Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért hiszik azt sokan, hogy...

Miért hiszik azt sokan, hogy a másiknak könnyű, csak mert nem panaszkodik, és még oda is vágják?

Figyelt kérdés
Már kezdem unni. 4 gyerekkel vagyok egyedül itthon. Férjem külföldön, választhatott, választja a külföldi munkát vagy felmond. Munkáját szereti, nem várhattam el, hogy amit magának itthon nehezen a semmiből kiépített-kiépítettünk, azt dobja el magától. Mindvégig támogattam, bátorítottam. Konkrétan két szatyorraql kezdtük az életünket. Szóval baromira nem volt könnyű. Bár be kell valljam, hihetetlen mélységeket megélte,megéltünk, de túltettük magunkat ezen. A munka miatt (aminek gyakran véltozik a helye), új helyre kellett költöznünk 3 éve. Hát itt nem tudtam másokkal mélyebb barátságot kötni. Nem igen engedi az időm. Gyerekeket mindeféle különórára, programra szállítani, támogatni őket. Természetesen ők az első. A legkisebb 2 éves. DAC. Én, az idén már 3 embertől hallottam vissza, hogy NEKED KÖNNYŰ. De miért is??? Nem panaszkodok, az tény. Minek panaszkodja, könnyebb nem lesz. Segítségem nincs. Mamák 250 km-re. Mindenkinek megfelelni, egyedül csinálni mindent, férj itthoni ügyeit intézni nem könnyű. Felhívott ismerősöm. Mit csinálsz? Épp ablakot pucolok. Jajj de jó neked, hogy megtudod csinálni, én a kis Lacika mellett porzsívózni nem tudok. Most erre mit mondjak? Nekem muszáj, ennyi, ha tudok, ha nem. Másik: tavasszal elemntünk egy hétvégére. Ó, hát nektek könnyű! Hát hogyne, egész nap vakargataom...és egyre rosszabbul esnek ezek. Biztos mert fáradok. Ki hiszi azt, hogy férj nélkül bármi is könnyű. A másik tipiku: jó, neked, hogy megtudod csinálni, én nem, nem engedi a kicsi. És hiába mondod, hogy egyszerűen a kényszer rávisz. Mert ha a kicsin múlna, mind éhenhalnánk és mocsokban élnénk ugye. Bocsánat, ez most így jól esett kiírni :(
2016. aug. 16. 20:24
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert ha sírsz, mindenki látja, hogy valami bajod van. Ha nem vagy sírós, megszívtad. Tudod, vannak olyan emberek, akik folyton panaszkodnak, kiteregetik az életüket. Aki nem olyan, annak ez fura. Aki meg olyan, azt a következtetést vonja le, hogy azért nem panaszkodsz, mert nincs rá okod. Ennyi.
2016. aug. 16. 20:59
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
koptasd le őket és ne hagyd hogy lerántsanak nem éri meg
2016. aug. 16. 21:04
 13/21 anonim ***** válasza:
24%
Nekem ez a kérdés eléggé úgy tűnik, hogy szeretsz panaszkodni...
2016. aug. 16. 21:04
 14/21 A kérdező kommentje:
Na igen. Kb hasonlóan indult a mi életünk is. Annyi, hogy volt egy váltás ruhánk. Lehet sokmindent csak akarat kell és EGÉSZSÉG!! Ezt kiemeltem. az egyik gyereke nem az, azóta pontosan tudom mit jelent :( De ha egészség van, sokat el lehet érni. Talán az lenne az optimális ha hasonló emberrel lennék körülvéve, mert az tudja milyen ez. Remélem egyszer szembeküldi velem és jókat beszélgethetünk. Ez a blogolás nem rossz ötlet, de hogy lehet? Talán lehetne megérné arra a félórára leülni a géphez.
2016. aug. 16. 21:06
 15/21 anonim ***** válasza:
58%
Most mi a kérdés? Másnak is vannak gyerekeik, dolgoznak, intézik a dolgokat.. Teljesen felesleges hasonlítgatni kinek a nehezebb. Ha valaki beszól, szólj vissza, nem vagy már gyerek, mondd el a véleményedet nekik..
2016. aug. 16. 21:07
 16/21 zombienyul ***** válasza:
Írtam neked üzenetet kérdező :)
2016. aug. 16. 21:11
 17/21 A kérdező kommentje:
Igazad van 15-ös.
2016. aug. 16. 21:16
 18/21 anonim ***** válasza:
75%
Én nem is beszélgetek nagyon senkivel,hogy őszinte legyek. Nem érdekel más.nyügje,van nekem is elég gondom. Lehet azt hiszi mindenki jól megy nekünk,mert nyaralunk,starbucksba kávézunk ha pesten járunk fél évente,de ez csak facebook. Nincs hirdetve,hogy a nyaralás fél.éve lett kifizetve,a szép kártya összegéből és a hotelbe svéd asztalos reggeli,vacsora volt,igy nem kellett semmi,csak a benzin. Vagy nem tudják,hogy az egyik ajándék utazás volt. Vagy a harmadik,mikor mamánál aludtunk végig és onnan is benzin kellett csak,meg hétvégén mentünk városon belül az ingyen parkolás miatt. Meg hogy párom az egxik legnagyobb hazai starbucks rajongó,igy pl ajándék kuponnal iszunk ott,vagy hogy a kávé az egyetlen luxus,amo onnan van,fe nem iszunk és cigizünk pl. És nincs három gyerek plusz 150ezerért,meg külföldi fizu,de nem is érdekel. Én nem akarom hogy párom kimenjen,nem irigykedem azokra,akik férje kinn van.
2016. aug. 17. 07:30
 19/21 anonim ***** válasza:

ha olyan akkor nyugodtan borulj ki

nem baj ha látják h mennyire nehéz neked

2016. aug. 17. 07:35
 20/21 anonim ***** válasza:
75%

Nálunk is ez van.

Pedig van bajom nekem is,de én sem vagyok egy panaszkodós fajta,az nem visz előre.Ne beszélgess az ilyenekkel,és kész.

2016. aug. 17. 10:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!