Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek miert traktaljak...

Szerintetek miert traktaljak a kezdö, kikeszült, nem alvo anyukakat sokan azzal, hogy kisgyerek kis gond nagy gyerek nagy gond, amikor ez nyilvanvaloan nem igaz?

Figyelt kérdés
Persze most jön a sok okos komment hogy nagykorban majd iszik drogozik az az igazi gond,csak nem ertem miert kell abbol kiindulni hogy minden kamasz ilyen?nekem több kamaszkoru ismerösöm van semmi gond velük önalloak szerelmesek tanulnak,soha nem ittak.A masik,hogy egy pici baba mellett nem lehet ejjel aludni,hajnalban kell kelni,minden este otthon kell vele lenni altatni,szoptatni,etetni,nem akar a babakocsiban ülni,nem akar autoban ülni,ordit,kesz tortura elmenni vele pl.egy bevasarlasra,egesz nap figyelni kell mert beveri a fejet megeszik mindent utana meg tanul jarni egesz nap kezben kell vele menni,anyuka nem nagyon tud elmenni mondjuk egy kozmetikaba vagy csak egyszerüen kikapcsolodni allando keszenlet van...egy nagyobb gyereket otthon lehet egyedül hagyni,el lehet vele menni barhova,nem ordit,nem kell cipelni mert tud menni,tud egyedül enni,aludni,ha gondja van el tudja mondani, es nem kell megfejteni hogy most mi is lehet a gond,miert sir,nem jön a foga es meg sorolhatnam a vegtelensegig!ehhez kepest nekem azt mondja sok anyuka majd meglatod kesöbb sokkal nehezebb lesz!van egy csomo ismerösöm akinek nagyobb gyerekei vannak neha itt vannak nalam,azok ülnek nyugodtan lap topoznak tv-znek semmi gond velük neha tanulni kell velük de ennyi.nyilvan anyagilag egyre több ,de gondban ...en ezt nem hiszem el.Legyszi ne azzal gyertek hogy kamaszkorban bulizas drogozas mert nem minden gyerek ilyen.Az en ismerösi körömben egy se ilyen.
2014. nov. 10. 09:02
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/115 A kérdező kommentje:
kerlek kedves kommentelök irjatok valamit a 37-es valaszolo hozzaszolasara.Szamomra ez megdöbbentö amit irt.Ti hogy latjatok?
2014. nov. 10. 11:02
 42/115 A kérdező kommentje:
jezusom en most jöttem ra(de komolyan nem vicc!)hogy itt a gyakorin vannak pszichopatak is akik azt elvezik hogy masokba valahogy belekötnek!Kedves 37es !Szerintem ne itt irogass hanem keress fel gyorsan egy pszichiatert mert komoly problemaid vannak!Ennyit a gyakorirol!Ide többet biztos nem irok ki kerdest!Azt hittem itt normal emberek valszolnak ,nem ertelmi fogyatekosok!De kedves utolso igazad van !:))
2014. nov. 10. 11:05
 43/115 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, ne sarkíts! Kaptál értelmes válaszokat, nem is egyet!
2014. nov. 10. 11:07
 44/115 anonim ***** válasza:

ez így,amit írt,sztem sem helytálló,ha menni kell,menni kell,a gyerekülés meg kell és pont..Viszont van egy jó gondolat abban,amit írt..Baromi nehéz,de próbáld megérteni a gyereked..nekem ez sokat segít.Beleképzelem magam az ő helyébe..pl ez a gyerekülés téma,én felnőttként hogy reagálnék,ha akaratom ellenére betuszkolnának vhová?te hogy reagálnál?neki hiába mondod,hogy kell és így biztonságos nem érti...De próbáltad pl. a gyerekülést bevinni az autóból és a lakásban "barátkoztatni" őket?pl. a kedvenc játékát beleteszed,érte mászik,stb..A kizárólagos szopi miatt sem aggódnék annyira..ha te próbálsz neki adni mást,előbb-utóbb elfogadja,a lehetősége legyen meg,egyetek mindig együtt,lássa,hogy te eszel..nem tudom próbáltad-e hagyni,hogy ő tapicskoljon a kajában,maga próbálja a szájába venni pl...(nekem 10 hónaposom van,két hete alig eszik a szopin kívül,jön a foga)

Nem okoskodni akarok,csak pár olyan dolgot írtam le,amik nálunk használtak,hátha valaminek hasznát veszed.

