Miért hiszik azt sokan, hogy a másiknak könnyű, csak mert nem panaszkodik, és még oda is vágják?
Figyelt kérdés
Már kezdem unni. 4 gyerekkel vagyok egyedül itthon. Férjem külföldön, választhatott, választja a külföldi munkát vagy felmond. Munkáját szereti, nem várhattam el, hogy amit magának itthon nehezen a semmiből kiépített-kiépítettünk, azt dobja el magától. Mindvégig támogattam, bátorítottam. Konkrétan két szatyorraql kezdtük az életünket. Szóval baromira nem volt könnyű. Bár be kell valljam, hihetetlen mélységeket megélte,megéltünk, de túltettük magunkat ezen. A munka miatt (aminek gyakran véltozik a helye), új helyre kellett költöznünk 3 éve. Hát itt nem tudtam másokkal mélyebb barátságot kötni. Nem igen engedi az időm. Gyerekeket mindeféle különórára, programra szállítani, támogatni őket. Természetesen ők az első. A legkisebb 2 éves. DAC. Én, az idén már 3 embertől hallottam vissza, hogy NEKED KÖNNYŰ. De miért is??? Nem panaszkodok, az tény. Minek panaszkodja, könnyebb nem lesz. Segítségem nincs. Mamák 250 km-re. Mindenkinek megfelelni, egyedül csinálni mindent, férj itthoni ügyeit intézni nem könnyű. Felhívott ismerősöm. Mit csinálsz? Épp ablakot pucolok. Jajj de jó neked, hogy megtudod csinálni, én a kis Lacika mellett porzsívózni nem tudok. Most erre mit mondjak? Nekem muszáj, ennyi, ha tudok, ha nem. Másik: tavasszal elemntünk egy hétvégére. Ó, hát nektek könnyű! Hát hogyne, egész nap vakargataom...és egyre rosszabbul esnek ezek. Biztos mert fáradok. Ki hiszi azt, hogy férj nélkül bármi is könnyű. A másik tipiku: jó, neked, hogy megtudod csinálni, én nem, nem engedi a kicsi. És hiába mondod, hogy egyszerűen a kényszer rávisz. Mert ha a kicsin múlna, mind éhenhalnánk és mocsokban élnénk ugye. Bocsánat, ez most így jól esett kiírni :(2016. aug. 16. 20:24
21/21 anonim válasza:
Nekem sem egyszerű, folyton egyedül vagyok a gyerekekkel, dolgozom is. Van egy-két kolléganő, akiknek biztos sokkal rosszabb, a napjuk nagy részét nyavajgással töltik, de ott van 2 nagymama, 2 nagypapa, a férje 5-kor már otthon van, de meg akar halni annyira sajnálja magát. Én csak meghallgatom, felhúzom a szemöldökömet, és mosolygok. Ez nem verseny, majd egyszer rájön, vagy nem, de az sem izgat. Van aki ilyen, ő így gondolkodik és kész, így szerez megerősítést, mert kell neki, nem vagyunk egyformák. Tudod hányszor hallottam azt a bizonyos megjegyzést? :) Na, hát marha könnyű nekem is, gondolhatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!