Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák! Aki dohányzott a...

Anyukák! Aki dohányzott a babája megfoganása előtt, hogy bírja? Később újra rágyújtott vagy örökre letette?

Figyelt kérdés

én azonnal letettem a cigit, mikor 5 hetes babával a pocakomban megcsináltam a tesztet. aztán szültem és most szoptatok.

de úgy el tudnék szívni egy szál cigit egy kávé mellett!

természetesen kizárt, hogy rágyújtsak, de hiába telt el lassan egy év, még most is kívánom. nem érzem azt, hogy leszoktam volna.

mások persze azt mondják, hogy: ha már ennyit kibírtam, már minek?!

és nekik is igazuk van, én mégis úgy érzem most, hogy amikor már nem fogok szoptatni, ismét rá fogok gyújtani.

talán mert nem magamért raktam le.

ti hogy álltok ezzel a kérdéssel??

szeretném megkérni a sosem dohányzókat, hogy ne itt és most indítsatok leszoktató kampányolásba!

nem vitát szeretnék nyitni és legfőképp ne pocskondiázzuk és ne ítéljük el egymást!

köszönöm!

2010. jún. 14. 10:11
1 2 3 4 5 6
 1/52 anonim ***** válasza:
86%
Én 5 éve tettem le és bizony néha nagyon megkívánom de soha nem gyújtottam/gyújtok rá!!!Van,hogy jólesne,és van,hogy felfordul a gyomrom tőle!3 gyermekünk született az 5 év alatt és még mindig nem múlt el teljesen az érzés....Az tuti,hogy nem szokok vissza,többet ér az egészségünk,másrészt borzasztó drága dolog ez a szenvedély:))))
2010. jún. 14. 10:16
 2/52 anonim ***** válasza:
84%
Én nagyon szenvedek ettől az egész dologtól. Amikor megtudtuk, hogy terhes vagyok, egyből leraktam a cigit. Könnyű volt, de tudtam, hogy amint "lehetőség" lesz rá, visszaszokom. Így is lett. Kevés lett a tejem, majd mindent megpróbáltunk, de elfogyott. Így, talán bánatomban, visszaszoktam. Szeretnék leszokni, mert néha nem is esik jól. De a párommal például esténként jól esik. Vagy ha elkészülök az ebéddel, akkor is jól esik. Tudom hogy drága dolog, de nem tudok mit tenni a kísértés ellen. Ha teherbe esnék mostanában, tuti leszoknék újra!
2010. jún. 14. 10:34
 3/52 anonim ***** válasza:
81%
Terhességem és szoptatás alatt én sem dohányoztam,de állandóan kívántam a cigit.Amint elment a tejem újra rágyújtottam.Egyszerűen nem tudtam megállni,bár kevesebbet szívok,mint a terhességem előtt.Lakásban nem gyújtok rá.
2010. jún. 14. 10:34
 4/52 anonim ***** válasza:
86%
Szia!Én is így voltam amint megtudtam hogy babám lessz leraktam a cigit,és sikerült eggyik napról a másikra.Pedig Én szerettem cigizni.A párom dohányzik, gondolhatod azért néha milyen nehéz volt megállni de a babára gondoltam mindíg.Mostanában van az hogy rágyujtanék de szerintem már nem fogok.Annyira érzem a páromon a cigiszagot és nem akarom hogy ababám is érezze ezt rajtam.Ö most 11 hónapos.Szerintem gondolj erre és ne gyújts rá..
2010. jún. 14. 10:37
 5/52 A kérdező kommentje:

igen, én is szerettem cigizni. a lakásban sosem dohányoztunk és nekem is cigizik a párom. elég erős dohányos. mondjuk nem zavar, de én is érzem a szagot. és et én sem szeretném.

talán, ha a szoptatás végére érek, máshogy érzek majd.

tejem szerencsére van bőven, így amíg tudok, szoptatok.

2010. jún. 14. 10:50
 6/52 anonim ***** válasza:
79%

Nehéz dolog ez..

sajnos ezt más ex-dohányosoktól is hallottam, hogy leszokni szinte lehetetlen, az ember megállja, hogy ne gyújston rá és kész, de attól a vágy még ott van többé kevésbé, hol erősebben, hol gyengébben. megértem, hogy megőrülsz egy szál cigiért. állítólag terhesség alatt sokan megundorodnak a cigitől (én sajnos nem tartoztam közéjük, de megálltam, hogy ne cigizzek) és a szoptatás időszakában újra megkívánják és visszaszoknak. anyukám is így volt. viszont azt tanácslom, hogy próbálj nem visszaszokni, ha kell vegyél igénybe orvosi segítséget. tényleg nem éri meg visszaszokni, meg fogod bánni.

2010. jún. 14. 11:22
 7/52 anonim ***** válasza:
80%
én 4,5 fél éve szoktam le a cigiről, direkt még a gyermektervezés előtt, hogy ne legyen ebből gond. A terhesség alatt nagyon kívántam, de nem gyújtottam rá. Csak 7 hétig tudtam szoptatni, rám tört a depi, el is ment a tej két nap alatt. De akkor még mindig nem vettem kézbe cigit. De amikor már 4 hónap után is pánikrohamok törtek rám, ez már nincs teljesen összefüggésben a szülés utáni depivel, kértem a férjemtől egy szálat, aztán még egyet meg még egyet. Kb. 3 hete szívom újra, és úgy érzem, hogy visszakaptam valamit a régi énemből. Persze le kell szokni az egészség miatt is, de majd, ha végleg megnyugodok.
2010. jún. 14. 11:24
 8/52 anonim ***** válasza:
100%
10:34-es, csatlakozom, nálam is uígy volt, visszaszoktam mert halál stresszes voltam, tejem is elment. De ha a babával foglalkozom, kézmosás, fogmosás, rágó. És séta közben, babakocsival soha nem bagózom, csak itthon stikában a teraszon, hogy még a szomszédok se lássák. Szégyenlem, és eéhatároztam, hogy leteszem, mert eszembe sem jutott a terhesség alatt. Kávé mellé fenséges....
2010. jún. 14. 11:59
 9/52 A kérdező kommentje:

:-)

már többször álmodtam, hogy rágyújtottam. a terhesség alatt 3x, mióta szültem 2x.

olyan jól esett álmomban is, kivéve a legelső álomban, akkor csak fél szálat tudtam elszívni, mert rájöttem, hogy babát várok és azonnal eldobtam... :-)

másnap reggel lelkiismeretfurdalással ébredtem... pedig csak álom volt.

2010. jún. 14. 12:33
 10/52 anonim ***** válasza:
85%
Én elhagytam amikor megtudtam hogy terhes vagyok. Nem is kívántam, sőt rosszul voltam még a füstjétől is, ha valaki a közelemben szívta. Aztán kb. 5 hónapos volt a lányom már alig szopizott amikor már nagyon kívántam. Rá is gyújtottam. És olyan jólesett.
2010. jún. 14. 12:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!