Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Valaki csinált olyat, hogy...

Valaki csinált olyat, hogy éjjelre betett az 1 éves gyerekének tejet/tápszert, hogy kiszolgálja magát egyedül?

Figyelt kérdés
Mindig stabilan kel éjjel 1-kor a lányom, eszik és azonnal alszik is vissza. Az egyik barátnőm mondta, hogy ők betesznek neki egy adag tápszert és amikor éjjel felkel a kislányuk megissza és alszik is tovább. Mi a véleményetek erről?
2017. dec. 11. 20:15
 51/93 anonim ***** válasza:
77%
ÚrIsten! Normálisak azok a szülők? És ha félre nyeli, megfulladhat. Lusták fel kelni hozzá? Akkor minek csinálták meg azt a babát?
2017. dec. 11. 21:53
 52/93 A kérdező kommentje:
Sajnos mikor eszik éjjel utána mi se mosunk fogat. De Ő nem cumizik, úgyhogy csak addig van a szájában a cumiüveg, amíg iszik.
2017. dec. 11. 22:09
 53/93 A kérdező kommentje:
*cumisüveg
2017. dec. 11. 22:13
 54/93 anonim ***** válasza:
48%
Ha 1 évesen biztonságosan tud enni-inni egyedül (amit kétlek) akkor én is simán megcsinálnám, egyéb esetben viszont nem.
2017. dec. 11. 22:28
 55/93 A kérdező kommentje:
Enni nem, de inni igen. Lakásban is odamászik a cumisüvegért, leveszi a tetejét és iszik belőle, azt nem engedi, hogy én tartsam Neki, éjjel is egyedül iszik, csak ott vagyok. Vissza már nem teszi persze a kupakját:).
2017. dec. 11. 22:30
 56/93 anonim ***** válasza:
68%
Hát engem akkor most baromira le fogtok pontozni, de mi teszünk be neki éjjelre vizet olyan kis pohárban, amiböl nem tud kifolyni egy csepp sem, csak akkor jön a víz, ha megszívja. 22 hónapos lesz napokon belül. Igazából magamtól eszembe se jutott volna, de alvás elött a pelenkázón a készülödéskor szokott vizet iszogatni. Egyik este (miután már hetek óta nem aludt vmièrt éjszaka, bár elötte nagyon jó alvó volt) nem akarta elengedni a poharát, amikor tettem be a kiságyba, és mivel már olyan fáradtak voltunk, nem akartam felhúzni azzal, hogy elveszem töle és az nap se alszik. Valamiért nála az van, hogy vagy gond nëlkül elalszik és akkor végigalussza az éjszakát, vagy ha csak egy icipici dolog megzavarja akkor pedig képes magából kikelve végigordítani reggelig. Szóval víz maradt, gondoltam negvárom, hogy elalszik azután beosok és kiveszem. Na, annyira fáradtak voltunk (én is dolgozom már pár hónapja), hogy bealudtunk és a gyerek megint hetek óta elöször âtaludta az éjszakát (12 órát egy nyögés nélkül). Másnap láttuk reggel, hogy fogyott a vízböl. Elötte már sejtettük, hogy azért kel éjjel, mert szomjas, de ö olyan, hogy amikor bementünk megpróbálni megitatni vízzel akkor kiborult, csak szopni volt hajlandó vagy azt sem, és nem egyszer 3-4 órát üvöltött pusztân azért mert megzavartuk az ágyában itatással. Szóval lehet lusták vagyunk, de mivel muszáj éjjel 2-3 órânál többet aludnom (és a gyereknek is), ahhoz, hogy teljesíteni tudjak a munkahelyemen is, így azóta kap vizet éjjelre. Azt tudjuk, hogy felül és úgy iszik, és van bébiörünk is. Hát így kb ez a helyzet...
2017. dec. 11. 22:33
 57/93 anonim ***** válasza:
61%
Egyet sem akar 100%-osan ellátni, de útban a masodik és fejben meg kettőt tervez. Ez. Most.Komoly??
2017. dec. 11. 22:41
 58/93 A kérdező kommentje:
#56-os köszönöm, hogy leírtad a történeteket attól függetlenül, hogy itt a sok szuperanya savazza azokat, akik máshogy gondolkodnak, mint ők. Véleményekre vagyok/voltam kíváncsi, nem leoltásra. Nem tudom ellátni? Hogy veszed a bátorságot? Mindenki a saját háza táján söprögessen.
2017. dec. 11. 22:47
 59/93 A kérdező kommentje:
Szándékosan reagáltam úgy, hogy "nem tudom ellátni", mert gondolom az lesz a következő. Nagyon köszönöm a válaszokat!
2017. dec. 11. 22:50
 60/93 anonim ***** válasza:
78%

Azért álljon meg a menet!

Senki sem tud egy gyereket sem 100%-osan ellátni, aki ezt állítja az hazudik. Minden anya választja néha a könnyebb utat.

A kérdezőben megfogalmazódott ötlet veszélyes, ezért szerintem jó szívvel senki nem tudná tanácsolni.

Kedves Kérdező.

Én nem tudom, hogy a sok-sok kelést hogyan kezeled, mindig odamész-e a babához megnézni, vagy a bébiőrön keresztül hallgatod egy percig, hogy tényleg felébredt-e vagy csak nyöszörög álmában, de a lényeg, hogy ha már úgyis felébreszt egy éjjel egy csomószor, akkor az az egyetlen ébredés, amikor konkrétan meg is kell etetni, igazán nem oszt, nem szoroz, attól nem leszel kipihent(ebb sem), ha ezt az egy ébredését átalszod, de marad még 29 ébredése. Épp ezért nem érdemes kockáztatni semmit sem.

Én javasoltam két oldallal korábban, hogy vedd magadhoz, viszont még jobb, amit te írtál, hogy átmenetileg átköltözöl a gyerekszobába.

2017. dec. 11. 22:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!