Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Ti fizettek a bölcsiért?...

Ti fizettek a bölcsiért? Helyemben fizetnétek?

Figyelt kérdés

Helyzet a következő. Tavasz óta jár lányom bölcsibe, most volt 2 éves. Mostantól gyest kapok csak, gyedet nem. Dolgozom én is és az apa is. Ahhoz, hogy csak napidíjat kelljen fizetnünk, étkezést nem, 120e/fő alatt kell legyen a jövedelmünk. A gyes-sel már a határ alá esünk. Az én bevételem: 166e (adókedv-el együtt), +csp 12,200 +gyes 25650, férjem 129e-t kap számlára. És itt jön a kérdés lényege, mert ezen felül kézbe is kap, nagyon változó, van, hogy 200e-t, van, hogy 500e-t, de átlag 350-el lehet számolni (a 129e felett).

Alapból úgy gondoltam, hogy fizetni fogom továbbra is, viszont rettentő dühös vagyok a gondozónőkre. Reggel fél8 után érünk oda, alig van 2-3 gyerek, délután 4 előtt pár perccel megyek érte, akkor meg már nincs gyerek, ha kicsit kések, jó hogy le nem bacnak, hogy hol voltam eddig... alapjáraton 8-4ig dolgozom, csak rendes a főnök, és elenged előbb, hogy odaérjek 4re. És így is van, hogy utánunk már zárják az ajtót. És éreztetik is, hogy nem tetszik nekik.

Na szóval ezért fordult meg a fejemben, hogy bizony *** meg, én sem fogok fizetni... nem más elől veszem el a lehetőséget, mert akkor eszembe sem jutna.

Ti mit tennétek?

(a teljes ára 15e körül van, ha csak a napidíjat kell fizetni, az 150ft/nap)

2018. szept. 17. 23:38
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/83 anonim ***** válasza:
36%

Ó engem nem zavar :) de igazad van felesleges mondani bármit.

Remélem nem vetted magadra nagyon.

idő kérdése hogy a közmunkások és egyebek legyen a téma amúgy.

2018. szept. 18. 12:50
 62/83 anonim ***** válasza:
84%

Az én férjem fél5re jár és 6 után ér haza nagy átlagban. MEGDOLGOZIK azért a pénzért, nem csak úgy befolyik a zsebébe. NEM tőle kellene irigyelni, szerintem.

Itt nem arról van szó hogy megdolgozik-e érte, hanem hogy adót csaltok, megkárosítjátok az államot. Gondolom ha valami miatt nem kapnál gyest, rögtön mennél rekalmálni hogy neked az jár nem igaz?

Rengeteg ember megdolgozik a pénzéért mégse lesz belőle adócsaló. Bár téged elnézve megtalálta a zsák a foltját. Sok jóra fogjátok nevelni a lányotok. Ja nem.

2018. szept. 18. 16:41
 63/83 anonim ***** válasza:
63%
Hát kérdező, annyira nem szakadhatsz meg a nagy munkában ha egész nap a gyakorin lógsz és válaszolgatsz. Majd sajnállak ha ráérek:-)
2018. szept. 18. 16:49
 64/83 anonim ***** válasza:
58%

59

Itt sokan vagyunk "mi", emelt fővel, akinem tűrik, hogy a kérdező félék HAVI 100.000ft-tal meglopjanak minket, az államot, a közt.

Igen, EZEK vagyunk"mi". A nem adócsalók.

2018. szept. 18. 16:58
 65/83 anonim ***** válasza:
38%

60

És az, hogy neked nem tetszik, mikor megy haza böcsödei dolgozó, vagy hogyan beszél veled, az mennyiben mentesíti az adócsaló életmódodat? Ja, hogy semmiben.

2018. szept. 18. 17:00
 66/83 A kérdező kommentje:

Jó. Akkor váltsunk kérdést. Aki hőzöng. Mit csinálna? Olyat dolgozik, ahol van egy fix, és az elvégzett munka után kapnak fizetést még. Mi a teendő? Mondjon fel? Menjen el árufeltöltőnek vagy raktárosnak inkább havi 120ért? Vagy mégis ezt hogy képzelitek?

