Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák! Aki dohányzott a...

Anyukák! Aki dohányzott a babája megfoganása előtt, hogy bírja? Később újra rágyújtott vagy örökre letette?

Figyelt kérdés

én azonnal letettem a cigit, mikor 5 hetes babával a pocakomban megcsináltam a tesztet. aztán szültem és most szoptatok.

de úgy el tudnék szívni egy szál cigit egy kávé mellett!

természetesen kizárt, hogy rágyújtsak, de hiába telt el lassan egy év, még most is kívánom. nem érzem azt, hogy leszoktam volna.

mások persze azt mondják, hogy: ha már ennyit kibírtam, már minek?!

és nekik is igazuk van, én mégis úgy érzem most, hogy amikor már nem fogok szoptatni, ismét rá fogok gyújtani.

talán mert nem magamért raktam le.

ti hogy álltok ezzel a kérdéssel??

szeretném megkérni a sosem dohányzókat, hogy ne itt és most indítsatok leszoktató kampányolásba!

nem vitát szeretnék nyitni és legfőképp ne pocskondiázzuk és ne ítéljük el egymást!

köszönöm!

2010. jún. 14. 10:11
1 2 3 4 5 6
 21/52 A kérdező kommentje:

igen, valószínű én is azért érzek így, mert nem magamért raktam le, hanem a fiamért.

nagyon szerettem dohányozni! és őszintén szólva én sem szeretnék leszkni végleg. és ez az, ami eldönti a továbbiakat.

2010. jún. 16. 14:37
 22/52 anonim ***** válasza:
100%
Én is a pozitív teszt óta nem gyújtottam rá. Nem is hiányzott, sőt kifejezetten idegesít, ha a közelembe és a gyerekeim közelében dohányoznak. Most, hogy a második gyerekemet is megszültem és a szoptatást is abbahagytuk viszont sokszor eszembe jut, hogy de jó lenne egy kávé mellé rágyújtani, de úgy vagyok vele, hogy minek károsítsam a szervezetemet, ha el lehet nélküle is lenni. Különben a mai napig zavar a bagószag, lehet, hogy én is rosszul lennék tőle.
2010. jún. 16. 14:48
 23/52 anonim ***** válasza:
100%

Sokáig nem cigiztem, mert nagyon akartunk babát és nagyon készültünk rá. És nem sikerült éveken keresztül teherbe esnem. "Feladtam" már valamelyeset és újra rágyújtottam. Nem sokkal később, mikor végre gyanús volt, hogy babás lehetek és valóban mert pozitív lett a tesztem, azonnal letettem a cigarettát. Semmi nehézséget nem is okozott. Kerültem még a cigis helyeket is és kértem, hogy a jelenlétemben ne is dohányozzon senki.

Miután befejeződött a szoptatás esténként egy-egy szálat elszívtam és elszívok most is, ha eszembe jut. Ha nincs cigim és nem is jut eszembe, akkor el vagyok hetekig is, mert annyira nem érdekel már szerencsére. :)

2010. jún. 16. 14:57
 24/52 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Nem akarok offolni, de nem álltam meg, hogy ne írjak! Minden elismerésem nektek, akik a baba miatt le tudtátok tenni a cigit!!!!!!

Sajnos nagyon sokan nem képesek rá. Jó volt olvasni, hogy mennyien vagytok, akiknek ilyen fontos a baba egészsége. Én sose cigiztem, de egy barátnőm a terhesség alatt, a szoptatás alatt is végig cigizett, elég sokat és bent a lakásban. Sajnos elég beteg is a baba, légúti betegségei vannak, barátnőm szerint nem bizonyított, hogy a cigitől, így tovább szívja bent ő is és a párja is :((((

Nem az én dolgom, az ő élete, de én elítélem ezért, rátok viszont felnézek :-) ♥

2010. jún. 16. 15:09
 25/52 anonim ***** válasza:
100%

Én dohányoztam 7 évig!Aztán mikor született a lányom/2006/leszoktam!Mármint még teherbe esés előtt pár hónappal tettem le.Aztán eltelt másfél év a gyerek születése után és rágyújtottam egyszer egyszer a barátok körében meg öszejövetelek alkalmával.Majd mikor teherbe estem a fiammal /2009 május/ újra hozzá se nyúltam.Most 3 hete ismét el "kellett" szívnom egy cigit, mert olyan feszült voltam és inkább rágyújtok, mint valami hülyeséget csináljak!!Hogy miért voltak feszültség teli napok?!

