Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Valaki csinált olyat, hogy...

Valaki csinált olyat, hogy éjjelre betett az 1 éves gyerekének tejet/tápszert, hogy kiszolgálja magát egyedül?

Figyelt kérdés
Mindig stabilan kel éjjel 1-kor a lányom, eszik és azonnal alszik is vissza. Az egyik barátnőm mondta, hogy ők betesznek neki egy adag tápszert és amikor éjjel felkel a kislányuk megissza és alszik is tovább. Mi a véleményetek erről?
2017. dec. 11. 20:15
 11/93 anonim ***** válasza:
80%

Továbbra is jó ötletnek tartanám, ha valahogyan korlátozni lehetne, hogy ki vállalhat gyereket, illetve ki nem.

Az még borzasztóbb, hogy van, aki nem is érti, hogy mi a probléma ezzel az egésszel.

Most tényleg, ne haragudj kérdező, de ezt magyarázni kellene egy édesanyának?!

2017. dec. 11. 20:35
 12/93 A kérdező kommentje:
Hát igen, ha egyszer kelne nem is lenne gond. És vállaltam is, útban is van a kistesó. És minimum 4 gyereket tervezünk amúgy. Kíváncsi voltam a véleményekre, köszönöm.
2017. dec. 11. 20:36
 13/93 A kérdező kommentje:
Sajnálom, hogy nem személyesen beszélgetünk, így meg nem szeretnék belemenni egy eszmecserébe.
2017. dec. 11. 20:37
 14/93 anonim ***** válasza:
78%

Egy gyerek is sok volt, ha ez komolyan megfordul a fejedben.

Egyébként inkább azon pörögnél, hogy mivel tedd laktatóbbá a vacsiját és akkor nem éhezne meg éjjel. Mert egy ekkora gyereknek már nem kellene ennie fogmosás után. Persze éhség helyett is simán ébredhet.

2017. dec. 11. 20:43
 15/93 A kérdező kommentje:

1-9 hós koráig átaludta az éjszakát. Nagyon rossz evő, én is az voltam. Próbálkozunk folyamatosan, de nehézkes.

Amúgy meg nem ismersz, nem kell bántanod. Én se ismerlek, nem bántalak. Valamiről megkérdeztem az emberek véleményét.

2017. dec. 11. 20:47
 16/93 anonim ***** válasza:
93%

Csak hogy a fenti kifakadáson túl legyen valami konstruktív jellege is a válaszomnak.

Miért nettó baromság az ötlet a dolog racionális oldalát tekintve (tehát tegyük félre azt, hogy mit gondolok az ilyen mentalitású szülőről):

1. Félrenyelhet. Lehet, hogy 1-2 köhintés és probléma megoldva, de megeshet, hogy egy korty nagyon félremegy (pláne ha ilyen baromságra tanítod, hogy fekve is lehet inni) és fuldokolni kezd, míg ti a másik szobában alukáltok békésen.

2. Véletlenül magára borítja, csupa tápszer lesz a pizsamája, amiben aztán vagy átballag hozzátok szólni, vagy félkómásan visszaalszik. Reggelre beteg lesz (és még büdös is, ugyanis a tápszer nagyon kellemetlen szagú pár óra állás után)

3. Kiömlik az ágyába/földre/akárhova, aztán a szimpla etetés helyett mehetsz takarítani éjjel 1-kor. (plusz új adagot készíteni)

4. A pár órás állott tápszer ha nem is romlott, de nem Friss. Én mindig törekszem arra, hogy friss ételt illetve italt adjak a kislányomnak, ezt szerintem evidencia kellene, hogy legyen.

Van még 1-2 ötletem, hogy miért is hülyeség az "önkiszolgáló-tápszerezés", de legyen elég ennyi...

2017. dec. 11. 20:55
 17/93 anonim ***** válasza:
95%
Miert ugy kerdezel, mintha a baratnod tenne, mikor rolad van szo?
2017. dec. 11. 20:55
 18/93 anonim ***** válasza:
91%
14-es nekem is ez volt eszemben.hogy éjjel nem kellene már ennie... éjjel nem evésre ivásra való hanem alvásra, estére tele kell tömni a pocakot tápszerrel vagy amit eszik a gyerek és aztán alvás esetleg csak pár korty viz ha szomjas, tápszerre amugy is az lehet.. és annyi .ha meg sokat iszik akkor meg azért kell fel mert pisilni kell meg minden, vagy pelusba megy nyilván mert 1 éves gyerekről beszélünk.. bár az se mindegy az 1 év.. mert egy év lehet épp 1 éves lett tegnap vagy holnap után már 2 éves de ma még 1.. nem mindegy az sem.
2017. dec. 11. 20:56
 19/93 A kérdező kommentje:

Barátnőm tanácsolta és azért gondoltam, hogy megpróbálom. Még nem próbáltam ki. Anoním az oldal, miért ne írnám, hogy én vagyok az. Ha már csinálnám nem kérdezném itt meg az embereket.

A félrenyelés az én aggodalmam is. Nem tud kiömleni, olyan a cumisüvege. Kimászni se tud az ágyból, mert még rácsos ágyban alszik, de ha nem abban aludna se tudna kijönni, mert nem tud járni. Először nyilván úgy próbálnám, hogy figyelem közben. Éjjel sajnos nem hajlandó ülve inni, csak fekve, nem tudom miért. Ha felültetem vagy kiveszem nagyon sír, nem eszik és utána még szegény vergődik is.

2017. dec. 11. 21:02
 20/93 A kérdező kommentje:
Egészen pontosan 13 hónapos és 2 napos. Természetesen pelenkába pisil, de nem zavarja, hogy tele van. Nem eszik meg annyit, hogy éjjel ne kelne fel. Amúgy foga sincsen még, lehet a fogzás miatt kel fel.
2017. dec. 11. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!