Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaszoba, gyerekszoba » Elkeseredésemben írok. Az...

Elkeseredésemben írok. Az apuka amúgy se a leg lelkesebb ha a segítségről van szó a baba érkezését illetően ,szerinte minden felesleges ,régen is felneveltek gyerekeket stb. én ezt elfogadtam hogy ez a véleménye és nem ves?

Figyelt kérdés

okt. 23. 09:30
1 2 3 4
 31/36 A kérdező kommentje:
És igen az egyik részem a békés megoldást keresi ami komprumiszumoz hoz irtátok sokan ezt a pelenkázó lapot igen ez is megoldás lehet viszont a másik énem meg hogy igenis kell az komód ..
okt. 23. 16:11
 32/36 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom.:( Picit azt érzem amit a többiek kérdező. Mit fogsz csinálni majd ha a fizetős 30 ezres Bexserora azt mondja, minek és drága, hiába te szeretnéd, és mondjuk ezen múlik a gyerek élete? Már most rajta spórol, sajnos. Változni nem hinném, hogy fog, mivel ha megszületik a pici az egy akkora lórúgás mindenkinek, hogy azt max felnőtt ember tudja kezelni. Nálunk 12 év után jött az első lányunk, konkrétan mi nekünk a kommunikációnk a legerősebb plusz a kompromisszum a házasságunkba, de így is hátba vert minket az első pár hónap lelkileg a nem alvással stb. Az segített át, hogy minden nap átbeszéltük mit érzünk, mi okoz nehézséget stb., ki hogy éli át, hogy tudnánk átlendülni. A második se volt egyszerű, de itt is ugyanígy álltunk hozzá. De nálunk ilyen nincs, hogy a gyereknek-nekem kell valami, akkor ne tudtuk volna átbeszélni. Volt amire azt mondta hülyeség és beláttam, végül igaza volt, volt fordítva is ilyen és ő látta be, na de nem a kiságyon.:D Sőt akkor se mondta ilyen bunkón, csak hogy ha szeretném mehet, de szerinte baromság, aztán tényleg az volt. Nálam a kapcsolat ezt jelenti mostmár 15 éve, hogy őszintén átbeszéljük és ha nem értünk egyet, akkor kompromisszum, közös nevező. Ilyen volt a két gyerek előtt és utána is ilyen volt.
okt. 23. 20:42
 33/36 anonim ***** válasza:
100%
27/28-as vagyok: az a baj kérdező, hogy ha a te bevallásod szerint is szar a kommunikáció köztetek, akkor a gyerek megérkezésével csak rosszabb lesz. Ebben a 32-esnek totál igaza van, férjemmel mi is régóta együtt vagyunk, sok nehézségen túl vagyunk, többek között azért, mert képesek vagyunk értelmesen megbeszélni a problémákat. Ezzel együtt évek alatt összesen nem csattantunk fel egymásra türelmetlenül/nem ment félre a kommunikáció stb. annyiszor, mint a gyerek első pár hónapjában. És igen, nekünk is az segített, hogy tudtuk, hogy ez így lesz és megbeszéltünk minden ilyen konfliktust, félreértést azonnal, amint lenyugodtunk és normálisan tudtunk beszélni róla (de nálunk pl. ilyen, hogy lehülyézzük egymást elképzelhetetlen). Az, hogy 30 hetes terhesen az nálatok a kommunikáció, hogy te nem mondod mit akarsz, ő meg vállalhatatlan stílusban kijelent dolgokat, hogy így meg úgy lesz, meg lehülyéz, ahelyett, hogy esetleg értelmesen megindokolná, megbeszélnétek, esetleg bizonyos dolgokban engedne, az gáz, és nem lesz jobb. Már nekem ez is teljesen visszatetsző, hogy semmiben nem segít az előkészületekben. Nem kell, hogy végignézzen veled 125 rózsaszín rugdalózót az online bababoltban, én sem rángattam el mindenhová a férjem (mondjuk én nem vittem túlzásba a "fészekrakást"), de ez nonszensz, hogy semmiben nem akar részt venni. És nálunk is így van kb., ahogy a 32-es írta: ésszerű érvekkel igyekszünk meggyőzni a másikat, egyszer egyikünk, máskor a másik enged, de azt tudjuk, hogy a fontos dolgokban egy irányban mozgunk, és ez nem egy gyerekágy/pelenkázó kérdése, hogy ebből "balhé" legyen otthon. :(
okt. 23. 22:29
 34/36 anonim ***** válasza:
100%

Állj a sarkadra!

Mi most oltattuk a picit rota vírus ellen, 28ezer Ft volt, majd arra is azt mondja, hogy felesleges? Vagy a gyereknek a minőségi étel, sport, oktatás? Nem viszitek majd soha kirándulni, állatkertbe stb. mert pénz szórás?

Ennek most kell véget vetni vagy így vagy úgy....

okt. 24. 11:51
 35/36 SZTANN ***** válasza:

Azért 43 nm nem annyira pici - de akkor sem kell mindenféle babacuccal telerakni az egész lakást. Minél kisebb helyre rendezed be a pici holmijait és ápolását, annál kényelmesebben tudtok élni, könnyebben tudsz rendet tartani. . Nincs szükség kombi gyerekágyra - ha ingyen van egy sima (az alá kerekes fiókot teszel, egy csomó dolog elfér. A kiságy végére vagy a falra kell egy felakasztható zsebes tároló - szinte semmi helyet nem foglal, de minden kéznél tud lenni benne. Az ágyra alkalmanként feltehető pelenkázó "polc" simán befér az ágy mögé, alá vagy mellé. Sok hónapon keresztül ennél többre nincs szükség a babához. (Fürdéshez kiskád.)

Éppen elég nagy darab (és drága) lesz a babakocsi.

Inkább a magad elhelyezését gondold át alaposan: milyen fotelben fogsz szoptatni, etetni, mellette ülni - éjjel hogyan leszel közel a kiságyhoz. Ez sem vásárlás kérdése, hanem csak megfontolt átrendezés.

És pár hónap után jön a játszóhely kérdése (rácsos ketrec vagy elkerített sarok).

Mindegy is, milyen nagy volna a lakás, semmi esetre sem érdemes túl sok babacuccal telepakolni. Pláne nem előre! Jönnek majd úgyis innen-onnan az újabb holmik ... és ha mindene megvan már, akkor sem fogod megállni, hogy ne vásárolj neki hol ezt, hol azt...

Szóval nem kell annyi mindent előre bezsúfolni!

okt. 27. 16:53
 36/36 anonim ***** válasza:
Szia. Hogy vagy? Nem olvastam el a kommenteket. Én csak annyit mondanák,hogy nekünk olyan kiságyunk van,3 hétig próbáltuk benne altatni,amikor elmúlt a sárgaság,a pár napos baba alig aludt,pelenkázni szintén nem sokáig pelenkáztam ott,az ágyon közöttünk ki. A másik semmi közöm hozzà,de jobban járnátok ha vissza cuccolnál a szüleidhez,azt az "apukát" meg elfelejtenéd,bár én gyerektartást kicsikarnék belőle
nov. 11. 00:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!