1. 2 hetes volt a fiam mikor a lányom bárányhimlős lett!

2. Közölték velünk, hogy kicsi a kutacsunk és izomtónus eloszlási zavara van/volt/ a fiamnak.űDévény-tornázni kell és ha nem nőa koponyája azt mesterségesen nyitva tartják!!mondanom sem kell sokkot kaptam!!

3. 3 hetesen elment teljesen a tejem bármit próbáltam nem tudtam ellene tenni

4. az én családomat is érintette az árvíz Borsodban én meg végignézhettem Pestről a dolgokat, mert a két picit nem vihettem oda!!

5. apukám betegotthonban való tartását nekem kell fizetnem félig/bár elváltak szüleim ő soha nem fizetett gyerektartást és nem én vagyok a gyámja sem/ ami miatt perben állok az önkorm.-al.

Hát ezért gyújtottam rá, mert egyszerűen nem tudtam mivel levezetni a feszültséget!!Mindenki mondhatja hogy inkább fussak, meg egyebet csináljak, de ha ezt valaki meg tudja oldani két gyerek mellett ráadásul a férjem is össze vissza dolgozik, nincs igazán rendszer ebből a szempontból az életünkbe, akkor mi a lópikulát csináljak????Sakkozzak magammal??Így inkább elszívok egy-egy szál cigit mikor úgy érzem szét akarok robbani belülről és megnyugszom egy kis időre!!!!

2010. jún. 16. 15:11
 26/52 anonim ***** válasza:
71%
Én is letettem a pozitív tesztnél, nem mondom, hogy nem hiányzott de sosem tudtam volna rágyújtani gyerekkel a hasamban. Csak 1 hétig szoptattam és a tervem az volt soha nem szokom vissza mégis néha néha rágyújtok (3 és fél hónapos a kislányom). A cigiről nem lehet leszokni csak abba lehet hagyni. Én max 1évre tudom abbahagyni.
2010. jún. 16. 15:23
 27/52 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes, hogy az álom nálam is így volt, "suttyomban" cigiztem de lelkiismeret furdalásom volt, és olyan jó volt amikor tudatosult, hogy a baba biztonságban van mert nem gyújtottam rá, csak álom volt! :-)
2010. jún. 16. 15:26
 28/52 anonim ***** válasza:
61%
a cigit abba lehet hagyni egy időre, de leszokni szinte lehetetlen. senkit nem ismerek akinek végleg sikerült, apámon kívűl
2010. jún. 16. 15:27
 29/52 anonim ***** válasza:
Le lehet szokni akár örökre is erre élő példa a rokonom, aki katonaként sokat dohányozott és fogadásból le kellett mondania róla.Azóta nem gyújtott rá és most már 56 éves és gyűlöli hogy a felesége cigizik!!!De én is cigizem ezt csak azért írtam, hogy vannak örök kivételek és milyen jó neki!!Lehet nekem is fogadni kellene, de aza baj, hogy én nem játszom kistétben!!!Ha-ha-ha!
2010. jún. 16. 15:36
 30/52 anonim ***** válasza:
100%
Amikor megtudtam hogy terhes vagyok, én is letettem a cigit!Szerencsére a terhesség alatt rosszul voltam a cigi szagtól.De amióta megszültem nagyon nehéz hogy ne szívjak el egy szálat! Az én párom is cigizik, ami nehezíti a helyzetet, bár ő is próbál leszokni.Előttem már nem is cigizik.:)Most 10 hós a lányom!A legnehezebb az volt amikor lánybúcsún voltam, buliztunk és mellettem cigiztek, de akkor sem gyújtottam rám. Most hogy így írok róla még rosszabb.:) de ha eddig kibírtam, akkor nem is fogok cigizni!Drága és büdös, egészségtelen! Ja azt azért elfelejtettem, hogy fogyózni sem tudok, mert ha ideges vagyok cigi helyett eszek egy csokit vagy valamit! Ami szintén nem jó. Kitartást mindenkinek!
2010. jún. 16. 15:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!