Anyukák! Aki dohányzott a babája megfoganása előtt, hogy bírja? Később újra rágyújtott vagy örökre letette?
én azonnal letettem a cigit, mikor 5 hetes babával a pocakomban megcsináltam a tesztet. aztán szültem és most szoptatok.
de úgy el tudnék szívni egy szál cigit egy kávé mellett!
természetesen kizárt, hogy rágyújtsak, de hiába telt el lassan egy év, még most is kívánom. nem érzem azt, hogy leszoktam volna.
mások persze azt mondják, hogy: ha már ennyit kibírtam, már minek?!
és nekik is igazuk van, én mégis úgy érzem most, hogy amikor már nem fogok szoptatni, ismét rá fogok gyújtani.
talán mert nem magamért raktam le.
ti hogy álltok ezzel a kérdéssel??
szeretném megkérni a sosem dohányzókat, hogy ne itt és most indítsatok leszoktató kampányolásba!
nem vitát szeretnék nyitni és legfőképp ne pocskondiázzuk és ne ítéljük el egymást!
köszönöm!
nem baj, nem fogalkozunk vele! szerencsére csak egyetlen iilyen hozzászólás érkezett.
végül, amire kíváncsi voltam, hogy más anyukák is hasonlóan éreznek és gondolkodnak és nemcsak én álmodozom egy szál cigi elszívásáról ( néha szó szerint álmodom :-) )....
hogy nálam mi lesz a szoptatás után, majd eldől ( remélem még sokáig tudok szoptatni, mert nagyon szeretem).
de az biztos, hogy fejben dől el minden.
nem hiszem el annak, aki azt mondja nem lehet letenni a cigit. le lehet, mert csak akarni kell. hiszen mi is meg tudtuk és tudjuk állni!!!!! :-) nem páholyból pofázunk!
és őszintén! mi adhat annál nagyobb erőt, hogy EGSZSÉGES GYERMEKET SZERETNÉNK?? :-))
a továbbiakkal szerintem már nem károsítom őt...
hogy példamutatás? ugyan! és aki káromkodik a gyerek előtt? vagy ordibál a forgalom közepén az autóból? vagy olyan apukák, akik ledobják magukat otthon semmit nem csinálva? vagy anyukák, akik nem képesek megfogni a felmosót? stb.
sorolhatnánk ezer és ezer példát arra, hogy mással is lehet "rossz" példát mutatni a gyerekeknek!!
de ez már egy másik kérdés.
köszönöm a válaszokat!!!
TOVÁBBI SZÉP NAPOT!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!