Miért mondják a szülők, hogy szükséges a gyereknek a telefon, ha nekik (nekünk) se volt?
Figyelt kérdés
Például ha egyedül megy a gyerek iskolába vagy iskolából edzésre, stb. Kollégáimnak a gyerekeinek is van telefon, hallom, mikkel hívják fel a szülőket. Teljesen fölösleges ügyekkel, ami bőven ráérne délután, vagypedig olyan dolgokkal, amiket mi ennyi idősen (de fiatalabbként is) egyedül megoldottunk, nem kellett hozzá felnőttek segítsége. Ahelyett, hogy a barátaival jatszana, egész szünetben az anyjával mobilozik a gyerek. Teljesen életképtelenek, szülőfüggők ezek a gyerekek, miért nevelik őket ilyenre? De a 16 éves is felhívja az anyját munkaidőben, hogy elújságolja, mit evett, mint ha ez olyan fontos lenne, hogy nem ér rá még 3 órát, mire az anyja hazaér munkából. Mire jó ez a telefonos szülő-gyerek szimbiózis?aug. 22. 11:48
21/23 anonim válasza:
17-es vagyok. Már ez is baj, hogy így írtam???????
Gyermekem, fiam,nagyfiam, fiatalember, tesó, nagytesó..
Lehet vàlogatni 😁
22/23 A kérdező kommentje:
19: Nem "egysíkúan gondolkoztam", hanem kizárólag erre láttam példát. Szó szerint. (Meg a másik végletre, de azt inkább hagyjuk is).
Arra meg pláne nem látok sehol példát, hogy egy felsős gyerek önállóan menedzselje az iskolai dolgait, legyen szó akár a neten megosztott dolgokról, akár másról. A szülők teljesen belefolynak ezekbe is.
aug. 23. 11:55
23/23 anonim válasza:
Hogyha nagyapám meg anyám megkövetelné hogy "jelentkezzek le" 17 évesen, 18 évesen elmennék az ország másik végébe koliba, mert legalább nyugtom lenne.
Konktrollmáiások vagytok apád meg te is, és ebben semmi 🤣 nincs, inkább szánalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!