Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért mondják a szülők, hogy...

Miért mondják a szülők, hogy szükséges a gyereknek a telefon, ha nekik (nekünk) se volt?

Figyelt kérdés
Például ha egyedül megy a gyerek iskolába vagy iskolából edzésre, stb. Kollégáimnak a gyerekeinek is van telefon, hallom, mikkel hívják fel a szülőket. Teljesen fölösleges ügyekkel, ami bőven ráérne délután, vagypedig olyan dolgokkal, amiket mi ennyi idősen (de fiatalabbként is) egyedül megoldottunk, nem kellett hozzá felnőttek segítsége. Ahelyett, hogy a barátaival jatszana, egész szünetben az anyjával mobilozik a gyerek. Teljesen életképtelenek, szülőfüggők ezek a gyerekek, miért nevelik őket ilyenre? De a 16 éves is felhívja az anyját munkaidőben, hogy elújságolja, mit evett, mint ha ez olyan fontos lenne, hogy nem ér rá még 3 órát, mire az anyja hazaér munkából. Mire jó ez a telefonos szülő-gyerek szimbiózis?

aug. 22. 11:48
1 2 3
 1/23 A kérdező kommentje:
Vagy ez nem általános, csak az én kollégáim csinálják ezt?
aug. 22. 11:52
 2/23 anonim ***** válasza:
70%
Neked van telefonod? Minek, ha a nagyszüleidnek sem volt?
aug. 22. 11:59
 3/23 anonim ***** válasza:
72%
Ez nagy marhaság. Fontos dolgokra való a telefon, nem ilyen piszlicsáré hülyeségekre.
aug. 22. 12:09
 4/23 anonim ***** válasza:
70%

Nekem volt 🤷 anno 25 éve..

És nem azért, hogy a szüleim elérjenek. Mindenkinek volt már

aug. 22. 12:12
 5/23 A kérdező kommentje:

A felnőtt élethez ma már tényleg szükséges, egy 7 éves gyerek életvitelét azért ne hasonlítsuk ehhez.

Másrészt az már nem igazán számít, hogy nekem van-e, engem már nem kell nevelni, megtanítani dolgokra, már nincs fejlődésben az idegrendszerem, amit érdemben karosítani tud az okostelefon, stb.

aug. 22. 12:16
 6/23 anonim ***** válasza:
90%

Megváltozott a világ. Ha sokaknak van, akkor mindenki akar már.

Nem a telefonnal van a baj, hanem, hogy a szülők nagy része nem tanítja meg a gyereket a normális használatra, nincsenek szabályok kisebb korban sem. Pl. evés közben nem telefonozunk, stb.

aug. 22. 12:17
 7/23 A kérdező kommentje:
Ez a függőség furcsa nekem. Hogy sose mondják, hogy "kislányom, ezért igazán nem kellett volna felhívnod", vagy hogy "jól van, most már menj játszani", hanem ők is természetesnek veszik ezeket a hívásokat.
aug. 22. 12:24
 8/23 anonim ***** válasza:
39%

Fiam (17 éves ) a mai napig le kell, hogy jelentkezzen, mikor beért a suliba a tatának (apukámnak). Azért neki, mert ő nyugdíjas, én meg dolgozok, így bármi van, ő van ott leghamarabb.

Ő biztos tudná mondani, hogy minek telefon, nekik se volt...de látja, hogy ez a világ már nem olyan, mint régen.

Egyébként sose hív napközben a fiam, én írok neki, ha már nincs órája, hogy ezt-azt ne felejtsen el pl.

Lányom 7 éves, neki nincs telefonja, még én hozom- viszem.

aug. 22. 12:25
 9/23 A kérdező kommentje:
8: És ti valami veszélyes környéken laktok, vagy miért van erre szükség egy ilyen nagy fiú esetében? Komolyan érdekel.
aug. 22. 12:29
 10/23 anonim ***** válasza:
33%

8-as vagyok. Apukám kicsit túlféltő, illetve elég későn önállósodott a fiam....de már most inkább csak rituálé....

Akkor volt igazán szükséges, mikor költöztünk, és átszállással ment iskolába...

Amúgy jó ha tudom, hogy volt suliban,mert néha tévesen beírják hiányzónak a krétába 🤣

aug. 22. 13:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!