Ti fizettek a bölcsiért? Helyemben fizetnétek?
Helyzet a következő. Tavasz óta jár lányom bölcsibe, most volt 2 éves. Mostantól gyest kapok csak, gyedet nem. Dolgozom én is és az apa is. Ahhoz, hogy csak napidíjat kelljen fizetnünk, étkezést nem, 120e/fő alatt kell legyen a jövedelmünk. A gyes-sel már a határ alá esünk. Az én bevételem: 166e (adókedv-el együtt), +csp 12,200 +gyes 25650, férjem 129e-t kap számlára. És itt jön a kérdés lényege, mert ezen felül kézbe is kap, nagyon változó, van, hogy 200e-t, van, hogy 500e-t, de átlag 350-el lehet számolni (a 129e felett).
Alapból úgy gondoltam, hogy fizetni fogom továbbra is, viszont rettentő dühös vagyok a gondozónőkre. Reggel fél8 után érünk oda, alig van 2-3 gyerek, délután 4 előtt pár perccel megyek érte, akkor meg már nincs gyerek, ha kicsit kések, jó hogy le nem bacnak, hogy hol voltam eddig... alapjáraton 8-4ig dolgozom, csak rendes a főnök, és elenged előbb, hogy odaérjek 4re. És így is van, hogy utánunk már zárják az ajtót. És éreztetik is, hogy nem tetszik nekik.
Na szóval ezért fordult meg a fejemben, hogy bizony *** meg, én sem fogok fizetni... nem más elől veszem el a lehetőséget, mert akkor eszembe sem jutna.
Ti mit tennétek?
(a teljes ára 15e körül van, ha csak a napidíjat kell fizetni, az 150ft/nap)
ígyse és úgyse fogok visszaszólni, mert nem akarom, hogy a gyerek szívja meg, ha kinyitom a számat. Amúgy reggel hattól délután ötig vannak nyitva hivatalosan. De volt, hogy a gyereket még nem kötöttem be a kocsiba, már zárta a gondozó maga mögött a nagykaput.
Amúgy meg aki annyira sápítozik, nem hiszem, hogy soha semmit sem tett, ami miatt ugyan így rá lehetne húzni a vizeslepedőt. Az én férjem fél5re jár és 6 után ér haza nagy átlagban. MEGDOLGOZIK azért a pénzért, nem csak úgy befolyik a zsebébe. NEM tőle kellene irigyelni, szerintem.
21
1, A kérdezőék nem éheznének adózva sem a férj 129+átlag 350-jéból. Ne légy nevetségesen patetikus.
2, IGEN, a munkavállalók hibája. Ha mindneki ragaszkodna a nem csaló fizetéshez és nem menne csaló helyre dolgozni, akkor a munkáltatók sem tudnának csalni. Ennyi.
De mindig vannak csaló munkavállalók, ezért nem kopik ez ki. Mint a kérdező férje.
22
Kérdező, akkor tisztázzuk: MINDENKI megdolgozik a fizetésért, csak a férjed meg is lopja az adófizetőket, akik fenntartják azt a bölcsödét, ami miatt te hőbörögsz. Tekintettel arra, hogy te csak részben adózol bele, túl sok elvárásodra jogalapod nincsen ...
Az adócsalást nem irigylem. Magam többet keresek a férjednél. Nem dugdossák a zsebembe. És nem azon kattogok, hogy esetleg ne fizessek térítési díjat.
Csak, hogy a tényknél maradjunk.
Van egy típusú ember, aki zsebbe veszi fel a fizetését, alig adózik, a gyereke érdekében kiállni nem mer, csak az illetékesek háta mögött hőbörög, de azon is gondolkodik, hogy fizessen-e valami nevetséges összeget ...
Ez vagy te, kérdező. Ha nem érted, hogy ezzel a mentalitással mi a baj, akkor menthetetlenül. Nem szép jellemtulajdonság.
És még mindig nem irigylem tőletek, hogy 350.000 ft után nem adóztok, de a gyereked érdekében kiállni nem vagytok képesek, és a 15.000 ft-os térítési díjat sem akarnátok kifizetni, ha lehetne.
Kérdéseidre kimaradt a tételes válasz, hogy mit tennék a helyedben?
- Természetesen fizetném a térítési díjat
- Természetesen kiállnék a gyerekem érdekében a megfelelő fórumokon, és ha esetleg a gyerek ellen fordítanák, még elmennék addig is, hogy a dolgozókat elmozdíttatom a gyerekem érdekében.
