Ha enyém a kizárólagos felügyeleti jog,apuka 5 éve nem látta a gyereket ,szükséges e az engedélye ha külföldre tervezünk menni nyaralás céljából ? 3-4 hétre
Szerintem nem, és ha nem látogatta, szólni sem feltétlen kell.
Más a helyzet, ha kiköltözni akarnál, kinti iskola stb. Egy ismerös most jár ilyen cipöben. A "nagymagyar" férje feltételeket szab, hogy ha pár hónap alatt nem lesz jó az eredme´nye idegen országban új rendszerben, akkor vissza kell vinni magyrországra, meg hasonló agyrémek.
Elnézést nem érthetően tettem fel a kérdést
Eszem ágában nincs apukátol engedélyt kérni.
Kérdésem arra irányul hogy reptéren kérhetnek e bármit arról h apuka engedélyt adott rá h elhagyjuk az országot ( akar így nyaralási céllal is )
A biztonság kedvéért nálam lenne a határozat a kizárólagosságról.
Akkor nem tudnak belekötni semmibe.
Vidd magaddal az a papírt róla, hogy tied a kizárólagos felügyeleti jog. Abba senki nemtud belekötni.
3# már nem így van. 2024 Január 1-től megváltoztatták. 3 hete csináltattunk mi is személyit az újszülöttnek, szabit vetettem ki a férjemmel és ott mondta az ügyintéző, hogy elég hozzá márcsak az egyik szülő. Én is csak lestem. Mondjuk eddig se értettem minek mind2 szülő amikor ez egy kötelező okmány
3# ahogy az 5-ös válaszoló írta: már nem kell. Régebben kellett. 2017-ben szültem, kellett mindkettőnk összes irata, személyes megjelenése (vagy meghatalmazás az apától, hogy eljárhatok a nevében). Most ennyit "könnyítettek", hogy elég 1 szülő hozzá.
Kérdező: a biztonság kedvéért vidd magaddal a határozatot, hogy tiéd a kizárólagos felügyeleti jog. De ha biztosra akarsz menni: hívd fel a légitársaságot, elmondják kell-e vagy milyen papír kell.
Kizárólagos felügyelet esetén elég csak a határozat.
(Nálunk hasonló a szitu, csak a kizárólagos felügyeletet nem intéztem még, így elvileg kellene a hozzájárulása, de még így sem kérték se idén, se tavaly.)
amíg nem letelepedés céljából mész, hanem csak nyaralni és nem halad meg bizonyos időtartamot (ezt most nem tudom hirtelen fejből, hogy mennyi, de mondjuk legyen 30 nap), akkor nem kell tőle semmi.
egyébként attól, hogy kizárólagos felügyeleti jogod van, még mindenhez kell az ő (írásbeli) beleegyezése, ha nincs kifejezetten eltiltva a szülői jogok gyakorlásától. tudom, mert nálunk is ugyanígy van: enyém 100%-ban a felügyeleti jog, de a személyi igazolvány meg az útlevél elkészítéséhez ugyanúgy kellett az apa meghatalmazása/beleegyezése stb.
nyaraltunk már nélküle, eu-n kívüli országban is, nem is akart beleegyezni. akkor a gyámügyhöz fordultam és ők mondták, amit az elején is írtam, hogy amíg nem letelepedés, addig rendben van engedély nélkül is.
Köszönöm szépen a válaszokat
9 es válaszoló,nekem viszont a személyi igazolványhoz nem kellett semmi
Nálam volt természetesen,de az ügyintéző azt mondta már nincs ra szükség h apa is jelen legyen /bírósági ítélet
Útlevél az más,ott már kérték a bírósági papírt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!