Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan lehet olyan szülésem...

Hogyan lehet olyan szülésem amilyet én szeretnék?

Figyelt kérdés
Gondolok itt a császárra.
2010. jún. 7. 09:13
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/121 A kérdező kommentje:
és ez doki mondta nem is 1
2010. jún. 7. 09:47
 22/121 A kérdező kommentje:
gyere és nézz meg! Nem vagyok a hattyú halálát eljátszó személyiség. A hasi műtétem után már másnap mászkáltam nem sziszegtem és szenvedtem. Mert arra senki se kíváncsi.
2010. jún. 7. 09:48
 23/121 anonim ***** válasza:
63%

Én érzéstelenítés nélkül szültem (nem adtak már,pedig kértem volna) és túléltem.Pedig azt gondoltam,hogy a szülés nem nekem való.De tévedtem.Mikor megszületett a babám egyből megszűnt minden fájdalom,a gátammal sem volt semmi baj és örültem,hogy így alakult.Nincs seb,nincs fájdalom.A hasi műtét azért nem feltétlen komplikáció mentes (tudom,mert anyukám császárral szült engem,aztán pár hét múlva majdnem belehalt).És beszéljünk már a babáról is légyszi,mert mégis csak róla van itt szó.Neki sem mindegy,hogy szépen végig küzdi magát a szülőcsatornán vagy csak "kikapják".

Ami pedig elmaradhatatlan és leírhatatlan:A BÜSZKESÉG!Hogy igen,én erre képes voltam és meg tudtam csinálni,egyedül!

2010. jún. 7. 09:49
 24/121 anonim ***** válasza:
71%

Ugyan úgysem hiszelaz érveknek, mert már eldöntötted magadban (egyébként nem tudom miről beszélsz a szexszel kapcsolatban) hidd el,hogy semmi problémád nem lenne vele.Egyébként orvos a férjem és nem is engedte volna, hogy kényelemből császározzanak, pedig a szex neki sem mindegy. Sőt.

Akkor keress orvost (mert ezek szerint a jelenlegi nemet mondott), vagy menj magánkórházba. Ennyi.

2010. jún. 7. 09:51
 25/121 anonim ***** válasza:
28%
09:41-es."a Császárosok eleve hamarabb talpra állnak" ez ugy csak valami vicc akar lenni???????????????Ti nem vagytok száz
2010. jún. 7. 09:52
 26/121 anonim ***** válasza:
0%
százasak
2010. jún. 7. 09:53
 27/121 anonim ***** válasza:
57%

Egyébként ez a fájdalom-kérdés abszolút hozzáállás kérdése is. Nekem nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, és amikor a császáros őrzőben feküdtem, és kezdett kimenni a gerincérzéstelenítés hatása, és kezdtem érezni a hasamat, na az nem volt piskóta. De ki lehetett bírni, ahogy a 30 órás vajúdást is. Anyukám is tudja, hogy milyen nehezen tűrök egy egyszerű fejfájást is, és kérdezte: kiabáltam-e a kórházban a fájásoknál. Mondtam is neki, hogy nem, csak sziszegtem, hangosan szuszogtam. Ledöbbent rendesen... és őszintén? Én is magamon. A babáért nagyon sok mindent eltűr az ember.

Egyébként még annyit, hogy ahányszor mentünk enni, csodálkoztak, hogy egy-egy császáros anyuka (köztük én is) könnyebben, simábban mentünk, mint egynémely anyuka, akik természetes úton szültek, az ülésről nem is beszélve. Jó páran csak a szék szélére, féloldalazva tudtak lekuporodni, mert az ülést elfelejthették egy időre, nekem semmi ilyen bajom nem volt.

De ismétlem: mégis kicsit bánom, hogy nem természetes úton született a törpém.

2010. jún. 7. 09:53
 28/121 anonim ***** válasza:
19%

A nyaralás élmény, a kórházba járkálás nem.

A szülés sem élmény. Az egészséges gyereknek viszont lehet örülni.

Én császárral szültem, magánkórházban.

Sok van, válaszd a drágábbat, ezen nem érdemes takarékoskodni.

A hüvelyi szüléstől óvakodnék, rengeteg negatív következménye van. Ha eleve érzékenyebb voltál a szülés előtt, akkor egyáltalán nem biztos, hogy hüvelyi szülés után annyira jól megy majd a szex.

Sőt.

Olvass utána, ha máshol nem a googleban, hogy mikkel műtik a nőket a hüvelyi szülés után újra.

Én inkább kihagynám a helyedben.

Lehet, hogy a vajúdás nem olyan rossz, én is vajúdtam is pár órát, de minek, kérdezem én, ha nem muszáj?

2010. jún. 7. 10:01
 29/121 anonim ***** válasza:
66%
nem bírom ki hogy ne írjak... szóval, mi az, hogy inkább kihagynád a szülést?!?! Ez egy gyermek születésének természetes módja. A várandósság vele járója... Csodálatos élmény és nem utolsó sorban kisebb megrázkódtatás az újszülöttnek, mint az, hogy kiránciglják az édesanyja hasából az ő akaratát és ritmusát figyelmen kívül hagyva.
2010. jún. 7. 10:14
 30/121 anonim ***** válasza:
11%

A kételkedőknek írom, hogy ha megengeditek én császárral szültem és műtét után 8 órával talpra álltam.

Annyi volt bennem a fájdalomcsillapító, hogy semmit sem éreztem. (Van olyan rokonom, akinek a beleiből kivágtak egy darabot, és 5 nap múlva kidobták a kórházból a saját lábán ment haza.)

A szülést követő 6. napon már bevásárolni mentem egyedül!

Szóval, aki nem áll talpra a császár után, az köszönje meg az orvosának, mert valamit nagyon elrontott.

A hormonokkal meg a többivel amiket itt irogatnak ne foglalkozz! A gyerekem egészségesebb, mint bárki másé.

A termeteden és életszemléleteden fizikai állóképességeden is sok múlik. Ha volt már alhasi műtéted, akkor amúgyis el tudod dönteni, hogy mi a jobb.

Ez a természetes szülés meg inkább már mánia.

A gyerekedhez a szülés módjától függetlenül vagy kötődsz igazán vagy nem.

És ez nem az első hetekben, hónapokban, években derül ki, hanem majd, ha saját akarata lesz a gyereknek is, és meg kell tanulni vele bánni.

Ha szoptatni sem akarsz, amit itt kérdezett valaki, akkor ne tedd. Minek szenvedni? Azt sem mindenki bírja.

De az is biztos, hogy később a szüléstől függetlenül sem bírja mindenki a saját gyerekét normálisan, szeretetben és anyagi jólétben felnevelni. És ez már nagyobb baj, mint az, hogy kihagyod a vajúdást, a gátvédelem meg nem mindenkinek jön össze.

2010. jún. 7. 10:14
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!