Ti bevállalnátok úgy egy gyereket, hogy 160 ezret keresek? Van saját lakás. Párom nem dolgozik, így csak GYES-t fog kapni.
Úristen, vegyétek már észre, hogy egy troll a kérdező!! :D Hogy dőlhettek be neki ennyien? Már tízen akárhány oldalon keresztül etetitek a válaszaitokkal, pazaroljátok a drága időtöket ő meg jókat röhög magában :)
Az összes normális válaszra ilyen kommentek jöttek tőle:
Bontok egy sört.
Megyek veszek egy Audit.
Bontok még egy sört.
Tud majd szoptatni az asszony ha szép kerek formás melle van?
:D
Nincs 100 ezer forintotok a gyerekre havonta. A babaváró hitelt felejtsd el, egy banks se ad erre a fizetésre semmit. Ha megszületne a gyerek, BŐVEN létminimum alatt élnétek. Ennyi, nincs varázslás, meg számolás.
89es vagyok, és csak példákat hoztam, ez nyilvánvalóan nem az összes kiadásunk, de ha az aktuális hónapot számolom, jócskán 100 felett járunk, közelebb a 200hoz. De a születése óta nem nagyon volt olyan hónap, hogy kijött volna 100ból. Ahogy írtam is, az állandó, fix kiadások kitesznek önmagukban 50et, erre jön rá minden egyszeri dolog (Rota oltástól táborig).
Lehet mondani, hogy nem fogom a pénzt, és ez így is van. Csak az a különbség, hogy én pár százezerrel többet teszek le az asztalra, mint a nejed. Hogyan? Keményen dolgozom. Stresszes? Hogy a pitsába ne. De megcsinálom, mert ez kell hozzá, hogy a gyerekem ne vajas kenyéren meg főtt krumplin nőjön fel (ahogy anno én).
Üljetek le, beszéljétek meg, hogy ti milyen életet akartok a gyereketeknek.
1 gyerek kiadásai:
Havi 15ezer pelenka
5ezer popsitörlő
Perdze ezek lehetnek olcsóbbak, ha a gagyit birja a bőre, de általában ez nem szokott bejónni.
Akkor popsikrém min 3 ezer.
Tápszer olyan 15 ezer eleinte(majd növekedni fog. Mivel a leirásodból az jött le, hogy anyuka lusta lesz szoptatni.
Aztán a babák jo része hasfájós, arra kellhetnek cseppek, biogaia, espumisan, infacol vagy bármi, persze ezek is 2-3ezer forintba kerülnek.
Akkor ott vannak az ajanlott védőoltasok, amiből a rota kb 30ezer, Neisvac a legolcsóbb párszázas.
Akkot ott van a ruha, én pl nem is használtam azokat, amiket kaptam, mert nem tetszettek, továbbadtam.
2 havonta veszek ruhákat a gyereknek, olyan 15-20ezerért, havira lebontva 7-10ezer.
Akkor idővel ott van a hozzátáplálás, zöldség, gyümölcs, ha lusta lesz asszonyka, majd vehetitek a boltba havi 10ezerért aztán majd drágábbért az úvegeset. De ugye csak fél éves koráig van kizárólagos anyatej/tápszer, onnantól vannak tejpépek is, amik 1000 alatt aligha kaphatóak, és idővel kb 1 hét/doboz,az is 4ezer havonta.
Mi a kicsire költünk kb
15ezer tápszer
4ezer pép
10 ezer egyéb ételek(úveges+zöldség)
2 ezer babavíz
6ezer ruha.
Plusz játékok, babakeksz, tusfürdő, egyebek olyan újabb 10 ezer.
Olyan 40-50 ezer havonta. De ugye ez folyton növekszik és nekünk van egy nagyobb is, aki havonta olyan 60-80 ezerbe kerül, ha nagyon le akarnám osztani. És még csak ovis. Még nem veszünk neki márkásabb ruhákat, mert kb fél évente ruhatarcsere van, olyan gyorsan nő.
