünk, de túltettük magunkat ezen. A munka miatt (aminek gyakran véltozik a helye), új helyre kellett költöznünk 3 éve. Hát itt nem tudtam másokkal mélyebb barátságot kötni. Nem igen engedi az időm. Gyerekeket mindeféle különórára, programra szállítani, támogatni őket. Természetesen ők az első. A legkisebb 2 éves. DAC. Én, az idén már 3 embertől hallottam vissza, hogy NEKED KÖNNYŰ. De miért is??? Nem panaszkodok, az tény. Minek panaszkodja, könnyebb nem lesz. Segítségem nincs. Mamák 250 km-re. Mindenkinek megfelelni, egyedül csinálni mindent, férj itthoni ügyeit intézni nem könnyű. Felhívott ismerősöm. Mit csinálsz? Épp ablakot pucolok. Jajj de jó neked, hogy megtudod csinálni, én a kis Lacika mellett porzsívózni nem tudok. Most erre mit mondjak? Nekem muszáj, ennyi, ha tudok, ha nem. Másik: tavasszal elemntünk egy hétvégére. Ó, hát nektek könnyű! Hát hogyne, egész nap vakargataom...és egyre rosszabbul esnek ezek. Biztos mert fáradok. Ki hiszi azt, hogy férj nélkül bármi is könnyű. A másik tipiku: jó, neked, hogy megtudod csinálni, én nem, nem engedi a kicsi. És hiába mondod, hogy egyszerűen a kényszer rávisz. Mert ha a kicsin múlna, mind éhenhalnánk és mocsokban élnénk ugye. Bocsánat, ez most így jól esett kiírni :(
2016. aug. 16. 20:24
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

Kezdj el panaszkodni te is

Vagy ajand fel h csereljetek egy hetre :-D

Esetleg adj nagy csalados eletvezetesi tanacsot masoknak

Degralald le okat h egy gyerek mellet hogy hogy nincs idod? Bezzeg mikor meked volt csak egy ....

2016. aug. 16. 20:28
 2/21 A kérdező kommentje:
De én nem vagyok milyen :( Őszintén megmondom, a panaszkodást megpróbáltam, de nem megy.
2016. aug. 16. 20:29
 3/21 A kérdező kommentje:
Nem akarok én senkinek tanácsot adni, mindenki úgy csinálja, ahogy jónak látja. Csak ezt ne vágnák oda. Nem-nem könnyű! Van, hogy jönnek a pénzzel. Igen, több, de mi áron? Nyilván nem hagyja itt a családját minimálért hetekre, aztán pár nap itthon és újra vissza. Ez megy 2 éve! Hihetetlen árat fizetünk mi ezért!
2016. aug. 16. 20:30
 4/21 anonim ***** válasza:
88%

Nem érdemes foglalkozni velük, egyzserüen irigyek.

Mivel ök nem tudják megszervezni a mindennapjaikat, nem tudnak odafigyelni a pénzre, te/ti meg igen, ezért kötözködnek. Ha téged lehúznak szóban, akkor ezzel magukat nagyobbnak, többnek látják.

2016. aug. 16. 20:34
 5/21 A kérdező kommentje:
Ez azért rossz, mert ebben van egy régi "jó" barátnő :( Hát idáig jutunk? Viszont az ő férjét az én férjem betudta volna vinni a céghez. Jót akartunk. Először örült a férje, de azután a felesége-a barátnőm azt mondta ne képzelje senki, hogy egyedül marad a gyerekkel. Irónikus, hogy ő is mondta egy alkalommal, azt hiszem épp egy kis családi nyaralás (2 nap) alkalmával, hogy nekünk milyen könnyű és hogy ő alig tudja a kenyeret is megvenni. Majdhogynem nekem ezzel lelkiisremetfuirdalást akart volna okozni.
2016. aug. 16. 20:38
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha sokat is keres a parod akkor is kevesebb az egyforejuto jovedelem

Pl ha a.penzzel jonnek akkor mondhatod h lehet h tobb penz de vajon mit szolnal ha cserebe csak parhetemte latod a parod ??? Vagy ha baj van nem er oda ? Nem tudsz kihez odabujni este ??? Es sorold fel a negativot

Ha nem mondasz semmit sem akkor az olyan mintha semmi baj nem lenne

Mond el egy napod nekik

Kerdezz vissza h ha neked egy gyerek mellet nincs.idod akkor.gondolkodj el h nekem 4 mellet mennyi van

Plana ha betegek

Am megertem igaz nekem csak 3 van de az is melo

En sem panaszkodom, nem szeretek, de sok(k) lett az irigy

Kompenzalni kellet valahogy ...

