Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek miert traktaljak...

Szerintetek miert traktaljak a kezdö, kikeszült, nem alvo anyukakat sokan azzal, hogy kisgyerek kis gond nagy gyerek nagy gond, amikor ez nyilvanvaloan nem igaz?

Figyelt kérdés
Persze most jön a sok okos komment hogy nagykorban majd iszik drogozik az az igazi gond,csak nem ertem miert kell abbol kiindulni hogy minden kamasz ilyen?nekem több kamaszkoru ismerösöm van semmi gond velük önalloak szerelmesek tanulnak,soha nem ittak.A masik,hogy egy pici baba mellett nem lehet ejjel aludni,hajnalban kell kelni,minden este otthon kell vele lenni altatni,szoptatni,etetni,nem akar a babakocsiban ülni,nem akar autoban ülni,ordit,kesz tortura elmenni vele pl.egy bevasarlasra,egesz nap figyelni kell mert beveri a fejet megeszik mindent utana meg tanul jarni egesz nap kezben kell vele menni,anyuka nem nagyon tud elmenni mondjuk egy kozmetikaba vagy csak egyszerüen kikapcsolodni allando keszenlet van...egy nagyobb gyereket otthon lehet egyedül hagyni,el lehet vele menni barhova,nem ordit,nem kell cipelni mert tud menni,tud egyedül enni,aludni,ha gondja van el tudja mondani, es nem kell megfejteni hogy most mi is lehet a gond,miert sir,nem jön a foga es meg sorolhatnam a vegtelensegig!ehhez kepest nekem azt mondja sok anyuka majd meglatod kesöbb sokkal nehezebb lesz!van egy csomo ismerösöm akinek nagyobb gyerekei vannak neha itt vannak nalam,azok ülnek nyugodtan lap topoznak tv-znek semmi gond velük neha tanulni kell velük de ennyi.nyilvan anyagilag egyre több ,de gondban ...en ezt nem hiszem el.Legyszi ne azzal gyertek hogy kamaszkorban bulizas drogozas mert nem minden gyerek ilyen.Az en ismerösi körömben egy se ilyen.
2014. nov. 10. 09:02
 61/115 A kérdező kommentje:
huuu ez a gyakori olyan mint a szoci...komolyan beteg emberek....jezusom:))
2014. nov. 10. 15:43
 62/115 A kérdező kommentje:
Kedves 57-es!Nagyon köszönöm hogy megvedtel es azt is hogy leirtal egy normalis ertelmes valaszt ahelyett hogy belemkötöttel volna kioktatva ugy mint egy ket pszichesen serült ember.ugye hogy durva milyen emberek vannak itt a gyakorin?ertem mit irsz en is ugy hallottam a dackorszak nehez nagyon de utana ertelmes lesz es akkortol nagyon jo.ahogy irtam engem a bezartsag es a nemalvas nagyon megvisel.Nem tudunk sehova elmenni es ez nagyon rossz!ezert varom ha nagyobb lesz talan tudunk majd programozni nem fogja vegigsirni az utat!Leirnad nekem milyen volt a dackorszak szamodra hogy elted meg?
2014. nov. 10. 15:51
 63/115 anonim ***** válasza:
83%
Úristen, te tényleg beteg vagy!!!!
2014. nov. 10. 16:32
 64/115 anonim ***** válasza:
73%

Bocsi, csak az első oldal végéig jutottam az olvasásban, szóval lehet, hogy már írta valaki, vagy lehet, hogy már teljesen más irányba terelődött el a beszélgetés (kicsit úgy tűnik, hogy igen), de azért leírom: Nem csak csecsemő és kamasz létezik, a kettő között még van pár életszakasz. Egész más gondok vannak pl. egy kétévessel, sokak számára ez az egyik legborzasztóbb időszak, amikor bármit akar a szülő, a gyerek kapásból tiltakozik, dacol, hisztizik. Pedig amúgy imádnivaló tud lenni egy ekkorka gyerek, de mégis, gyakran kiborítóak ilyenkor a szülő számára. Aztán ott az ovis kor, amikor megint más jellegű gondok vannak, és az iskolás kor, mi most pont ebben vagyunk benne. Megmondom őszintén - bár én is egyedül neveltem pici korában a fiamat - amióta iskolás, sokkal többet idegeskedek, mint amikor csecsemő volt. Pedig már nem egyedül vagyok vele, és már ugye elvileg "nagy" hétéves. Igaz, lehet már éjszaka aludni, akár reggel is, ha megkérem rá, nem ébreszt fel hajnalok hajnalán. Nem kell kétpercenként ugrálnom hozzá, megérti, hogy mondjuk éppen telefonálok, éppen olvasok valamit, éppen fürdök, stb. Már ki tudja várni a sorát. Fogjuk rá, hogy el tudja azt is mondani, ha valami baja van, legalább is olyasmit, hogy éhes, szomjas, fáradt, fáj valamije.