-Természetesen tudnám, hogy az adócsalás nem egy olyan dolog, ami pozitív, érdem, relativizálható. Így ha zsebre tennék valamennyi lét fű alatt, akkor legalább annyi eszem lenne, hogymélyen hallgatok róla, mert ez nem érdem, hanem szégyen.
Én ezt tenném a helyedben. Remélem, minden kérdésedre válaszoltam!
A gyereket szeretik, jól bánnak vele. Nem csak az enyémmel, a máséval is. Akkor hol is itt a gyerek érdeke? Az ÉN érdekem lenne, hogy ne nézzek csúnyán RÁM. Sehol se írtam, hogy a gyerekkel rosszul bánnak. Én meg nem fogok konfrontálódni, ha egyszer a GYEREK SZEMSZÖGÉBŐL rendben van.
Ugyanakkor úgy gondolom, ha a való életben is ilyenek lennétek, mint amit itt előadtok, semmi baj nem lenne ezzel az országgal. Csak azt nem tudom, kik szavazták akkor meg ezt a bandát, akik még a mi hatalmas undorító bűnünknél is rosszabbat csinálnak naponta. Na mindegy. Örülök, hogy ennyi példamutató, becsületes emberrel hozott össze a jószerencse :*
23, hadd segítsek értelmezni:
"Gondolom a legtöbb ember felállna a munkahelyén ilyen esetben, és inkább éhezne"
vagyis, ha a férjem felállna, akkor mi éheznénk, mert az én fizetésem semmire nem elég.
Örülök, hogy példamutatóan becsületes vagy, bár az sem lenne rossz, ha fel tudnál fogni egy összetett mondatot.
"Van egy típusú ember, aki zsebbe veszi fel a fizetését, alig adózik, a gyereke érdekében kiállni nem mer, csak az illetékesek háta mögött hőbörög, de azon is gondolkodik, hogy fizessen-e valami nevetséges összeget ..."
nem drágám. ÉN adózok a fizetésemből, adóztam a gyedemből, megveszem 3 helyett a tisztasági csomagot, mert a többinek nem futja rá, megveszem a teát, cukrot, meleg ruhát, cipőt annak a gyereknek, akinek igazán szüksége van rá. És senki nem köszöni meg, mert NEM TUDJÁK, hogy én vettem. Adomány. Kész.
Úgy szeretném én is egy kérdés után ilyen jól kiismerni az embereket, mint ti. Ja, nem.
27
Ne légy nagyképű, adót csaltok. Ezért aztán fölösleges itt a vélt magas lovadon ülni, amin elég magányosnak tűnsz, mióta megdöglött alattad.
A személyeskedésedre: aki adót csal,legalább ne verje rá magát, mert az szégyellnivaló. Neked pedig nicns jogod szidni a politikusokat: ők annyit csalnak/lopnak, amennyihez hozzáférnek, ahogy ti is. Ugyanaz a fajta vagytok.
Igen, a becsületesség nem szitokszó, csak a tefélédnek. Érdekes, sokan képesek NEM adót csalni. Döbbenet.
Senkit nem érdekel, mire költöd a pénzed, az nem mentesít.
Még egyszer: kihirdeted, hogy havi 350.000 ezres nagyságrendben meglopjátok az adófizetőket, majd azon gondolkodsz, hogy vajon fizess-e 15 ezret térítésii díj gyanánt.
Leírod, hogy neked beszólogatnak, és a gyerek előtt is "anyának dolga volt".
Mindezek után, amikor kiderül, hogy mindezért nem veregetnek hátba, már ott tartunk, hogy neked tartásod meg sértettséged van, és csak neked van bajod a gondozónőkkel (ami hogyan lehet, ha a gyerek füle hallatára szólogatnak be?), és egyébként is, akkora erkölcsi magaslat, mint te, a világon nincsen.
Egyre nevetségesebbé teszed magad, inkább zárd be a kérdést. Ebből nem jöhetsz ki jól.
"Úgy szeretném én is egy kérdés után ilyen jól kiismerni az embereket, mint ti. Ja, nem."
Leírtad, hogy adót csaltok rendeszeresen, életvitelszerűen. Aminek megnevezése: adócsalók vagytok. Ezen nincs mit kiismerni.
Ettől még szeretheted a kiskutyákat, csak adócsaló vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!