Most jobb mert abba hagytak ...

2016. aug. 16. 20:40
 7/21 anonim ***** válasza:
64%
az, hogy beszélsz az életetekről nem panaszkodás...túlságosan zárkózott lehetsz, nem ismernek, nem tudják min mentek keresztül, nem látnak a "színfalak mögé". Beszélgess velük, ismerjenek meg. könnyebb lesz barátokat szerezni, és senki sem szereti a túl titokzatoskodó emberkéket, még ha nem is ez a célod azzal, hogy nem panaszkodsz...én értem hogy nincs rá érkezésed hogy panaszkodj, csak sokan valóban ezt úgy értékelik, hogy ha gondod lenne nyilván beszélnél róla, mint minden más nő, anya, ha csacsog a barátnőivel..tehát azt gondolják nincs gondod :)
2016. aug. 16. 20:45
 8/21 A kérdező kommentje:
Azt mondod ez bejön? És nem lépnek le mellőled ezek az ismerősök? Rájöttem ám, hogy valakinek csak arra vagyok jó, hogy rámöntse a panaszéát. Én h@lye meg mindenkinek segíteni akarok. De ez iszonyúan leszív. Az engem ért atrocitásokat meg nyelem. Igazából hiányzik a jó kapcsolat és emiatt nagyon sokat eltűrök. De nem szabadna.
2016. aug. 16. 20:46
 9/21 A kérdező kommentje:
Lehet igaz, csak ilyenkor bevillan az, hogy ha panaszkodok, mi van ha odavágják: te vállaltad. :( Egy percét nem bántam meg természetesen és újra így csinéálnám. Talán a külföldi munkára kellene valami más opció. :) De könnyűnek egyáltalán nem könnyű.
2016. aug. 16. 20:47
 10/21 zombienyul ***** válasza:
85%

Drága kérdező! Gyerekem nincs 21 éves vagyok. Anyával rossz volt a kapcsolatom ezért elköltöztem, 4 éve vagyunk együtt párommal és 1 éve jutottunk oda, hogy vagy kimegyek külföldre dolgozni, vagy a szó szoros értelmében éhendöglünk és a bank elvisz mindent. Kimentem kemény 10.000Ft-tal húztam le egy hónapot gyárban munkásszállón és alig vártam az első havi fizut, hogy vegyek valami konzervet legalább :D 1 évet húztam le gyárban, azóta már megtanultam a német nyelvet és jobb helyen dolgozom (angol nyelvtudással mentem ki). Még gyári melóval is 1 év alatt kimásztunk minden hitelből és most a fizetésem 90%-át tesszük félre + párom otthoni fizetését. Havonta 1-2x látom, de még legalább 1 évet kint akarok lenni, hogy sok pénzünk legyen befektetni.

Az egykori barátnőim mind azzal jönnek, hogy könnyű neked sok pénzed van, sokat keresel, könnyű autót venni így.. könnyű vásárolgatni etcetc...

Rohadtul nem volt könnyű éhezve szalag mellett állni és éberen figyelni a másodpercek alatt érkező cuccokat, de minden akarat kérdése! Én éhezve túléltem azt az egy hónapot, ők nem akarnak kimenni gyárba melózni mert az milyen már.. csak nyafognak, hogy itt nem lehet megélni, mert sz ar a helyzet.

A te "barátnőid" is megpucolhatnák az ablakot, meg főzhetnének gyerek mellett nyafogás helyett, ha akarnának...!

Panaszkodj csak nyugodtan, én mikor első hónapomat töltöttem németbe éhesen neki álltam blogolni és ott levezetni a feszkót, jól esett :)

2016. aug. 16. 20:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!