Hogy oldottátok meg 2 hetes babával es 5 eves tesójaval az estét es fürdetést egyedül ha apuka este dolgozik?
A naggyal vagy és ott van melletted a kicsi is, de alapvetően a nagyobbal foglalkozol.
Nem tudom elfogadni, hogy csak azért, mert jött egy baba, a nagy már el van hanyagolva, nem lehet vele játszani, mert jaj, a kéthetes.
Pont azért kérdeztem mert nem hanyagolom el!!!!! Csak elvileg akkor alukálna a pici és pont abban a szakaszban megy ez nehezebben....
3 hónaposan tudom csak használni a hordozónkat...
nekem 2,5 éves volt a nagyobb mikor a pici született, és szépen odaállítottuk a kád mellé, együtt énekeltünk a babának, míg én a picit fürdettem. Ha ebben épp nem volt partner, akkor az esti mesét nézte a fürdés alatt - direkt úgy időzítettem.
Tehát a fürdés része viszonylag egyszerűen ment.
Az altatás része már macerásabb, gondolom Te is inkább erre gondolsz....nagy be az ágyba, esti meséhez, pici cicire...míg szopizott, olvastam a nagynak az esti mesét. Mire a pici végzett a szopival vagy bealudt - ez volt a könyebbik, mert ilyenkor betettem az ágyba és mehettem még a naggyal játszani, vagy ha a picit altatni kellett, akkor mondtam a nagynak hogy feküdjön az ágyban és várjon meg...mire elaltattam a picit rendszerint a nagy is elaludt a nagy várakozásban...
de volt olyan is hogy egyszerre üvöltött mindkettő hogy altassam :) rohangáltam egyik ágyból a másikba míg végkimerült valamelyik :)
Nem volt ilyen gondom... a kád mellé raktam a baba fürdető kádját és abba fürdettem,közbe a középső a nagy kádba fürdött, a 6 éves meg megoldotta egyedül :)
Aztán etettem a picit közbe a nagyobbaknak meséltem.
Játék mindig délután van (mivel napközbe nem voltak itthon) este nálunk fürdés mese és alvás van,játék már nincs
Akkor vegyél egy szövött kendőt, érdemes beruháznod. Még 2,5 hónap van hátra, addig sok kellemetlen pillanattól kímélnéd meg magad, és a gyermekeid, ha magadra tudnád kötözni a kicsit.
Az én kisfiam 21 hónapos volt, amikor a kislányom született. Úgy mászókáztam a kisfiammal, hogy a kislányom a mellkasomon aludt a kendőben. Otthon is hasznát vettem az első pillanattól kezdve. Aztán mi is váltottunk mei taira (nekem is van), sokáig használtul azt is.
Nálunk is hasonlóan alakult az esti rutin, mint a legtöbb kommentelőnél: a kisfiam a nagykádban lubickolt, a kislányom pedig mellette a kiskádban, aztán odaültem a fürdőszoba ajtajába, és megszoptattam a kislányom, miközben beszélgettem a kisfiammal, de legtöbbször mesét olvastam Neki vagy csak figyeltem, ahogy játszott pancsi közben. Az első kb. 3-4 hónapban ez így működött, a kislányom szinte félálomban szopizott, nem zavarta a kisfiam pancsolása. Szopi után rögtön be is tettem a kiságyába, és aludt, mint a bunda, ritkán sírt föl, akkor beszaladtam, hátsimi, és visszaaludt. Amikor nagyobbacska lett a kislányom, és már nem aludt bele az esti szopiba, mellénk ült pihiszékben nézelődni, kapott valami érdekes flakont, hajkefét, jól elvolt. Ha sírás volt, magamra kötöttem, imádott onnan nézelődni.
Nálunk a nappali alvás összehangolása volt nagy falat, kb. a harmadik hónapra sikerült elérnem, hogy nagyjából egyszerre aludjon ebéd után a két gyermek. A kisfiam altatási rutinja volt a mérvadó, azon nem változtattam: melléfeküdtem, olvastam Neki, és Mellette maradtam, sokszor én is elaludtam Vele együtt. Olvasás közben a kislányomat a babakocsiban ringattam: beállítottam a babakocsit a kisfiam ágya mellé, és egy lábbal finoman lökdöstem, ebben a kislányom pikk-pakk elaludt. Ő sokáig babakocsiban aludt nappal, de nem volt gond, a lényeg az volt, hogy sírás nélkül, egyik gyernekemet sem magára hagyva mindenki aludni tudott.
Számomra a vezérelv az volt, hogy a kisfiam soha ne érezze hátrányát annak, hogy kistestvére született. Soha nem hanyagoltam amiatt, hogy a babával foglalkozzam. Voltak komoly fejtörést okozó helyzetek (hogyan oldjam meg, hogy összehozzam a két gyermek igényeit), de meg lehetett oldani.
Szerintem.egy 5 eves mar tud furdeni "egyedul" es elvan addig mig a picit furdeted.
Az altatas reszet pedig a nagyhoz igazitanam.bar 5 evesen a fiaim mar egyedul aludtak el boven,de biztosan van olyan gyerek akit altatni kell.akkor a kicsi is ott lenne ha meg nem alszik.
5 eves tesoval mar viszonylag konnyu.nalam a nagyok kozt 27 honap volt,siman megoldottam a dolgokat nagyreszt egyedul mert parom 12 orazott valtott muszakban.vagy nappal nem volt otthon,vagy delutan 5-tol reggelig.
Akar furdetheted a kicsit a szobaban is.igy a nagy nincs egyedul addig sem,es segithet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!