Miért mondják a szülők, hogy szükséges a gyereknek a telefon, ha nekik (nekünk) se volt?
Nekem volt 🤷 anno 25 éve..
És nem azért, hogy a szüleim elérjenek. Mindenkinek volt már
A felnőtt élethez ma már tényleg szükséges, egy 7 éves gyerek életvitelét azért ne hasonlítsuk ehhez.
Másrészt az már nem igazán számít, hogy nekem van-e, engem már nem kell nevelni, megtanítani dolgokra, már nincs fejlődésben az idegrendszerem, amit érdemben karosítani tud az okostelefon, stb.
Megváltozott a világ. Ha sokaknak van, akkor mindenki akar már.
Nem a telefonnal van a baj, hanem, hogy a szülők nagy része nem tanítja meg a gyereket a normális használatra, nincsenek szabályok kisebb korban sem. Pl. evés közben nem telefonozunk, stb.
Fiam (17 éves ) a mai napig le kell, hogy jelentkezzen, mikor beért a suliba a tatának (apukámnak). Azért neki, mert ő nyugdíjas, én meg dolgozok, így bármi van, ő van ott leghamarabb.
Ő biztos tudná mondani, hogy minek telefon, nekik se volt...de látja, hogy ez a világ már nem olyan, mint régen.
Egyébként sose hív napközben a fiam, én írok neki, ha már nincs órája, hogy ezt-azt ne felejtsen el pl.
Lányom 7 éves, neki nincs telefonja, még én hozom- viszem.
8-as vagyok. Apukám kicsit túlféltő, illetve elég későn önállósodott a fiam....de már most inkább csak rituálé....
Akkor volt igazán szükséges, mikor költöztünk, és átszállással ment iskolába...
Amúgy jó ha tudom, hogy volt suliban,mert néha tévesen beírják hiányzónak a krétába 🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!