Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek miert traktaljak...

Szerintetek miert traktaljak a kezdö, kikeszült, nem alvo anyukakat sokan azzal, hogy kisgyerek kis gond nagy gyerek nagy gond, amikor ez nyilvanvaloan nem igaz?

Figyelt kérdés
Persze most jön a sok okos komment hogy nagykorban majd iszik drogozik az az igazi gond,csak nem ertem miert kell abbol kiindulni hogy minden kamasz ilyen?nekem több kamaszkoru ismerösöm van semmi gond velük önalloak szerelmesek tanulnak,soha nem ittak.A masik,hogy egy pici baba mellett nem lehet ejjel aludni,hajnalban kell kelni,minden este otthon kell vele lenni altatni,szoptatni,etetni,nem akar a babakocsiban ülni,nem akar autoban ülni,ordit,kesz tortura elmenni vele pl.egy bevasarlasra,egesz nap figyelni kell mert beveri a fejet megeszik mindent utana meg tanul jarni egesz nap kezben kell vele menni,anyuka nem nagyon tud elmenni mondjuk egy kozmetikaba vagy csak egyszerüen kikapcsolodni allando keszenlet van...egy nagyobb gyereket otthon lehet egyedül hagyni,el lehet vele menni barhova,nem ordit,nem kell cipelni mert tud menni,tud egyedül enni,aludni,ha gondja van el tudja mondani, es nem kell megfejteni hogy most mi is lehet a gond,miert sir,nem jön a foga es meg sorolhatnam a vegtelensegig!ehhez kepest nekem azt mondja sok anyuka majd meglatod kesöbb sokkal nehezebb lesz!van egy csomo ismerösöm akinek nagyobb gyerekei vannak neha itt vannak nalam,azok ülnek nyugodtan lap topoznak tv-znek semmi gond velük neha tanulni kell velük de ennyi.nyilvan anyagilag egyre több ,de gondban ...en ezt nem hiszem el.Legyszi ne azzal gyertek hogy kamaszkorban bulizas drogozas mert nem minden gyerek ilyen.Az en ismerösi körömben egy se ilyen.
2014. nov. 10. 09:02
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/115 anonim ***** válasza:
95%

Te kevered a szezont a fazonnal. A mondás nem úgy szól, hogy a nagy gyerek anyukájának több dolga van és fáradtabb, mint a kisgyereké.

Szerintem kisgyerek és nagy gyerek mellett is sok dolga van a szülőknek, a fáradtságra, kialvatlanságra talán igaz is, hogy kisbaba mellett rosszabb, de ez nem gond.

A gondokkal kapcsolatban igaz a mondás.

2014. nov. 10. 09:46
 22/115 anonim ***** válasza:
100%
már látom mi a titok nyitja..8 és 10 éves még messze nem kamasz...A gyerekeknek kb. 6-12 éves koruk között van egy nyugodt időszaka... ezt hívhatnák akár vihar előtti csendnek is...a jelentőségteljesebb problémák később kezdődnek...
2014. nov. 10. 09:52
 23/115 anonim ***** válasza:
76%

Kedves Kérdező és a többiek!

Értelmezési és kommunikációs problémák miatt megint sikerült összemarakodni.

A mondás úgy szól: "kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond".

Ugye a gond értelmezése mindenki olvasatában más. Mindenkinek más a gond. Én ismerek olyan anyukát, aki jól bírja alvás nélkül. Én totál kikészülök, ha nem alhatok, így teljesen átérzem a kérdező helyzetét. Nem vagyok önmagam olyankor. Mellette azért ne felejtsük el, hogy nem hiába engedi meg a magyar állam, hogy a gyerekkel 3 éves korig otthon legyünk, mert valljuk be a sok feladatunk vele. Az egy másik kérdés, hogy ezt nem mindenki gondnak éli meg. És igen, a kamaszokkal más jellegű gondok vannak, amik nagyobb súlyúak, fizikailag nem olyan kimerítőek.

A másik, én ismerek olyan anyukát akinek mintababája van: születésétől alszik rendesen, eszik, szépen fejlődik és nagyon kevesen sír.

