Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Ti fizettek a bölcsiért?...

Ti fizettek a bölcsiért? Helyemben fizetnétek?

Figyelt kérdés

Helyzet a következő. Tavasz óta jár lányom bölcsibe, most volt 2 éves. Mostantól gyest kapok csak, gyedet nem. Dolgozom én is és az apa is. Ahhoz, hogy csak napidíjat kelljen fizetnünk, étkezést nem, 120e/fő alatt kell legyen a jövedelmünk. A gyes-sel már a határ alá esünk. Az én bevételem: 166e (adókedv-el együtt), +csp 12,200 +gyes 25650, férjem 129e-t kap számlára. És itt jön a kérdés lényege, mert ezen felül kézbe is kap, nagyon változó, van, hogy 200e-t, van, hogy 500e-t, de átlag 350-el lehet számolni (a 129e felett).

Alapból úgy gondoltam, hogy fizetni fogom továbbra is, viszont rettentő dühös vagyok a gondozónőkre. Reggel fél8 után érünk oda, alig van 2-3 gyerek, délután 4 előtt pár perccel megyek érte, akkor meg már nincs gyerek, ha kicsit kések, jó hogy le nem bacnak, hogy hol voltam eddig... alapjáraton 8-4ig dolgozom, csak rendes a főnök, és elenged előbb, hogy odaérjek 4re. És így is van, hogy utánunk már zárják az ajtót. És éreztetik is, hogy nem tetszik nekik.

Na szóval ezért fordult meg a fejemben, hogy bizony *** meg, én sem fogok fizetni... nem más elől veszem el a lehetőséget, mert akkor eszembe sem jutna.

Ti mit tennétek?

(a teljes ára 15e körül van, ha csak a napidíjat kell fizetni, az 150ft/nap)

2018. szept. 17. 23:38
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/83 anonim ***** válasza:
100%
Mi bejelentve, leadozva kapunk tobbet de eszem ágában se lenne félteni a kerdest hogy fizessek e. Szerencsére megtehetem és nem ezen fog mulni. Gyumolccsel hetente es jatekokkal is tamogatjuk az ovit időről időre..ennyiből kene futnia. Vegulis a saját gyerekedet is tamogatod igy..
2018. szept. 18. 19:04
 72/83 anonim ***** válasza:

Felesleges volt ez a körítés. Elég lett volna azt írod, hogy "megengedhetjük magunknak, de mivel a nevelő beszólogatnak, azon gondolkodom, hogy nem fizetnek tovább, mert amúgy a határ alatt van a bevételünk".

Minden egyébtől eltekintve, nem értem, hogy ez mit segítene neked. Mi lenne, ha inkább egyszer beszélgetnél a nevelőkkel? Tudják, hogy teljes időben dolgozol?

Én a helyedben fizetnék, mert attól, hogy nem fizetsz, semmi sem fog változni. Bosszú helyett inkább a problémát oldd meg. Pl. normális hangon mondhatnád, hogy legyenek szívesek mellőzni a kommenteket, mert nem vagy rájuk kíváncsi. Ha hivatalos nyitvatartási időben viszed a gyereket, nem szólhatnak semmit. Te sem shoppingolni jársz a városba.

Nálunk 5-ig van ovi, ha 5 előtt két perccel érsz oda, akkor sincs semmi. Egy felnőtt, akinek egyébként is 5-ig tart a munkaideje, megvár, a többiek hazamennek.

Arra viszont figyelj, hogy ne késs, mert ők sem ingyen szitterek.

2018. szept. 19. 08:04
 73/83 anonim ***** válasza:
43%

Nem tudom, hogy a többség ennyire unatkozik gyerek mellett, vagy csak szimplán unalmas az életük hogy oldalakon keresztül ecsetelgetik az adócsalás fogalmát úgy, hogy kb a kutya se kérdése azt. A kérdésre nem tudtok válaszolni, de irigykedni mert minimálbéren felül jó kis összeget kap a férj, az megy.

A ti zsebetekből folyik ki az a pénz, vagy miért vagytok ennyire frusztráltak a témában? Itt mindenki a megtestesült szent, érdekes!

Szerintem fizess, és próbáld rendezni a dolgot a gondozókkal. Ha ötig vannak, el kell fogadtatni velük, hogy vannak emberek akik négyig dolgoznak, és aztán mennek a gyerekért. Más szülő nincs ilyen helyzetben mint te?

2018. szept. 19. 09:56
 74/83 anonim ***** válasza:
22%

De nagyon fel tud háborodni mindenki 100ezer forinton bezzeg azon a több százezer millión, amit a vezető párt ellopott, senki nem akad fenn, milyen érdekes.... Eltűritek, hogy éhbérért dolgozzatok, de legalább leadózunk. Kinek? Tudjatok az hova megy? Orbi papus és a sleppje zsebébe. Ezen legyetek inkább felháborodva, ne a kérdező 100ezer ellopott forintján.

Kérdező én kifizetném a helyetekben az ellátást, és ha húzzák a szájukat, megkérdezném, na de meddig szol a munkaidejük? Nem mellesleg téged is előbb elengednek, hogy elmehess a gyerkőcért és gondolom ugyanugy 8-4ig irnak be...

2018. szept. 19. 13:32
 75/83 anonim ***** válasza:
35%

74

Az ugyanaz.

Mindketten csak annyit lopnak, amennyihez hozzáférnek: akorrupt politikusok sokat, az adócsaló kérdező meg "csak" havi százezret lop el.

Kettejük között a különbség a lehetőség hiánya.

Ez csak szerecsenmosdatás.

2018. szept. 19. 13:35
 76/83 anonim ***** válasza:
49%

73

Akkor megleplek: IGEN. Az én zsebemből meg a te zsebedből folyik el minden fillér, amit ellponak, ahelyett, hogy oktatásra, eü-re, utakra költenék.

2018. szept. 19. 13:36
 77/83 anonim ***** válasza:
51%

74-nél a pont.

Mintha nem látnák a fától az erdőt.

2018. szept. 19. 14:11
 78/83 anonim ***** válasza:
50%

77

Évi egymilliókettőt lopni ugyanúgy lopás, mint évi százmilliót vagy milliárdot. Ugyanaz. A tolvaj az tolvaj, csak nncs lehetősége többet elvenni ....

2018. szept. 19. 14:15
 79/83 anonim ***** válasza:
55%

Ezen az elven tolvaj mindenki, aki hamarabb lép le a munkából főleg ha közalkalmazott. Tekintve hogy ki Van fizetve a munka, amit nem végzett el.

Tudjátok inkább azon kellene agyalni, hogy miért folyamodnak sokan ehhez. Mert ez, mint korábban mondtam iszonyú gyakori.

2018. szept. 19. 14:23
 80/83 anonim ***** válasza:
30%

79

Az, hogy mások mi tesznek, itt irreleváns, mert elég sokan verik a gyereket, csalják az asszonyt, törnek be, mégsem az a követendő példa, mert olyan "laza" ...

A kérdező férja HAVI 350.000-et kap átlagosan zsebbe. És másokat kezdett oltogatni, hogy mit játszák az eszüket, biztos ők is követnek el millió törvénytelenséget, itt nagyképűsködött, stb. Holott lehetne mondjuk, vállakozó a férje, igaz, akkor adóznia kellene ... Bár a havi 400.000-450.000 bevételből futná.De nem, ők az adócsalást választották, de más a lenézendő, a hülye meg a hazug.

És EZ a baj. Hogy annyi esze sincs, hogy ezt nem részletezi, ezzel nem villog és másokat kísérel meg leszólni.

2018. szept. 19. 14:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!