Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Ti fizettek a bölcsiért?...

Ti fizettek a bölcsiért? Helyemben fizetnétek?

Figyelt kérdés

Helyzet a következő. Tavasz óta jár lányom bölcsibe, most volt 2 éves. Mostantól gyest kapok csak, gyedet nem. Dolgozom én is és az apa is. Ahhoz, hogy csak napidíjat kelljen fizetnünk, étkezést nem, 120e/fő alatt kell legyen a jövedelmünk. A gyes-sel már a határ alá esünk. Az én bevételem: 166e (adókedv-el együtt), +csp 12,200 +gyes 25650, férjem 129e-t kap számlára. És itt jön a kérdés lényege, mert ezen felül kézbe is kap, nagyon változó, van, hogy 200e-t, van, hogy 500e-t, de átlag 350-el lehet számolni (a 129e felett).

Alapból úgy gondoltam, hogy fizetni fogom továbbra is, viszont rettentő dühös vagyok a gondozónőkre. Reggel fél8 után érünk oda, alig van 2-3 gyerek, délután 4 előtt pár perccel megyek érte, akkor meg már nincs gyerek, ha kicsit kések, jó hogy le nem bacnak, hogy hol voltam eddig... alapjáraton 8-4ig dolgozom, csak rendes a főnök, és elenged előbb, hogy odaérjek 4re. És így is van, hogy utánunk már zárják az ajtót. És éreztetik is, hogy nem tetszik nekik.

Na szóval ezért fordult meg a fejemben, hogy bizony *** meg, én sem fogok fizetni... nem más elől veszem el a lehetőséget, mert akkor eszembe sem jutna.

Ti mit tennétek?

(a teljes ára 15e körül van, ha csak a napidíjat kell fizetni, az 150ft/nap)

2018. szept. 17. 23:38
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/83 anonim ***** válasza:
84%
Mondom, hogy csak magadat teszed egyre nevetségesebbé. Csináld csak.
2018. szept. 18. 11:00
 52/83 anonim ***** válasza:
0%
Neked nem tetszik hogy a bölcsőde dolgozóinak is van magánélete és nem szívesen maradnak tovább mint ameddig a munakidejük szól. Oké, de ennek mi köze ahhoz hogy fizeted-e úgy a bölcsődei ellátást ahogy kéne? Ezzel nem a bunkó pedagógust bünteted, ők fix fizetést kapnak az államtól.
2018. szept. 18. 11:15
 53/83 anonim ***** válasza:
34%

A válaszolók nyilván visszautasítanák a pénzt. Annyira utálatos ez az álszentség. Ti szívesebben élnétek minimálbérből?

Szerintem ezt szükségnek hívják

2018. szept. 18. 11:59
 54/83 anonim ***** válasza:
40%

53

Csak neked, sokadszor:

a válaszolók eleve nem dolgoznak ilyen helyen.

Ám ha véletlenül erre vinne a "szükség", akkor lenne annyi eszem, hogy részletesen kifejtve nem írom le egy nyilvános fórumon, majd nem verném magam rá, hogy más bezzeg többet lop, én "csak" havi százezret, és biztos más IS csal, hanem mélyen hallgatnék erről, a büszkeségre okot nem adó, szégyenteljes adócsalásról.

Szívesen.

2018. szept. 18. 12:02
 55/83 anonim ***** válasza:
16%
Kérdező ne foglalkozz ezekkel a hülyékkel..csak irigyek. Aki elmegy 8 hós terhesen táppénzre az meg tp csaló ezek szerint a nyomik szerint.. Hagyd, úgyis nagyon okosak.
2018. szept. 18. 12:05
 56/83 anonim ***** válasza:
75%

55

Hogy jön ide a táppánzcsalás, "nyomi" (idézet tőled)?

Mire irigyek szerinted a válaszolók? Van itt bármi, amire lehetne?

2018. szept. 18. 12:07
 57/83 anonim ***** válasza:
43%

Persze eleve nem dolgoznak ilyen helyen hogyne.. Nézzétek meg egy átlag család bevételét és utána nézzétek meg azokat a kérdéseket, ami erre vonatkozik. Csak ott épp nincs kifejtve a helyzet.

Mintha nem a valóságban élnétek. Nyugodtan megszólhatjátok, de kb. minden 5.embert leugathatnátok az utcán, és még lehet, hogy keveset mondtam..

A kérdés pedig nem ez volt. És ha a gondozók hamarabb hazamennek, mint ami ki van fizetve, az mi? Mert nyugodtan lehetne ezért is köpködni.

Én teljes összegre totál bejelentve dolgozom, mégis felfogtam, hogy én szerencsés vagyok és jó helyem van. Nem fogom utálni aki nem boldogul másképpen.

2018. szept. 18. 12:28
 58/83 anonim ***** válasza:
78%

57

Még egyszer: több, mint 3 millió ember ember az országban meg tudja ugrani, hogy ne dolgozzon adót csalva. Ez egy.

Kettő: még mindig nem érted, hogy nem az "illető van utálva", hanem a tette van lenézve, és nevesítve: adócsalás, mely nem ad büszkeségre okot.

Döbbenet a gyk, hogy itt a mondatok értelmezése senkinek nem megy, az adófizetők meglopása erény, a gyerekverés nevelési eszköz ... Mint egy alternatív, ócskább magyar valóság.

2018. szept. 18. 12:34
 59/83 anonim ***** válasza:
20%

Szerintem az értelmezés neked nem ment. Feltett egy kérdést, amire nem kapott választ.

Utána szó esett arról hogy mi büszkeség és mi nem.

Ennél jobban ezt nem lehetett volna kiforgatni.

Szerintem meg pontosan ez a magyar valóság amit itt műveltetek. Ezért van tele a bíróság olyan percekkel, hogy átrepült a gazmag, áthullott a lomb, és még sorolhatnám.

Most sem átugrotta, akinek nem tetszett, hanem elkezdte a balhét. Hát ezek vagytok ti..

2018. szept. 18. 12:43
 60/83 A kérdező kommentje:

Hagyjátok, nem érdemes.

(amúgy tökre jogos a kérdés, ha 6-5ig jár a fizetés, akkor miért is megy haza 4kor? az nem gond?)

nade, ne is válaszoljatok.

76os ne is kommentelj, mert úgy lenyomnak, mindjárt 70 alatt lesz a %-od :( (meg mindenkit, akik nem értenek egyet)

2018. szept. 18. 12:47
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!