Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Ti fizettek a bölcsiért?...

Ti fizettek a bölcsiért? Helyemben fizetnétek?

Figyelt kérdés

Helyzet a következő. Tavasz óta jár lányom bölcsibe, most volt 2 éves. Mostantól gyest kapok csak, gyedet nem. Dolgozom én is és az apa is. Ahhoz, hogy csak napidíjat kelljen fizetnünk, étkezést nem, 120e/fő alatt kell legyen a jövedelmünk. A gyes-sel már a határ alá esünk. Az én bevételem: 166e (adókedv-el együtt), +csp 12,200 +gyes 25650, férjem 129e-t kap számlára. És itt jön a kérdés lényege, mert ezen felül kézbe is kap, nagyon változó, van, hogy 200e-t, van, hogy 500e-t, de átlag 350-el lehet számolni (a 129e felett).

Alapból úgy gondoltam, hogy fizetni fogom továbbra is, viszont rettentő dühös vagyok a gondozónőkre. Reggel fél8 után érünk oda, alig van 2-3 gyerek, délután 4 előtt pár perccel megyek érte, akkor meg már nincs gyerek, ha kicsit kések, jó hogy le nem bacnak, hogy hol voltam eddig... alapjáraton 8-4ig dolgozom, csak rendes a főnök, és elenged előbb, hogy odaérjek 4re. És így is van, hogy utánunk már zárják az ajtót. És éreztetik is, hogy nem tetszik nekik.

Na szóval ezért fordult meg a fejemben, hogy bizony *** meg, én sem fogok fizetni... nem más elől veszem el a lehetőséget, mert akkor eszembe sem jutna.

Ti mit tennétek?

(a teljes ára 15e körül van, ha csak a napidíjat kell fizetni, az 150ft/nap)

2018. szept. 17. 23:38
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/83 anonim ***** válasza:
80%
Fizess. Még szép.
2018. szept. 17. 23:56
 2/83 anonim ***** válasza:
87%
Azért nem büntethetnek meg, hogy jogtalanul igényelsz vmit?
2018. szept. 18. 00:03
 3/83 anonim ***** válasza:
76%
Mivel a férjed adót csal, nem szép dolog az adófizetők pénzéből etetni a gyereketeket.
2018. szept. 18. 00:06
 4/83 A kérdező kommentje:
Nos, mikor az a kérdés, hogy van vagy munkahely, ahol zsebbe IS fizetnek (vagyis ugyan úgy leadózik belőle, mint aki minimálbéres), vagy nincs munkahely, szerintem egy ember sem lenne, aki utóbbit választaná. De nem ez volt a kérdés.
2018. szept. 18. 00:35
 5/83 anonim ***** válasza:
57%
Adócsaló apa, kedvezményt jogtalanul igénybe vevő anya... A kislány vagy bankrabló v politikus lesz, ha ilyen példát mutattok neki.
2018. szept. 18. 02:23
 6/83 anonim ***** válasza:
98%

Átlag 680-ból még kérdés, hogy 15-öt fizess-e?

Egyébként velük, a gondozókkal egyáltalán nem cs.szel ki, ha nem fizetsz, ha ez a kicsinyes bosszú lenne a cél. Mindenki más (legálisan fizetést kapó) zsebéből lopsz csak vele.

2018. szept. 18. 03:41
 7/83 anonim ***** válasza:
76%
Ha mar adot csaltok legalább a bölcsöde díjat fizessétek..
2018. szept. 18. 06:40
 8/83 anonim ***** válasza:
72%

Meséld már el, hogy abból, amit kézbe kap, hogyan is adózik "apa"??? Elmondom, sehogy, hisz ezért kapja a bejelentett feletti részt feketén. Attól, hogy a főnök elrakja a másik részét a fekete jövedelemnek, még nem fog leadózni utána.

Tégy belátásod szerint. Ezzel nem a gondozó őket neveled meg. Sőt, ha kiderül, majd még ezért is csúnyán fognak rád nézni

2018. szept. 18. 06:45
 9/83 anonim ***** válasza:
83%

Ja igen, mert szerinted 129 ezer után ugyan annyi adót fizet mint 500 ezer után fizetne?:-D Oké ne fizess, legyél bosszúálló. Csak akkor se vernyogj ha egy rosszakarótok titeket nyom fel a NAV-nál.

Jó példát mutattok szerencsétlen gyereknek, hogy véletlenül se éljen tisztességesen.

2018. szept. 18. 07:08
 10/83 anonim ***** válasza:
87%
Ja igen az lemaradt, hogy kb mi is annyit keresünk mint ti, kicsivel többet, de meg se fordult a fejemben hogy ne fizessek.
2018. szept. 18. 07:08
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!