Szerintetek miert traktaljak a kezdö, kikeszült, nem alvo anyukakat sokan azzal, hogy kisgyerek kis gond nagy gyerek nagy gond, amikor ez nyilvanvaloan nem igaz?
Eddig is ebben a stilusban irtam.
Ha nem venned eszre a segito szandek vezerel. Hatha sikerul valami olyasmire felhivnom a figyelmed, amit nem tudsz, hatha elgondolkodsz, hatha tudsz valtoztatni.
A lelked apolgatasa nem erdekel, nem vagyok a baratnod.
Szerintem egy alapveto hozzaallasbeli tenyezo az, amikor az ember abbol indul ki, hogy valamit o maga rosszul csinal, ha valami nem mukodik. Nem mindig a kulso okokat keresi/hibaztatja, hanem magaba nez.
Ez egyebkent sok mas esetben is elonyos, pl. parkapcsolatban, munkahelyen, nem csak gyereknevelesben.
inkább nem olvastam el az összes választ...
Én megértem a kérdésed, mert nekem is volt a lányaimmal olyan időszak, amikor alig aludtam, és a lábamon lógtak még mosogatás közben is.
Én is feltettem ezt a kérdést. :) Akkor rájöttem, hogy totál hülyeség ez a mondás, mert a kisgyerekkel való gond gyökeresen mást jelent, mint a nagygyerekkel való. A kisgyerekkel az a gond, hogy nem tud létezni a szülő nélkül, ezért a szülő kimerül, a nagygyerekkel pedig az, hogy nem tudod állandóan, hogy mit csinál, aggódsz, és anyagilag nehezebb. Szóval valójában összehasonlíthatatlan. Ami a kicsivel könnyű, az a naggyal nehéz, és fordítva!
És üzenem mindenkinek, hogy az enyémek 2 és 4 évesek, és ahogy nőttek, egyre könnyebb velük! Egyre többet alszunk, ha sírnak meg tudjuk beszélni, járnak, játszanak, esznek legtöbbször önállóan.
Aggódni való viszont valóban egyre több van.
Kérdező, nyilván nem tudjuk, hogy rosszul csinálsz-e valamit, lehet, hogy csak a kimerültséged miatt akaratos a babád. De amiatt nyugodt lehetsz, hogy ahogy nagyobb lesz, meg tudod majd vele beszélni, hogy miért jó neki, ha beül az autósülésbe. :)
Inkább Ranschburg Jenő és Vekerdy Tamás írásokat olvasgass!! :)
Kedves Kérdező és utolsó válaszoló! A mondás úgy szól, hogy kisgyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond. Utolsó, neked kisgyerekeid vannak, tehát még nem tudhatod igaz-e a mondás. Kérdező neked meg még nem lépett kisgyerekkorba a gyereked. A mondás nem a csecsemőkhöz hasonlítja a nagy gyerekeket. Egy csecsemővel nem gondok vannak, hanem inkább nagyon fáradt tud lenni mellete a szülő, de a mondás szerintem nem erre vonatkozik.
Egyébként később valószínűleg nem leszel ennyire kimerült, ha jobban fog aludni éjszaka, esetleg valamennyit el lesz magában is. Ettől még a mondás szerintem is igaz, csak a csecsemőkre nem vonatkozik.
Minden jót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!