Én azt gondolom, hogy ezt a mondást értelmezni nagyon szubjektív.. mert függ a gyerek habitusától, fejlődésétől, betegségeitől stb. és függ az anyuka terhelhetőségétől, felfogásától. Van, akinek kelni a babához 10szer éjjel sokkal rosszabb, mint hogy nincs pénz osztálypénzre. Mások vagyunk. Éppen ezért kár vitatkozni!

Kérem, hogy pontozzatok le :) minél kevesebb a pont, annál boldogabb vagyok :D

2014. nov. 10. 10:01
 24/115 A kérdező kommentje:
ertem.akkor valoszinü az en ismeröseim gyerekeit nem vertek meg soha,mindig normalisan tanultak,nem voltak olyan szerelmi csalodasaik vagy nem tudom.(a szomszedomnak 15 es 18 evesek a gyerekei ök buliznak minden hetvegen nyaron a gyerekeikkel az udvaron)szoval arra gondoltok,hogy persze ilyenkor sok a dolgom nehez valamit is megcsinalni mellette vagy elmenni vele es faradt vagyok szoval ezek a dolgok megszünnek helyette aggodni kell es ez lesz a gond.ertem mar.akkor nem leszek faradtabb ennel csak max.idegeskedni fogok.igy mar tiszta.
2014. nov. 10. 10:02
 25/115 A kérdező kommentje:
teljsen egyetertek veled!mindne szavaddal"függ a gyerek habitusatol!es a nemalvas sokaknak nem gond,de a közepkorban ezzel embereket kinoztak!persze ahogy irod ha anyagi gondok vannak az ennel sokkal rosszabb"de van akinel ilyen sincs.
2014. nov. 10. 10:05
 26/115 anonim ***** válasza:
így van... :)
2014. nov. 10. 10:06
 27/115 A kérdező kommentje:
van itt olyan anyuka esetleg aki tenyleg ugy elte meg hogy ahogy nött a gyerek ugy lett egyre könnyebb az elete?vagy ilyen anyuka tenyleg n em letezik???
2014. nov. 10. 10:07
 28/115 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 2,5 éves a gyerekem. Most az a gondunk, hogy nem a körzetis oviba szeretném íratni, mert oda 100%-ban kisebbségiek járnak és izgulok, hogy bekerül-e a másikba. Én is fáradt vagyok, mert nem aludtam 2,5 éve, de akkor is az ovikérdés kicsit nagyobb gond, mint a fáradtság.

Amikor elkezdi majd az ovit, akkor izgulhatok azon, hogy a sok betegség, táppénz miatt elvesztem-e a munkámat. Az első nyári szünetben gondot fog okozni, hogy ki vigyázzon a gyerekre, mert nem létezik annyi szabadság, mint amennyi szünet (főleg az iskolában). Folytathatnám, de a többiek írtak már példákat. A szomszédaidnak is lehetnek gondjai attól, hogy te nem látod. Én sem mondom, hogy egy 8 hónapossal semmi gond nem lehet, pedig a környezetemben azt tapasztalom, hogy ez a legkönnyebb időszak. Már nem szopik állandóan, már nem hasfájós, ki lehet vele mozdulni, de még nem kell rohangálni utána egész nap. Még nem beteges, mert nem jár közösségbe.

2014. nov. 10. 10:18
 29/115 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, gondolod, hogy minden problémájukról beszámolnak neked a tinik szülei? Nem hiszem. Nem látsz bele mások életébe, sokszor csak a felszínt, egy pici részt. Nem mindenki szeret panaszkodni.
2014. nov. 10. 10:20
 30/115 A kérdező kommentje:
nekem ezt marmint hogy ahogy nagyobbak lettek sokkal egyszerübb az elet velük szemelyesen mondta az ismerösöm.mindegy akkor fogalmazzunk ugy hogy amig kicsik addig fiziklailag megterhelö es utana amikor tinik akkor meg lelkileg.Es a kettö között meg optimalis igy se igaz kedves valaszolok?
2014. nov. 10. 10:25
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!