Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek miert traktaljak...

Szerintetek miert traktaljak a kezdö, kikeszült, nem alvo anyukakat sokan azzal, hogy kisgyerek kis gond nagy gyerek nagy gond, amikor ez nyilvanvaloan nem igaz?

Figyelt kérdés
Persze most jön a sok okos komment hogy nagykorban majd iszik drogozik az az igazi gond,csak nem ertem miert kell abbol kiindulni hogy minden kamasz ilyen?nekem több kamaszkoru ismerösöm van semmi gond velük önalloak szerelmesek tanulnak,soha nem ittak.A masik,hogy egy pici baba mellett nem lehet ejjel aludni,hajnalban kell kelni,minden este otthon kell vele lenni altatni,szoptatni,etetni,nem akar a babakocsiban ülni,nem akar autoban ülni,ordit,kesz tortura elmenni vele pl.egy bevasarlasra,egesz nap figyelni kell mert beveri a fejet megeszik mindent utana meg tanul jarni egesz nap kezben kell vele menni,anyuka nem nagyon tud elmenni mondjuk egy kozmetikaba vagy csak egyszerüen kikapcsolodni allando keszenlet van...egy nagyobb gyereket otthon lehet egyedül hagyni,el lehet vele menni barhova,nem ordit,nem kell cipelni mert tud menni,tud egyedül enni,aludni,ha gondja van el tudja mondani, es nem kell megfejteni hogy most mi is lehet a gond,miert sir,nem jön a foga es meg sorolhatnam a vegtelensegig!ehhez kepest nekem azt mondja sok anyuka majd meglatod kesöbb sokkal nehezebb lesz!van egy csomo ismerösöm akinek nagyobb gyerekei vannak neha itt vannak nalam,azok ülnek nyugodtan lap topoznak tv-znek semmi gond velük neha tanulni kell velük de ennyi.nyilvan anyagilag egyre több ,de gondban ...en ezt nem hiszem el.Legyszi ne azzal gyertek hogy kamaszkorban bulizas drogozas mert nem minden gyerek ilyen.Az en ismerösi körömben egy se ilyen.
2014. nov. 10. 09:02
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
 111/115 anonim ***** válasza:

Eddig is ebben a stilusban irtam.

Ha nem venned eszre a segito szandek vezerel. Hatha sikerul valami olyasmire felhivnom a figyelmed, amit nem tudsz, hatha elgondolkodsz, hatha tudsz valtoztatni.

A lelked apolgatasa nem erdekel, nem vagyok a baratnod.

2014. nov. 12. 11:46
 112/115 A kérdező kommentje:
igen annak örültem volna ha valamire felhivtad vona a figyelmemet hogy mitöl lenne jobb.,de konkretan csak azt mondtad a gyerek nem eröszakos nekem kell rájönni mmiért utál utazni és te ezt messziröl nem tudod megmondani.ugyhogy elhiszem hogy segitö a szándékod de sajnos ezzel nem sikerült nekem segitened.
2014. nov. 12. 11:58
 113/115 anonim ***** válasza:

Szerintem egy alapveto hozzaallasbeli tenyezo az, amikor az ember abbol indul ki, hogy valamit o maga rosszul csinal, ha valami nem mukodik. Nem mindig a kulso okokat keresi/hibaztatja, hanem magaba nez.

Ez egyebkent sok mas esetben is elonyos, pl. parkapcsolatban, munkahelyen, nem csak gyereknevelesben.

2014. nov. 12. 12:25
 114/115 anonim ***** válasza:

inkább nem olvastam el az összes választ...

Én megértem a kérdésed, mert nekem is volt a lányaimmal olyan időszak, amikor alig aludtam, és a lábamon lógtak még mosogatás közben is.

Én is feltettem ezt a kérdést. :) Akkor rájöttem, hogy totál hülyeség ez a mondás, mert a kisgyerekkel való gond gyökeresen mást jelent, mint a nagygyerekkel való. A kisgyerekkel az a gond, hogy nem tud létezni a szülő nélkül, ezért a szülő kimerül, a nagygyerekkel pedig az, hogy nem tudod állandóan, hogy mit csinál, aggódsz, és anyagilag nehezebb. Szóval valójában összehasonlíthatatlan. Ami a kicsivel könnyű, az a naggyal nehéz, és fordítva!

És üzenem mindenkinek, hogy az enyémek 2 és 4 évesek, és ahogy nőttek, egyre könnyebb velük! Egyre többet alszunk, ha sírnak meg tudjuk beszélni, járnak, játszanak, esznek legtöbbször önállóan.

Aggódni való viszont valóban egyre több van.

Kérdező, nyilván nem tudjuk, hogy rosszul csinálsz-e valamit, lehet, hogy csak a kimerültséged miatt akaratos a babád. De amiatt nyugodt lehetsz, hogy ahogy nagyobb lesz, meg tudod majd vele beszélni, hogy miért jó neki, ha beül az autósülésbe. :)

Inkább Ranschburg Jenő és Vekerdy Tamás írásokat olvasgass!! :)

2014. nov. 17. 22:56
 115/115 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező és utolsó válaszoló! A mondás úgy szól, hogy kisgyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond. Utolsó, neked kisgyerekeid vannak, tehát még nem tudhatod igaz-e a mondás. Kérdező neked meg még nem lépett kisgyerekkorba a gyereked. A mondás nem a csecsemőkhöz hasonlítja a nagy gyerekeket. Egy csecsemővel nem gondok vannak, hanem inkább nagyon fáradt tud lenni mellete a szülő, de a mondás szerintem nem erre vonatkozik.

Egyébként később valószínűleg nem leszel ennyire kimerült, ha jobban fog aludni éjszaka, esetleg valamennyit el lesz magában is. Ettől még a mondás szerintem is igaz, csak a csecsemőkre nem vonatkozik.

Minden jót.

2014. nov. 18. 08:20
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!