Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Ti fizettek a bölcsiért?...

Ti fizettek a bölcsiért? Helyemben fizetnétek?

Figyelt kérdés

Helyzet a következő. Tavasz óta jár lányom bölcsibe, most volt 2 éves. Mostantól gyest kapok csak, gyedet nem. Dolgozom én is és az apa is. Ahhoz, hogy csak napidíjat kelljen fizetnünk, étkezést nem, 120e/fő alatt kell legyen a jövedelmünk. A gyes-sel már a határ alá esünk. Az én bevételem: 166e (adókedv-el együtt), +csp 12,200 +gyes 25650, férjem 129e-t kap számlára. És itt jön a kérdés lényege, mert ezen felül kézbe is kap, nagyon változó, van, hogy 200e-t, van, hogy 500e-t, de átlag 350-el lehet számolni (a 129e felett).

Alapból úgy gondoltam, hogy fizetni fogom továbbra is, viszont rettentő dühös vagyok a gondozónőkre. Reggel fél8 után érünk oda, alig van 2-3 gyerek, délután 4 előtt pár perccel megyek érte, akkor meg már nincs gyerek, ha kicsit kések, jó hogy le nem bacnak, hogy hol voltam eddig... alapjáraton 8-4ig dolgozom, csak rendes a főnök, és elenged előbb, hogy odaérjek 4re. És így is van, hogy utánunk már zárják az ajtót. És éreztetik is, hogy nem tetszik nekik.

Na szóval ezért fordult meg a fejemben, hogy bizony *** meg, én sem fogok fizetni... nem más elől veszem el a lehetőséget, mert akkor eszembe sem jutna.

Ti mit tennétek?

(a teljes ára 15e körül van, ha csak a napidíjat kell fizetni, az 150ft/nap)

2018. szept. 17. 23:38
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/83 anonim ***** válasza:
96%
Én csak azt nem értem a bölcsödei étkezésnek mi köze ahhoz,hogy hogy néznek az emberre ha utolsók közt megy a gyerekért. Ha nem fizetsz,attól kedvesebben fognak nézni rád? Miért is? Ha nem fizetsz, ugyan úgy nem fog tetszeni nekik,ha később érsz a gyerekért mint mások. Nincs összefüggés a kettő között. Amúgy ne legyél álszent kérdező. Oké,van munkaidejük,de ha előbb elviszik a gyerekeket,ők is előbb hazamehetnek. Gondolom ha olyan helyen dolgoznál,ahol neked is ettől függene, hogy mikor érsz haza, te is örülnél ha 4-kor léphetnél 5-6 óra helyett.
2018. szept. 18. 10:03
 32/83 A kérdező kommentje:

"Még egyszer: kihirdeted, hogy havi 350.000 ezres nagyságrendben meglopjátok az adófizetőket"

édesmáriám. 350ezres nagyságrendben lopni???? Tudod te, mennyit kell ahhoz keresni, hogy valakinek ennyi legyen az ADÓ??? Komolyan, gondolkodsz is, mielőtt írsz???

2018. szept. 18. 10:05
 33/83 A kérdező kommentje:
31, tévedés. Nekem itt kell ülnöm 8-4ig, akkor is, ha a kutya nem jön ide egész nap.
2018. szept. 18. 10:06
 34/83 anonim ***** válasza:
96%
Azt írtam, HA olyan helyen dolgoznál, ahol ez alapján megy. Értelmezd már a válaszom!
2018. szept. 18. 10:07
 35/83 anonim ***** válasza:
100%

32

Nem írtam, hogy annyit adózol. Ne relativizálj. Azt írtam, hogy 350.000ft-os nagységrendben lopni. Mivel itt minkabérről van szó, nyilvánvalóan MINDENKI tudja, hogy az szja, a járulékok és a munkáltató ijárulékok sem kerülnek befizetésre, ebben a nagyságrendben.

De érdekes, hogy számodra ennyi a lényeg az egészből.

2018. szept. 18. 10:08
 36/83 A kérdező kommentje:

"Igen, a becsületesség nem szitokszó, csak a tefélédnek."

Nem babám, ez irónia volt. Bár nem csodálom, hogy nem fogod fel.

Mondom, én örülnék a legjobban, ha a főnöke szépen becsengetné, amit kell, mert úgy már lenne családiház, mert kapnánk rá hitelt. Lenne esetlegesen nyugdíja is. Ugye. Csak úgy halkan jegyzem meg.

Jó lenne, ha ezek után csak az válaszolna, aki ilyen helyzetben TÉNYLEGESEN felmondana / nem vállalná el a munkát (úgy, hogy akkor munkanélküli lesz). Na, annak elhiszem a nagy becsületességet. Könnyű a fotelból megmutatni, de 1000 emberből maximum 1 van, aki azt mondja, hogy akkor köszi, nem dolgozok. De azok nem itt lógnak a gyakorin.

2018. szept. 18. 10:10
 37/83 A kérdező kommentje:
Azt írtad, nagyságrendben. Az azt jelenti, hogy körülbelül 350e/hó mi lopunk... de magyarázd meg, hogy nem is ezt írtad.
2018. szept. 18. 10:14
 38/83 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy számodra ez fontos, így leírom: kb, 67.000 ft kerül összesen befizetésre a férjed után. Ha nem csalnátok adót, akkor neki összesen, havonta 160.000 ft-ot kellene leadóznia, és mellette ott a munkáltatói teher különbözete is, ami összesen 70.000 ft, annyival kevesebb lerül befizetésre.

Tehát HAVI 170.000 ft adó, nyugdíjjárulék, eü járulék stb az, amit nem fizettek be. Nem kevés. Sőt, sok. Komolyan erre ne légy büszek, inkbb töröltesd a kérdést.

2018. szept. 18. 10:15
 39/83 anonim ***** válasza:
83%

36-37

Szánalmas dolog mésra mutogatni. Mindenkinek a magáét kell megoldani: számtalan ember adózik havonta. Ti HAVI 170.00ft-tal rövidítitek meg az adófizetőket, azaz minket. Akik fenntartják azt a bölcsödét is, amiért te esetleg nem is akarsz nyamvadt 15 ezret befizetni.

Pattoghatsz ezen, te erkölcs bajnoka, de fölösleges.

Csak azt nem tudom, hogy ha neked annyi bajod van összesen, hogy nem tetszik a bölcsödei dolgozó hozzádállása, hhoz hogy jön, hogy havonta 170.000-rel rövidítitek meg az államot ...

És hogy ahhoz, hogy más bezzeg ... Van kb. 3 millió becsületes dolgozó ebbenr az országban. Te meg szégyelld magad.

2018. szept. 18. 10:18
 40/83 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező őszinte leszek. Valószínűleg elfogadnék egy ilyen munkát,mert kell a pénz. De annál már több eszem lenne, mint hogy egy közösségi oldalon dicskedjek vele. Edd meg amit főztél!
2018. szept. 18. 10:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!