Ti fizettek a bölcsiért? Helyemben fizetnétek?
Helyzet a következő. Tavasz óta jár lányom bölcsibe, most volt 2 éves. Mostantól gyest kapok csak, gyedet nem. Dolgozom én is és az apa is. Ahhoz, hogy csak napidíjat kelljen fizetnünk, étkezést nem, 120e/fő alatt kell legyen a jövedelmünk. A gyes-sel már a határ alá esünk. Az én bevételem: 166e (adókedv-el együtt), +csp 12,200 +gyes 25650, férjem 129e-t kap számlára. És itt jön a kérdés lényege, mert ezen felül kézbe is kap, nagyon változó, van, hogy 200e-t, van, hogy 500e-t, de átlag 350-el lehet számolni (a 129e felett).
Alapból úgy gondoltam, hogy fizetni fogom továbbra is, viszont rettentő dühös vagyok a gondozónőkre. Reggel fél8 után érünk oda, alig van 2-3 gyerek, délután 4 előtt pár perccel megyek érte, akkor meg már nincs gyerek, ha kicsit kések, jó hogy le nem bacnak, hogy hol voltam eddig... alapjáraton 8-4ig dolgozom, csak rendes a főnök, és elenged előbb, hogy odaérjek 4re. És így is van, hogy utánunk már zárják az ajtót. És éreztetik is, hogy nem tetszik nekik.
Na szóval ezért fordult meg a fejemben, hogy bizony *** meg, én sem fogok fizetni... nem más elől veszem el a lehetőséget, mert akkor eszembe sem jutna.
Ti mit tennétek?
(a teljes ára 15e körül van, ha csak a napidíjat kell fizetni, az 150ft/nap)
40
Én is éppen ezt írtam. Hogy legalább annyi esze legyen, hogy tudja, hogy ez adócsalás, bűncselekmény, szégyen és nem erkölcsi érdem, így azt
a, nem írjuk le részletesen
b, másokat szidva nem védjük nagy hanggal
c, arra hivatkozással nem merül fel, hogy fizet-e térítési díjat vagy sem.
Nem dicsekszem, csak leírtam, hogy objektív legyden a kép.
Szóval amit a munkáltatónak kéne befizetnie, azt is mi lopjuk el. Remek. Még valami? Ráhel után ne menjek el felszedni a szaros pelenkát? Gondolom arról is mi tehetünk, hogy nincs elég kuka :D
42
Ordenáré vagy. A saját magatok által ellopott adó/járulék HAVI 100.000 ft. Nincs mire verned itt a nagy mellényedet. Ez tény.
Nem tudom, mit nehéz azon felfogni, hogy azért írtam le, mert reális válaszokat vártam. Nem verem rá a mellényt, nem vagyok büszke rá, nem ülök magas lovon, meg nem is tudom mit írtatok még. Teljes képet akartam a helyzetről. Ennyi.
De ennyi álszent embert... na mindegy. További jó füstölgést.
45
Nem álszent, aki az adócsalást adócsalásnak nevezi. Sem az, aki nem csal adót. Az a normális ember. Tényleg abba kellene hagynod, ennek semmi értelme, csak magad blamálod még jobban.
álszent (melléknév)
1. Képmutató (személy), aki magát, cselekedeteit jobbnak, kiválóbbnak tünteti fel másnál, és nincs tisztában saját jellemével, hibáival.
2. Képmutató személyre jellemző (cselekedet, megnyilatkozás, viselkedés).
Az álszent szónoklat a erényekről szól, de a hallgatóságban sokan tudják, hogy aki mondja, pont híján van ezeknek.
Nem azt mondtam egy szóval sem, hogy ez nem adócsalás. Ez tény. Ugyanakkor akik itt ennyire el vannak szállva és ezen rugóznak, tutibiztos, hogy nem patyolat az ő bizonyítványuk sem.
Erre írtam, hogy álszent.
De tényleg befejeztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!