Ti fizettek a bölcsiért? Helyemben fizetnétek?
Helyzet a következő. Tavasz óta jár lányom bölcsibe, most volt 2 éves. Mostantól gyest kapok csak, gyedet nem. Dolgozom én is és az apa is. Ahhoz, hogy csak napidíjat kelljen fizetnünk, étkezést nem, 120e/fő alatt kell legyen a jövedelmünk. A gyes-sel már a határ alá esünk. Az én bevételem: 166e (adókedv-el együtt), +csp 12,200 +gyes 25650, férjem 129e-t kap számlára. És itt jön a kérdés lényege, mert ezen felül kézbe is kap, nagyon változó, van, hogy 200e-t, van, hogy 500e-t, de átlag 350-el lehet számolni (a 129e felett).
Alapból úgy gondoltam, hogy fizetni fogom továbbra is, viszont rettentő dühös vagyok a gondozónőkre. Reggel fél8 után érünk oda, alig van 2-3 gyerek, délután 4 előtt pár perccel megyek érte, akkor meg már nincs gyerek, ha kicsit kések, jó hogy le nem bacnak, hogy hol voltam eddig... alapjáraton 8-4ig dolgozom, csak rendes a főnök, és elenged előbb, hogy odaérjek 4re. És így is van, hogy utánunk már zárják az ajtót. És éreztetik is, hogy nem tetszik nekik.
Na szóval ezért fordult meg a fejemben, hogy bizony *** meg, én sem fogok fizetni... nem más elől veszem el a lehetőséget, mert akkor eszembe sem jutna.
Ti mit tennétek?
(a teljes ára 15e körül van, ha csak a napidíjat kell fizetni, az 150ft/nap)
Felesleges volt ez a körítés. Elég lett volna azt írod, hogy "megengedhetjük magunknak, de mivel a nevelő beszólogatnak, azon gondolkodom, hogy nem fizetnek tovább, mert amúgy a határ alatt van a bevételünk".
Minden egyébtől eltekintve, nem értem, hogy ez mit segítene neked. Mi lenne, ha inkább egyszer beszélgetnél a nevelőkkel? Tudják, hogy teljes időben dolgozol?
Én a helyedben fizetnék, mert attól, hogy nem fizetsz, semmi sem fog változni. Bosszú helyett inkább a problémát oldd meg. Pl. normális hangon mondhatnád, hogy legyenek szívesek mellőzni a kommenteket, mert nem vagy rájuk kíváncsi. Ha hivatalos nyitvatartási időben viszed a gyereket, nem szólhatnak semmit. Te sem shoppingolni jársz a városba.
Nálunk 5-ig van ovi, ha 5 előtt két perccel érsz oda, akkor sincs semmi. Egy felnőtt, akinek egyébként is 5-ig tart a munkaideje, megvár, a többiek hazamennek.
Arra viszont figyelj, hogy ne késs, mert ők sem ingyen szitterek.
Nem tudom, hogy a többség ennyire unatkozik gyerek mellett, vagy csak szimplán unalmas az életük hogy oldalakon keresztül ecsetelgetik az adócsalás fogalmát úgy, hogy kb a kutya se kérdése azt. A kérdésre nem tudtok válaszolni, de irigykedni mert minimálbéren felül jó kis összeget kap a férj, az megy.
A ti zsebetekből folyik ki az a pénz, vagy miért vagytok ennyire frusztráltak a témában? Itt mindenki a megtestesült szent, érdekes!
Szerintem fizess, és próbáld rendezni a dolgot a gondozókkal. Ha ötig vannak, el kell fogadtatni velük, hogy vannak emberek akik négyig dolgoznak, és aztán mennek a gyerekért. Más szülő nincs ilyen helyzetben mint te?
De nagyon fel tud háborodni mindenki 100ezer forinton bezzeg azon a több százezer millión, amit a vezető párt ellopott, senki nem akad fenn, milyen érdekes.... Eltűritek, hogy éhbérért dolgozzatok, de legalább leadózunk. Kinek? Tudjatok az hova megy? Orbi papus és a sleppje zsebébe. Ezen legyetek inkább felháborodva, ne a kérdező 100ezer ellopott forintján.
Kérdező én kifizetném a helyetekben az ellátást, és ha húzzák a szájukat, megkérdezném, na de meddig szol a munkaidejük? Nem mellesleg téged is előbb elengednek, hogy elmehess a gyerkőcért és gondolom ugyanugy 8-4ig irnak be...
74
Az ugyanaz.
Mindketten csak annyit lopnak, amennyihez hozzáférnek: akorrupt politikusok sokat, az adócsaló kérdező meg "csak" havi százezret lop el.
Kettejük között a különbség a lehetőség hiánya.
Ez csak szerecsenmosdatás.
73
Akkor megleplek: IGEN. Az én zsebemből meg a te zsebedből folyik el minden fillér, amit ellponak, ahelyett, hogy oktatásra, eü-re, utakra költenék.
74-nél a pont.
Mintha nem látnák a fától az erdőt.
77
Évi egymilliókettőt lopni ugyanúgy lopás, mint évi százmilliót vagy milliárdot. Ugyanaz. A tolvaj az tolvaj, csak nncs lehetősége többet elvenni ....
Ezen az elven tolvaj mindenki, aki hamarabb lép le a munkából főleg ha közalkalmazott. Tekintve hogy ki Van fizetve a munka, amit nem végzett el.
Tudjátok inkább azon kellene agyalni, hogy miért folyamodnak sokan ehhez. Mert ez, mint korábban mondtam iszonyú gyakori.
79
Az, hogy mások mi tesznek, itt irreleváns, mert elég sokan verik a gyereket, csalják az asszonyt, törnek be, mégsem az a követendő példa, mert olyan "laza" ...
A kérdező férja HAVI 350.000-et kap átlagosan zsebbe. És másokat kezdett oltogatni, hogy mit játszák az eszüket, biztos ők is követnek el millió törvénytelenséget, itt nagyképűsködött, stb. Holott lehetne mondjuk, vállakozó a férje, igaz, akkor adóznia kellene ... Bár a havi 400.000-450.000 bevételből futná.De nem, ők az adócsalást választották, de más a lenézendő, a hülye meg a hazug.
És EZ a baj. Hogy annyi esze sincs, hogy ezt nem részletezi, ezzel nem villog és másokat kísérel meg leszólni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!