Csak gondolj abba bele, hogy az én egeszsegeseim kerülnek ennyibe(ha nem számolom a nagynál a kutyaterápiát oviidőben), mi van ha beteg lesz? A kicsi 2x volt beteg fél év alatt, csak 8000 volt a vitamin+gyógyszere. De lehet tartósan beteg is, mert minden benne van a pakliban.
Én arra törekszem az anyjukként, hogy idővel jobb pozícióba kerüljek magasabb fizetésért, hogy a növekvő igényeiket ki tudjuk elégíteni. Jelenleg ketten 500ezerből élünk meg kényelmesen 2 autot fenntartva, de soha egy percig nem gondoltam arra, hogy itthon henyéljek, míg a párom beleszakad a munkába.
Ha tetszik, ha nem, a párod egy kitartott ingyenélő, és ne csak a mostra gondolj. A 2 millió el fog menni a babaszobára, babakocsi, kiskád, babaágy, babakengyele, légzésfigyelő, bébiőr, orvosok. És akkor ott vagy a nullán.
Dolgozzon csak a csodálatos háziasszonykád, mert ez az élet rendje. Hogy fog így bármit tanítani az életről? Sehogy. A fizetésed l.o.f.a.s.z. Ne mondd már nekem hogy 80-100ezerből a rezsi, és a kajátok mind kinn van, mert nem hiszem el. Amig ketten voltunk sem jöttünk ki ennyiből ember.
Felelőtlenség lenne netto 160ezerre gyereket vállalni.
Ügyes troll.
Azt nem sikerült még megértenem, hogy milyen pszichológiai probléma az, amikor mások idegesítése tölti fel a trollt energiával. Tudjátok ez milyen mentális betegség jele? Szívesen olvasnék róla részletesebben. Elég gyakori betegség, hogy valakinek ez örömöt jelent.
Nem is bírtam végig olvasni, mert a 90%-a rendkívül bunkó, lekezelő egy számukra ismeretlen emberrel szemben.
És nagyon elkeserítő, hogy az alapján ítélnek meg egy embert, hogy az dolgozik-e vagy sem.
Én ismerek olyan családot akik kb ennyi pénzből 3-4 gyereket tartanak el.. (nem tudom, talán némi segélyt is kapnak) de az igényeik a minimumon alul vannak.
Mindenki egy szobában alszik...régi ház, minden régi és szedett védett náluk, de jó emberek, és szeretetben élnek. Azt nektek kell tudni, hogy mi az igényetek az élet kínálta lehetőségekből.
Valójában a dolgokra amiket akarunk legnagyobb részt semmi szükségünk, csak a társadalom és a világ mutatja azt, hogy "kell, vedd meg, enélkül szar az életed.."
Ért valamihez a párod egyébként? Van valamihez kedve, tehetsége, kezugyessege? Mert pl rengeteg munkát lehet otthonról is végezni..
vagy csak részmunkaidőben. Körmös képzés pl?
Senki nem szól be neki mikor hova kell mennie és mit kell csinálnia, saját maga osztja be az idejét...
És később ha mar nagyobb lesz a baba és szerencséje is lesz mondjuk vele, mert nem annyira "problémás" akkor mellette is eltud vállalni pár embert naponta..
Oké, ez csak egy tipp, nem tudom lenne-e hozzá kedve vagy kézügyessége, de rengeteg hasonló lehetőség van.
Nem feltétlenül ad hatalmas jövedelmet, de egy kis kiegészítés.
Arra meg ne hallgass, hogy azon kellene múlnia a párod iránt érzett szerelmednek, hogy ő dolgozik-e egy munkhelyen vagy sem.
Egyet beszéljetek meg és vigyázzatok... ha több lesz a kiadás a gyerek miatt akkor a stressz is több lehet, nehogy ez tönkre tegye a kapcsolatotokat.
Értem már a kormány miért zülleszti az országot.
Mert a gazdag gyerek semmirekellő lesz, a csóró gyerek meg egyetemista...
Ja, nem. Mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!