Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek miert traktaljak...

Szerintetek miert traktaljak a kezdö, kikeszült, nem alvo anyukakat sokan azzal, hogy kisgyerek kis gond nagy gyerek nagy gond, amikor ez nyilvanvaloan nem igaz?

Figyelt kérdés
Persze most jön a sok okos komment hogy nagykorban majd iszik drogozik az az igazi gond,csak nem ertem miert kell abbol kiindulni hogy minden kamasz ilyen?nekem több kamaszkoru ismerösöm van semmi gond velük önalloak szerelmesek tanulnak,soha nem ittak.A masik,hogy egy pici baba mellett nem lehet ejjel aludni,hajnalban kell kelni,minden este otthon kell vele lenni altatni,szoptatni,etetni,nem akar a babakocsiban ülni,nem akar autoban ülni,ordit,kesz tortura elmenni vele pl.egy bevasarlasra,egesz nap figyelni kell mert beveri a fejet megeszik mindent utana meg tanul jarni egesz nap kezben kell vele menni,anyuka nem nagyon tud elmenni mondjuk egy kozmetikaba vagy csak egyszerüen kikapcsolodni allando keszenlet van...egy nagyobb gyereket otthon lehet egyedül hagyni,el lehet vele menni barhova,nem ordit,nem kell cipelni mert tud menni,tud egyedül enni,aludni,ha gondja van el tudja mondani, es nem kell megfejteni hogy most mi is lehet a gond,miert sir,nem jön a foga es meg sorolhatnam a vegtelensegig!ehhez kepest nekem azt mondja sok anyuka majd meglatod kesöbb sokkal nehezebb lesz!van egy csomo ismerösöm akinek nagyobb gyerekei vannak neha itt vannak nalam,azok ülnek nyugodtan lap topoznak tv-znek semmi gond velük neha tanulni kell velük de ennyi.nyilvan anyagilag egyre több ,de gondban ...en ezt nem hiszem el.Legyszi ne azzal gyertek hogy kamaszkorban bulizas drogozas mert nem minden gyerek ilyen.Az en ismerösi körömben egy se ilyen.
2014. nov. 10. 09:02
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/115 anonim ***** válasza:
82%

Nem minden kamasz drogozik, de attól még a szülő aggódik emiatt. Vagy ha ez szerinted nem jogos aggodalom, akkor aggódhat olyan miatt, ami nem a gyerekén múlik, pl. hogy más nem öli-e meg egy szórakozóhelyen.

Szerintem a szülőtől is függ, hogy melyik időszakot éli meg nehezebbnek. Az én anyukám nagyon féltett minket, de elengedett bulizni. Soha nem aludt addig, amíg hajnalban haza nem értem. Amikor a férjem 18 éves korában elment bulizni és utána nálam aludt, ami nem volt megbeszélve az anyjával, akkor anyósom még másnap délben sem kereste a fiát. Nyilván neki nehezebb volt az az időszak, amikor kozmetikába nem tudott járni az üjszülött miatt.

2014. nov. 10. 09:09
 2/115 anonim ***** válasza:
61%
Most erre milyen választ vársz? Van olyan kicsi akire rengeteget kell figyelni, de van olyan is akire nem. Mint ahogy van problémás kamasz, de van olyan is aki nem annyira problémás. Most ezek szerint erről hiába is írnánk, mert te meg vagy győződve arról, hogy kisgyerekkel sokkal nehezebb. Így aztán teljesen értelmetlen a kérdésed!
2014. nov. 10. 09:11
 3/115 anonim ***** válasza:
83%

Pedig igaz.

En inkabb azt mondanam, hogy egy nagyobb gyerekkel mas jellegu problemak vannak.

Majd ha nagyobb lesz a gyereked, akkor magadtol is rajossz, hogy amit itt felsoroltal, az igazabol nem problema :)

Persze vannak olyan szulok akik azt hiszik hogy a gyerekneveles veget ert akkor amikor mar nem kell pelenkazni meg etetni a gyereket.

2014. nov. 10. 09:13
 4/115 anonim ***** válasza:
79%

Azért, mert ez így van. Sokkal több a gond az évek múlásával. 3 éves korig nincs olyan, hogy óvoda, iskola, beilleszkedési gondok, nehezen alakuló barátságok, tanulás, elvárások, stb. Ahogy közösségbe kerül a gyerek, minden megváltozik, rendszeres betegségek, sok-sok minden...

6, 11 és 15 éves gyerekeim vannak. Ezerszer könnyebb volt velük piciként. Pedig volt hasfájás hónapokig, sok éjszakázás.