Ha egyszer ilyen a munkahely akkor ilyen, nem tudsz vele mit csinálni. Nem pesten vagyunk, még csak nem is nagyvárosban. Itt örülsz, hogy van munka a közmunkán kívül.

ÉLETSZERŰ ötleteket várok, TI mit csinálnátok??? Mikor az interjún azt mondják, h figyu géza, 130 megy számlára, a többit megkapod zsebbe, mikor mennyi, ez munkafüggő. Felállsz és otthagyod? Keresel mást? (mondom mégegyszer, NEM pest, NEM város). Vagy ingázól napi 2x 30-40 percet, hogy tisztán megkeress 150et?

Tessék jelentkezni, aki ezt megcsinálta.

Mégegyszer: aki visszamondott, nem fogadott el egy állást csak azért, mert adtak zsebbe is. Vagy nem fogadná el. Helyette elteszi a 150et és megveregeti a vállát.

Mi is örülnénk, ha ez a pénz tiszta lenne, lenne nyugdíja, hitelképesek lennénk. De így nem. Baromijó, de tényleg.

Nem verem rá a mellem, leírtam, mert ez is egy része volt annak, amire a kérdésem irányult. Írhattam volna azt is, hogy minimálbérre bejelentett egyéni vállalkozók vagyunk. De minek hazudni?

Annak meg külön gratulálok, aki a gyerekemet sajnálja.

2018. szept. 18. 17:16
 67/83 anonim ***** válasza:
100%

66

SENKINEK nem dolga megoldani a ti életeteket, és ha nem adnak neked megfelelő tanácsot a ti dolgaitokban, akkor na ugye, hogy adót csaltok, há'nincs másik megoldás ...

Kikérem magamnak az ocsmány kifejezésedet: nem hőzöngök. Nyugalomban és joggal (!!) nevezem nevén az adócsalást.

Egyébként mindnekinek a saját életét kell megoldania, adócsalás és egyéb bűncselekmények nélkül. Vagy ha nem teszi, legalább nem villogjon vele és ne másokat sértegessen vagy ne támasszon másokkal szemben elvárásokat, mert egyikhez sincs joga.

Az én környezetemben olyan végzettségek, skillek és tapasztalatok vannak a munkaerőpiacon, amiért rendes fizetést adnak, nem zsebbemutyit.

2018. szept. 18. 17:20
 68/83 anonim ***** válasza:
37%
Költözzetek olyan városba ahol van normálisan megfizetett munka és nem kell lopnotok.
2018. szept. 18. 17:33
 69/83 anonim ***** válasza:
19%

Kérdező, itt mindenki totál becsületes, az utolsó forintját is leadózza, soha semmiben nem hibázott, tökéletes anya és feleség és még sorolhatnám. Egy baj van, hogy ez az oldal köszönő viszonyban sincs a valósággal, csak itt sokan szeretnek szebb képet festeni magukról, mint ami az igaz. Ne foglalkozz velük, nevetségesek és szánalmasak egyben.

Természetesen fizetnék a helyedben egyébként.

2018. szept. 18. 17:36
 70/83 anonim ***** válasza:
78%

"Mi is örülnénk, ha ez a pénz tiszta lenne, lenne nyugdíja, hitelképesek lennénk"

Azért ennyire ne sajnáltasd már magad!

Azt írod, 350-500-at kap pluszban tisztán.

Van fogalmad róla, hogy ehhez másnak bruttó 550-750-et kellene keresnie??

Sőt, mivel a minimálbér felett kapja, ez valójában 690-890 ezer Forint fizetésnek felel meg?

Szerinted hány ember kap ennyit?

Ekkora fizuból már bőven nem kellene a hitel és a nyugdíj miatt sírnod, mert simán képezhetnél rá elég tartalékot.

És igen, ocsmány adócsalás, plusz sz.rrrágás, hogy képes lennél 15 ezret megspórolni.

2018. szept. 18. 18:25
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!