2014. nov. 10. 11:11
 45/115 A kérdező kommentje:
köszi utolso nem rossz otlet megprobalom felvinni az autosülest hatha ugy majd...ja es egyebkent valaki azt is irta hogy egy 8 hosra nem kell egesz nap figyelni mert meg nem megy....az en babam egesz nap maszik nagyon gyorsan es mindehova beveri a fejet..utana bömböl....ugyhogy ez sem igaz...mert ugye egy okos valaszolo azt irta egy 8 hossal a legkönnyebb...szoval nem eszik nem ül az autosülesben egesz nap figyelni kell ra es jön a foga raadaskent egesz ejjel nem alszok....ezert irtam hogy ehhez kepest az ismerösöm nagy gyerekeivel egyszerübb ezt ö maga mondta.............
2014. nov. 10. 11:15
 46/115 anonim ***** válasza:
40%
Ahhoz képest, hogy egész nap menni kell a babád után eléggé ráérsz itt vergődni. Úgyse lehet téged meggyőzni, majd 20 év múlva eldöntöd, hogy igaz-e a mondás.
2014. nov. 10. 11:40
 47/115 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező! Mindig az ismerősökkel jössz, hogy mit látsz, DE ne feledd az a látszat. Nekem sem azt látja a szomszédom, hogy nem alszom végig az éjszakát a 2 hónapossal, és mennyit kell foglalkozni a 2,5 évessel (reggel családi napközibe indulás, stb) napközben főzés, mosás, vasalás stb......., hanem hogy sétálunk az utcán a kicsivel, beszélgetünk (és nem azt hozom fel hogy de fáradt vagyok, mennyi dolgom, gondom van). Sokat járunk el itthonról is. Tehát ő kb annyit lát az egészből, hogy egy héten többször is elmegyünk egész napra, valószínűleg anyum vagy anyós ahol épp vagyunk vigyázz a picire és meg élem világom (na persze, ilyenkor sikerül normálisan bevásárolni, talán egy pici időt magamra is fordítani, hajmosás nyugodtan :) vagy tényleg ilyenkor beiktatni fodrászt, kozmetikust, ami lassan 3 hónap után azt gondolom rámfér. Szóval tudod a látszat néha (nagyon) csal. Az hogy mit látsz és tényleg mi zajlik az életükben nem tudhatod!!!!
2014. nov. 10. 12:29
 48/115 anonim ***** válasza:
81%
Kérdező! Nagyon sok normális választ kaptál (szinte csak azt), de te agresszív vagy, senki véleményét/tapasztalatát nem fogadod el, csak hajtod a magadét. Értem én, hogy kialvatlan és fáradt vagy, de azért a stílusod nagyon nem megfelelő. Eléggé nevetséges, hogy te nevezel itt másokat nem normálisnak meg pszichopatának, mikor sajnos leginkább te mutatod ennek a jeleit. Sajnállak téged, valamiféle segítséget kellene kérned, mert ha már most így ki vagy borulva akkor itt később óriási bajok lesznek (mert a mondásban sok igazság van).
2014. nov. 10. 12:33
 49/115 anonim ***** válasza:
38%

Hogy valaki válaszoljon is a kérdésedre, ugyan még csak 1 éves a babám, de nekem ahogy nőtt egyre könnyebb volt vele (eddig). Amikor megszületett ő nem az a csak eszik és alszik típus volt. Ő az eszik és ordítva sír típus volt, kivéve amikor ölben volt és fel le járkáltam vele :-D Borzasztó hasfájós volt (anyatejes), még akkor is amikor már csak vajas kenyeret ettem. Kakilni nem tudott csak és kizárólag kúppal, és ráadásul akkorákat bukott, hogy sugárban jött ki neki.

A hozzátáplálás rengeteg dolgot megoldott: elmúlt a hasfájás, lett naponta kaki, és alig bukik. De még mindig sokat kéreckedett ölbe. Aztán jött a kúszás, majd a mászás, és végre nem igényelte a mászkálást, jött magától és fedezett fel. Egyre több játékot tudunk játszani és már az éjszakát is végig alussza, szóval nekem ahogy telt az idő egyre jobb lett. Persze azt nem tudom hogy 14 évesen is ezt fogom e mondani, de válaszoltam a kérdésedre: igen, nekem EDDIG egyre jobb lett ahogy nőtt :)

2014. nov. 10. 12:35
 50/115 anonim ***** válasza:
51%

Jaj, 49-es, hagyd már magad az 1 éves kisbabáddal. Ez a mondás nem azt jelenti, hogy az 1 évessel nehezebb, mint a fél évessel.

Kérdező te meg sürgősen keress valamilyen segítséget, mert ha most ennyire nem bírod egy 8 hónapossal, akkor össze fogsz roppanni, amikor 2-3 éves lesz.

2014. nov. 10. 12:38
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!