Ti fizettek a bölcsiért? Helyemben fizetnétek?
Helyzet a következő. Tavasz óta jár lányom bölcsibe, most volt 2 éves. Mostantól gyest kapok csak, gyedet nem. Dolgozom én is és az apa is. Ahhoz, hogy csak napidíjat kelljen fizetnünk, étkezést nem, 120e/fő alatt kell legyen a jövedelmünk. A gyes-sel már a határ alá esünk. Az én bevételem: 166e (adókedv-el együtt), +csp 12,200 +gyes 25650, férjem 129e-t kap számlára. És itt jön a kérdés lényege, mert ezen felül kézbe is kap, nagyon változó, van, hogy 200e-t, van, hogy 500e-t, de átlag 350-el lehet számolni (a 129e felett).
Alapból úgy gondoltam, hogy fizetni fogom továbbra is, viszont rettentő dühös vagyok a gondozónőkre. Reggel fél8 után érünk oda, alig van 2-3 gyerek, délután 4 előtt pár perccel megyek érte, akkor meg már nincs gyerek, ha kicsit kések, jó hogy le nem bacnak, hogy hol voltam eddig... alapjáraton 8-4ig dolgozom, csak rendes a főnök, és elenged előbb, hogy odaérjek 4re. És így is van, hogy utánunk már zárják az ajtót. És éreztetik is, hogy nem tetszik nekik.
Na szóval ezért fordult meg a fejemben, hogy bizony *** meg, én sem fogok fizetni... nem más elől veszem el a lehetőséget, mert akkor eszembe sem jutna.
Ti mit tennétek?
(a teljes ára 15e körül van, ha csak a napidíjat kell fizetni, az 150ft/nap)
Na azért nem ők az egyetlenek akik alacsonyabb béren vannak bejelentve (vagyis apuka) és még borítékban is landol vmi. Ne legyünk már álszentek.
Nem kérdés h fizeted a 15E-t. Előttem szóloknak igaza van, ha kevesebbet fizetsz nem a nevelőkkel szúrsz ki. Az hogy nekik nem tetszik h mikor viszed-hozod a gyereket, az egyéni szoc probléma. Ezért fizetsz nem?
Gyerekek. ALAP VOLT, hogy fizetek. Csak mikor fél 8 előtt viszem véletlen, beszólnak, hogy 'túlórázni kell menni, azért van már ott a gyerek?!' vagy mikor 4 után 2 perccel érek oda, akkor jön, hogy 'anyának dolga volt, csak most ért ide', akkor azért kinyílik a bicska. Mert olyan stílusban is mondják. Vittem volna magánba, ha lenne, de itt nincs, sőt, ez az egy bölcsi van. Mindemellett elég gyakran viszek be játékokat, beszálltam a festésbe is nem kevéssel. Nem irigylem, szívesen adok. Csak mikor az ember csak ad, és vissza nemhogy nem kap, de még be is szólogatnak, akkor azért elég. Nem gondolom, hogy más jópofát vágna hozzá.
Más. Most vagy én nem írtam egyértelműen, vagy 1-2 nem tud értelmezni. Azt írtam, a MINIMÁLBÉR után ő is ugyan úgy leadózik.
Amúgy könnyen ítéltek el embereket, lövetetek nincs róla, hogy esetleg ami így pluszban nekünk megmarad, abból mennyit és hova költök. Nem tudjátok, mit dolgozok, hogy télen én vettem csizmát meg kabátot a "gyerekeimnek", mert a szülőnek a közmunkából arra se tellet (cigi persze volt). Nem tudjátok, hogy azért jönnek be suli után hozzám, mert van meleg tea/limonádé, kis cukor, ez-az. Nem az én fizetésemből. Abból nem telne. Abból meg se élnénk. Ja, nem mondtam? Gyermekjólétis vagyok... de persze, szedjetek szét,. abból mindjárt meg lehet ítélni egy embert, hogy esetlegesen nem ugrál, hogy márpedig őt jelentsék be 500-ra (ami nekünk is baromi jó lenne a nyugdíjhoz, hitelhez se kellett volna kezes és miegyéb).
Nyugodtan jelentkezhet, aki a helyünkben verné a tamtamot, hogy márpedig ő számlára kéri az egész fizetését.
Kérdező, SEMMI összefüggés nincs a fizetés és a hozzáállás között.
Miért, ha nem fizetnél, akkor hagynád, hogy beszóljanak, mert ingyen lehet? Én fizetném, nem egy tétel.
A sápítozóknak: NEM adózás= adócsalás. Ezt jelenti.
A hozzáállás miatt nem itt kel hőbörögni, hanem felsőbb szerveknél, írásban eljárni a nyitvatartási időbeli rendes ellátásért. Ha beszólnak, emellett ott kiállni magadért.
Mi a pontos nyitvatartási idő?
16
Minimálbér után adózik, de a zsebbe kapott, átlagban 350 ezer után nem, így ne hőbörögj. Vedd tudomásul, hogy ha adócsalást követtek el, akkor adócsalók vagytok, ez egy tény, ezt nem tudod kidumálni, függetlenül attól, milyen cipőt veszel vagy nem veszel.
Ez egy TÉNY. Ne ezen rugózz. Ez független a bölcsödétől.
Az előző voltam.
Meg vagyok nyugodva, hogy ennyi tisztességes ember él ebben az országban, mint a válaszadók. Jó irányba haladunk, ezaz gyerekek. Vagy inkább csak a rosszindulat??
Kérdező: fizetnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!