Szerintetek miert traktaljak a kezdö, kikeszült, nem alvo anyukakat sokan azzal, hogy kisgyerek kis gond nagy gyerek nagy gond, amikor ez nyilvanvaloan nem igaz?
Te kevered a szezont a fazonnal. A mondás nem úgy szól, hogy a nagy gyerek anyukájának több dolga van és fáradtabb, mint a kisgyereké.
Szerintem kisgyerek és nagy gyerek mellett is sok dolga van a szülőknek, a fáradtságra, kialvatlanságra talán igaz is, hogy kisbaba mellett rosszabb, de ez nem gond.
A gondokkal kapcsolatban igaz a mondás.
Kedves Kérdező és a többiek!
Értelmezési és kommunikációs problémák miatt megint sikerült összemarakodni.
A mondás úgy szól: "kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond".
Ugye a gond értelmezése mindenki olvasatában más. Mindenkinek más a gond. Én ismerek olyan anyukát, aki jól bírja alvás nélkül. Én totál kikészülök, ha nem alhatok, így teljesen átérzem a kérdező helyzetét. Nem vagyok önmagam olyankor. Mellette azért ne felejtsük el, hogy nem hiába engedi meg a magyar állam, hogy a gyerekkel 3 éves korig otthon legyünk, mert valljuk be a sok feladatunk vele. Az egy másik kérdés, hogy ezt nem mindenki gondnak éli meg. És igen, a kamaszokkal más jellegű gondok vannak, amik nagyobb súlyúak, fizikailag nem olyan kimerítőek.
A másik, én ismerek olyan anyukát akinek mintababája van: születésétől alszik rendesen, eszik, szépen fejlődik és nagyon kevesen sír.
Én azt gondolom, hogy ezt a mondást értelmezni nagyon szubjektív.. mert függ a gyerek habitusától, fejlődésétől, betegségeitől stb. és függ az anyuka terhelhetőségétől, felfogásától. Van, akinek kelni a babához 10szer éjjel sokkal rosszabb, mint hogy nincs pénz osztálypénzre. Mások vagyunk. Éppen ezért kár vitatkozni!
Kérem, hogy pontozzatok le :) minél kevesebb a pont, annál boldogabb vagyok :D
Nekem 2,5 éves a gyerekem. Most az a gondunk, hogy nem a körzetis oviba szeretném íratni, mert oda 100%-ban kisebbségiek járnak és izgulok, hogy bekerül-e a másikba. Én is fáradt vagyok, mert nem aludtam 2,5 éve, de akkor is az ovikérdés kicsit nagyobb gond, mint a fáradtság.
Amikor elkezdi majd az ovit, akkor izgulhatok azon, hogy a sok betegség, táppénz miatt elvesztem-e a munkámat. Az első nyári szünetben gondot fog okozni, hogy ki vigyázzon a gyerekre, mert nem létezik annyi szabadság, mint amennyi szünet (főleg az iskolában). Folytathatnám, de a többiek írtak már példákat. A szomszédaidnak is lehetnek gondjai attól, hogy te nem látod. Én sem mondom, hogy egy 8 hónapossal semmi gond nem lehet, pedig a környezetemben azt tapasztalom, hogy ez a legkönnyebb időszak. Már nem szopik állandóan, már nem hasfájós, ki lehet vele mozdulni, de még nem kell rohangálni utána egész nap. Még nem beteges, mert nem jár közösségbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!