2014. nov. 10. 09:13
 5/115 A kérdező kommentje:
jo most kiragadtad a kozemetikat az egeszböl hogy legyen valamibe belekötni.NEm a kozemtika miatt nehezebb egy picivel,nem tudom elolvastad az összes többi ervet amit irtam.inkabb azokra reagalj.egy dolgot tudsz felhozni a bulizast hogy akkor aggdoni kell.En nem jartam SOHA buliba.Tudom furcsa de van ilyen kamasz is.MAs ok amiert nehezebb egy nagyobb gyerekkel?
2014. nov. 10. 09:14
 6/115 anonim ***** válasza:
90%
Mert ez így igaz. Egyébként a nagyfiam (2,5 éves) máshol mintagyerek, de itthon látnád, mint egy kisördög :) És most van egy 2 hónapos mellette. Úgyhogy majd te is megtapasztalod hogy ez így van. Amiket pedig leírtál tényleg így van, fel kel kelni éjjel, nem tudod kipihenni magad, igen mindig készenlétben kell állni, néha macerás velük a bevásárlás.... Attól hogy beszélni tud még nem egyszerűbb sőt...., de ezt úgyis csak akkor tudod meg, ha lesznek gyerekeid.
2014. nov. 10. 09:16
 7/115 A kérdező kommentje:
Kedves 2ES!En leirtam az erveimet,en nem azt jelenti hogy nem lehet meggyözni ezert irtam ki a kerdest.Ha meg lennek rola gyözödve hogy nem nekem van igazam, nem irtam volna ki a kerdest
2014. nov. 10. 09:16
 8/115 anonim ***** válasza:
86%
Nekem már nagyobbak a gyerekeim,de igen igaz ez a mondás.Az alvás talán az egyetlen,ami később nem jelent akkora problémát,de megjelenik sok más típusú probléma.Ha elektromos pórázon akarod tartani a gyerekedet(laptop és tv) akkor tényleg,nem lesz velük "gondod",de az nem gyereknevelés.Ha fodrászhoz akarsz menni vagy pihenni,bízd az apukájára vagy ha vannak, akkor nagyszülőkre arra az 1-2 órára.Kitartás.
2014. nov. 10. 09:17
 9/115 A kérdező kommentje:
van gyerekem 8 hos azota nem aludtam ket oranal többet miota született minden este ugye szokasos altatas utana orankent felsir.es sehova nem tudunk elmenni mert olyan erö van mar benne hogy nem hajlando beülni az autosülesbe.es meg sorolhatnam.ehhez kepest pl.szomszedaim nagyobb gyerekeivel minden nyari hetvegen kerti parti van baratokkal rengetegeget segitenek otthon.Mig en egesz nap es ejjel a picivel foglalkozok,addig a szomszedom(ö az anyuka)egesz nap kint pletyozik.Nem vagyok irigy!nehogy most az jöjjön!csak nyilvanvalo hogy több idejük jut mindenre mint nekem.
2014. nov. 10. 09:21
 10/115 anonim ***** válasza:
57%
ugye még nincs gyereked?:) őszintén szólva aki gond-nak nevezi azt, hogy etetni-tisztába kell tenni-fel kell kelni hozzá éjjel stb... az ne vállaljon gyereket :) én ezeket sose éreztem gond-nak ... mellesleg el lehet gyermek mellett is szórakozni, kozmetikushoz, csak olyan pár kell az ember mellé, aki ebben partner és szerencsésnek kell lenni hozzá hogy olyan nagyszülőkkel vagy körülvéve akik néha segítenek ebben... amit én gond-nak nevezek már, azaz amikor pl nehezen megy a tanulás és én miután minden praktikát kipróbáltam mégsem jutunk előrébb tehetetlennek érzem magam... mikor jön az iskolaválasztás és segíteni szeretnék neki hogy olyan pályát válasszon amit szeretni is fog, és ezt végig tudja majd csinálni, igen mikor elkezd bulizni járni és reménykedem benne, hogy sikerült úgy nevelnem, hogy nem kerül rossz társaságba, de a barátait én nem választhatom már meg, csak reménykedem hogy jó értékrendet tanítottam neki, de igazából tehetetlen az ember hisz tiltással csak hazugságra neveljük a gyermekeinket (én ebben hiszek) amikor reménykedsz hogy olyan párt választ magának majd aki tényleg szereti és megbecsüli őt és nem fogja bántani hisz ebbe se szólhatsz bele szülőként, stb... ezek úgymond lelki gondok amik ellen nem nagyon tudunk tenni szülőként, míg az hogy ne legyen éhes, ne vegyen a szájába be mindet stb ezek mind csak tettek amiket meg lehet oldani... lehet testileg fárasztó, de lelkileg nem kimerítő.. nagyobb korban nem testileg fáradsz el, hanem lelkileg.. és majd megtudod, ha "nagy" leszel hogy sokkal kimerítőbb az mind ez :)
2014. nov. 10. 09:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!