Elkeseredésemben írok.
Az apuka amúgy se a leg lelkesebb ha a segítségről van
szó a baba érkezését illetően ,szerinte minden
felesleges ,régen is felneveltek gyerekeket stb. én ezt
elfogadtam hogy ez a véleménye és nem ves?
21/36 A kérdező kommentje:
20 válaszoló igen teljes mértékben igazat adok neked ,és nap mint nap eszembe jut ez mostanában, tudtam hogy nehéz lesz vele de nem ennyire... a spórolást leszámítva meg más probléma nincsen vele nagyon szeretem őt.tehát nekem ez igy nagyon nehéz
22/36 A kérdező kommentje:
Egyébként állítólag édesapám is ilyen volt anyám azt mondta az első egy év katasztrófa volt utána felfogta hogy apuka és menetközben nőt fel a feladathoz es egyébként a mai napig rettentő jó apa,én ezért is reménykedem.Nektek nem volt ilyen problémátok a férjetekkel/párotokkal? Kívancsi vagyok hogy más apukák hogy élték meg ezt .
Meg fog valtozni.
Ennel ezerszer rosszabb lesz, az tuti. Mert akkor majd zavarja, hogy a baba sokat sir, sokat kel, te leszel a sarkany, mert ki vagy merulve, egy pelenkat nem fog cserelni, de pluszban allandoan veszekedni fog veled minden szarert.
De majd meglatod te is. Remelem megoldod majd, sok erot kivanok.
okt. 23. 14:07
Az én férjem is spórolós, de nem ennyire. Ha valamit ő feleslegesnek tartott megfogtam magamat és elmentem megvenni. Pár év után már bele se szól, hogy miket veszek a gyerekeknek csak megkérdezi, hogy mennyit adjon oda bele. Nem vagyunk külön kasszán, de nem egy kártyára érkezik a pénzünk. Ő fizeti a kártyájáról a számlákat meg a nagyobb bevásárlásokat én meg intézem a gyerekeket az enyémről és én is fizetek a boltban. Ez nálunk bevált. Ha szeretnéd a kombiágyat és amúgy is költöztök nagyobb házba, akkor ne engedj belőle végülis a te gyereked is. Nekem is az van és én szeretem, mert a baba cuccai beleférnek. 5 éve használjuk. Az első gyereknek vettük, majd használtuk ifjusági ágyként és most megint kiságy funkciót tölt be a kicsi miatt.
okt. 23. 14:07
Sajnàlom de lesznek itt bajok majd mikor a Te kényelmed érdekében szeretnél beszerezni dolgokat.
(Kerteshàzba kameràs bébiőr, esetleg egy olyan babakocsi ami bírja a terepet stb.)
Most ültesd le és beszélj vele ezekről, mert ha most szó nélkül ràhagyod, ez csak rosszabb lesz!
Ő a gyereken meg rajtad akar spórolni!
A Te igényeid miért nem fontosak neki?
okt. 23. 14:30
26/36 A kérdező kommentje:
24 es igen mi is pont igy vagyunk anyagilag csak ő nyomja a lelkiterrort hogy felesleges dolgokat veszek es igy nem is segít a beszerzesbe... 25 ös igen en is attól tartok mert neki a kényelem egyenlő a luxussal ....mert szerinte en sokat költők ... Nagyon hozza az otthon látott dolgokat .. hogy neki se volt semmilye még is felnőtt...
Tök boldog lennék ha annyi ezresem lenne, ahány itt feltett segítségkérő, panaszkodó stb. kérdésnél előjön ez a "de hát nem volt előtte ilyen, csak most stresszeli a helyzet" megjegyzés. Nekem nagyon sok rokonom, ismerősöm, barátom van, plusz a férjem, akik már apává váltak, és igen, mindenkit stresszel a gyerekvárás, és vannak feszültségek, nálunk is voltak, de óriási különbség van a stresszelő apajelölt és a büdösbunkóparaszt között, aki értelmes érveléssel ("vegyünk inkább egy pelenkázólapot szívem, míg nagyobb lakásba nem tudunk költözni") próbál meg meggyőzni. Másrészt elég ellentmondásos nekem, hogy bele írod, hogy nem vagytok rászorulva anyagilag, nem azért van minden ingyen, de közben neki az az egyik fő érve, hogy szórod a pénzt.
okt. 23. 15:26
27-es vagyok: "Nektek nem volt ilyen problémátok a férjetekkel/párotokkal? Kívancsi vagyok hogy más apukák hogy élték meg ezt." Egyrészt nekünk TÉNYLEG nem jelent gondot anyagilag megvenni egy többszázezres babakocsit, de mégis volt olyan, amire vagy a férjem vagy én azt mondtuk, hogy ebből semmi értelme drágát/nagyot/csilivilit venni.
De nálatok nem ez a gond.
Ahogy írtam óriási különbség van egy jövő miatt aggódó, esetleg néha (!!!) türelmetlenebb apa- vagy anyajelölt (később apa és anya) között és aközött, ahogy a férjed viselkedik veled és hogy te ezt tűröd. Nálunk ilyen bunkó stílusú kommunikáció elfogadhatatlan, akár tőle, akár tőlem, még ha komoly dolgokon (nem egy pelenkázó) vitatkozunk is!
okt. 23. 15:30
29/36 A kérdező kommentje:
A szóróm a pénzt úgy kell elképzelni hogy az említett ingyen kiságy helyett venni szeretnék... egyáltalán nem szóróm a pénzt... Ezért is bosszant a dolog hogy semmire nem költünk mindenen spórolunk sehova se megyünk ezért nem is értem hogy miért olyan luxus dolog egy kombi kiságy .. amit használtan néztem 30 ezer forintért tehát nem is uj.. igen a kommunikáció rettentő rossz nálunk ebben én is nagyon ludas vagyok mert sose mondom hogy ez igy nem jó vagy hogy ha valamiben nem értettem egyet mindig csak hallgattam. Most csattant el a cerna nálam igy a harmincadik héten mert szeretném ha már agyermeknek be lehetne rendezni a szobát
30/36 A kérdező kommentje:
Bocsánat nem akarok k nagyzolni semmi ilyesmi de higyéttek el tényleg nem vagyunk rászorulva anyagilag ha azért se értem ha 300 ezer lenne a kiságy akkor is beleférne de nem akarok itt anyagiakkal dobálozni nem akarok senkit se megsérteni tényleg
Kapcsolódó kérdések: