Szerintetek miert traktaljak a kezdö, kikeszült, nem alvo anyukakat sokan azzal, hogy kisgyerek kis gond nagy gyerek nagy gond, amikor ez nyilvanvaloan nem igaz?
Nem provokallak, draga.
Csak megprobalom felnyitni a szemedet, hogy valamit szarul csinalsz.
Nem mondtam semmit azzal kapcsolatban hogy jo anya vagy-e vagy sem, eleve ez egy olyan fogalom, aminek nem letezik egzakt definicioja.
Egyszeruen szomoru latni ahogy hulyet csinalsz magadbol, masreszt szomoru azt is latni, ahogy a gyerekedhez viszonyulsz.
Amikor utaltam ra, hogy egy 8 honapos baba nem lehet eroszakos, akkor meg csak nem is ertetted mi ezzel a kijelenteseddel a problema. Amikor irtam hogy az problema ha egy 8 honapos baba nem alussza at rendszeresen az ejszakat, akkor te nekem estel, es belinkeltel egy cikket ami szerint az problema es nincs rendben amikor egy 8 honapos gyerek nem alussza at az ejszakat. Meg sem ertetted amit belinkeltel.
Agressziv vagy, csapkodsz ossze vissza, es keptelen vagy az onreflexiora. Nem tudod feltenni magadban a kerdest hogy "Mit csinalok rosszul?" A te eletedben mindenki mas a hibas, a gyereked, a kornyezeted, csak te nem.
Annyit megtanulhattal volna egyebkent felnott korodra, hogy csak az oszinte, kendozetlen kritika er valamit, abbol lehet tanulni. Biztos jobban esik ha tutujgatnak, de az xart sem er. Csak az a baj, hogy a szemelyiseged miatt a kritikat tamadasnak veszed, azt hiszed ha valaki felhivja egy hibadra a figyelmet, akkor az teged foldbe akar dongolni. Valoszinuleg azert mert te magad pont ugyanezt csinalod masokkal, es egyszeruen csak magadbol indulsz ki.
A fentiek alapjan sajnos van egy rossz hirem. Ha nem tudsz surgosen a beallitottsagodon, az elethez, a problemakhoz valo hozzaallasodon valtoztatni, akkor kesobb sem lesz konnyebb a gyerekeddel.
Azt irtad korabban hogy 8 honapja nem alszol egyfolytaban. 8 honapja jon a foga a gyereknek? Ne rohogtess mar.
Nagy valoszinuseggel a problema gyokere mashol van, csak te most ramutattal a fogzasra.
Ugyanez van az autozassal is. Elhiszed magadrol hogy mindent jol csinalsz, de nyilvan valoan nem csinalod jol, ha a gyerek full bestresszel amikor berakod az autoba.
Hogy mit kell csinalnod konkretan, en innen a tavolbol nem tudom neked megmondani, csak annyit mondanek, hogy mi mindig megtalaltuk a problemak gyokeret, es tobbszor volt olyan hogy amire eloszor gyanakodtunk arrol kiderult hogy koze sincs a dologhoz. Mindenesetre sohasem mondtam a gyerekemre hogy eroszakos, mert nem ugy mukodott mint egy kis robot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!