Ti bevállalnátok úgy egy gyereket, hogy 160 ezret keresek? Van saját lakás. Párom nem dolgozik, így csak GYES-t fog kapni.
Csak volt egy két megtévesztő válasz GYK-n: Mi ez a sok flancoló anyuka??? Agyam eldobom azoktól amit írtok :)))
A családi bőven elég egy kisbabára.
Egy hónapra nekem születésétől pelenka kb. 6000Ft ( DM-es kuponokkal a legolcsóbb), törlőkendő havi 2-3 csomag - 600 ft összesen.
Fél éves korától sajnos tápszert kellett vennem, a legolcsóbb Novalac Allernova még 400Ft sincs receptre.
Már elmúlt 1 éves a lányom, most DM-es tápszert kap, kuponnal ez se vészes.
Ruhákat turiból veszem, vagy kapjuk, játékokat vaterán vettem párat, de a legjobb játék a gyerekeknek az, ami nem játék, hanem otthon megtalálható (pl. dobozok, flakonok stb.) Nem kell drága játékra pénzt kiadni, mert felesleges.
A legdrágább kiadásom eddig az első csizmája volt ( Vaterán vettem vadonatój Siestát 5 ezerért) és 2 mei tai (egy csatos, egy kötözős).
Fürdető, popsikrém stb. is mind vagy gyógyszertári, vagy DM saját márkás.
Most 14 hónapos a lányom és amellett, hogy már régóta vegyesen eszik, még mindig elég a családi az ellátására.
Nos, én írok akkor neked egyet.
Terhesség: havi terhesgondozás a dokinál 7000 (7000x9=63.000) (az én dokim havi 23.000 kért, azért írtam a 7000 mert nem dolgozónak annyit kell befizetni a tbre)
Genetikai vizsgálat van 12.,20
32. héten, nekem az alkalmanként 40 ezer volt magánba, de sztk alapon is fizetős asszem 12.000 (12.000x3=36.000)
Szülés, gondolom ügyeletbe lesz mert nem vagytok eleresztve, de az is átlag 50-80között van a hálapénz
Akkor, kiságy, pelenkázó ha ingyen kapjátok akkor nulla, mi 10.000ért vettük az ikeában.
Babakocsi használt 50.000
Gyerekülés szintén 50.000
Babacuccok (törölköző, kisfésü, szélcső, stb) 20.000
Mérleget lehet bérelni is, az legyen 0,mi vettünk 15.000
Gyógyszerek(d,k vitamin, lázcsillapító ami mindig legyen), fürdető, popsikrém, fogzásra valami bizbaz 10.000
Pelenka havi csomag 20.000
Popsitörlö havi csomag 5000
Légzésfigyelö 20.000
Ruhatár adott méretből 20.000 (és kb havonta kinövi..)
Tápszer 30-40.000 havonta
Cumisüveg mondjuk legyen 2-3 db, 2000/db
Víz 150 ft, de ebből egy hónapba elfogy 12 db
Sterilizáló, fertőtlenítő stb megint egy 5-6000
Babakaja egy nap egy-két-akár 3üveg, 300/db, havi 27.000, ha te veszed a zöldségesbe akkor is ennyi
Ha fini tejpépet is akarsz neki adni az is 900/doboz, havi kettő kell mert 3 hétig jó a szavatossága
Cipő rá 10.000
Mi vettünk ilyen élvezeti eszközöket is hogy játszószőnyeg 15.000, csörgő 2000/db, kiskönyv, egyéb fejlesztő játék kb 3-4000/db
Oltások bexsero,rota,agyhártya stb 15-30.000/alk
Mivel lány lett, ezérta méhnyakrák ellenit is megkapja, 90.000
Direkt nem bontottam le hónapokra, mert volt amikor 70.000 ment el rá, volt hogy 150.000, meg volt hogy "csak" 40.000
Kérdező most jól beégetted magad az utóbbi válaszoddal.
Gondolom kamu a kérdés, vagy egy másik nickről akartál magadnak megnyugtató választ írni, hogy ne legyél egyedül.
Minden esetre égő.
Csak nehogy érzékeny legyen a bőre, mert akkor nem jó a kuponos DM pelus. Nehogy születéstől tápszeres legyen, hasfájósan spéci tápszerrel, mert az nem 400 ft...
Persze, lehet minimál stílusban gyereket nevelni, csak az kinek lesz jó???
Mint írtam, nevelheted úgy, mint a putriban nevelkedő gyerekeket, ha erre van igényed. Mint a dudva, felnőnek ám...
Jah, és ha olyan gyereked születik akinek érzékeny a bőre a dmes törlöre, meg az ócsó mosoporra, öblítőre, az is plusz kiadás, számold hozzá,
Ha baja van, fejlesztőre kell hordani az se ingyen van, 10.000 alkalmanként minimum
Csípő koponya hasi uh, kötelező első vizsgálat, nem tb alapon megy, fizetös 10.000
És légyszí ne a turis, kuponos anyukrol vegyél példát, nem biztos hogy mindig van kupon, nem biztos hogy találsz a vaterán csizmát, és nem biztos hogy a gyerek bírni fogja a cipőt mert pont lúdtalpas,pont magas a lábfeje vagy széles
Az se tuti hogy a 1000 ftos 2000dbos pelenkát bírni fogja a popsija stb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!