DE: egyedül hagyni őt még nyilván nem lehet, legalább is hosszabb időre nem, bár van, aki az ekkora gyereket már otthon kisebb időre egyedül hagyja, én még nem merem, pedig megbízható, inkább én vagyok a parás ilyen téren. Aztán, sok dologban még ő is segítséget igényel, enni még nem ad magának, bár már próbálkozna, de a kenyérvágó kést nem adnám a kezébe nyilván. Aztán ott az állandó rohanás. Nem akarlak felbosszantani, de azt kell mondjam, te még könnyen vagy, mert otthon vagy, nem dolgozol még. De majd ha már dolgozol is... Mert nálunk sajnos minden hétköznap a rohanásról szól. Reggel időben elkészülni, suliba beérni, hogy fél nyolcra a munkahelyemen legyek, utána négykor úgy rohanok el, mint akit puskából lőttek ki, hogy ne az én gyerekem legyen már megint az utolsó, akit hazavisznek (a párom sajnos később végez, mint én, szóval ez a rohanás minden nap az én reszortom), ja, és teszem hozzá, busszal kell ezt a mutatványt végigcsinálnom, és minden nap versenyt futok az idővel, hogy amikor négykor kilépek a munkahelyemről, elérjem a négy óra három perces buszt. Aztán jön az, hogy ha a suliban nem végzett a gyerek a tanulnivalóval, akkor még azt itthon be kell fejezni, vagy ami éppen nem megy neki annyira, azt gyakorolni. Nem arról van szó, én szívesen tanulnék vele, ha ebéd után haza tudnám hozni, mert itthon lennék, de délután ötkor már nem sok kedvem van hozzá, arról nem is beszélve, hogy a gyerek is rohadt fáradt már ilyenkor. És ha belegondolok, hétköznap összesen jut három óránk arra, hogy tényleg együtt legyünk, hiszen öt óra, mire hazaérünk, nyolckor megy lefeküdni, aztán ennyi. És akkor még ott van az, hogy nem biztos, hogy az elsős gyerek olyan szuper jól érzi magát az iskolában, nem biztos, hogy a tanítónő megfelelően kezeli a felmerülő problémákat, nem biztos, hogy a gyerek mindenről beszámol otthon. Az elmúlt két hónapunk arra ment rá, hogy valahogy dűlőre jussunk az osztályfőnökkel meg a gyerekkel, hogy most akkor tényleg a gyerek annyira kezelhetetlenül rossz, vagy a tanítónéni szeret ennyire mindenért beírni. Hidd el, volt nem kevés álmatlan éjszakám amiatt, mert tehetetlennek éreztem magam, mert azt láttam, hogy az amúgy nagyon is értelmes gyerekem folyamatos kudarcként éli meg az iskolát, pedig azt még a tanárok is elismerték, hogy nincs az eszével semmi gond, egyszerűen csak nehezen illeszkedik be, nehezen szokja meg a szabályokat. Az összes ezzel kapcsolatos idegeskedést szívesen lecseréltem volna az egész csecsemőkori stressz-adagra.

De persze, mindenkinek a saját problémája a legnagyobb, ezzel nem is vitatkozom, csak nem kell azt mondani, hogy mások állítása nem igaz, főleg olyan esetben, amit még nem tapasztaltál meg. Kívülről biztosan úgy tűnik, hogy egy nagyobb gyerekkel minden tök egyszerű, de amíg nem vagy benne, nem tudhatod. Én sem tudom, hogy milyen lesz majd egy kamasz gyerekkel, de biztos annak is meglesznek a nehézségei, amiket akkor a legnehezebbnek fogok érzékelni.

2014. nov. 10. 17:29
 65/115 anonim ***** válasza:
24%
Most le lettem pontozva mert nem mentem neki a kérdezőnek? Tényleg van itt néhány beteg ember..
2014. nov. 10. 18:09
 66/115 A kérdező kommentje:
63 as mondom hogy orvoshoz kene jarnod ahelyett hogy itt logsz!kerlek hogyan szabaduljak mar meg töled ??ne irj ide legyszi mert pszichopata vagy!!nem latod hanyan irtak mar hogy veled valami nem ok??es en vagyok a beted??
2014. nov. 10. 18:54
 67/115 A kérdező kommentje:
Kedves 64es!Köszi hogy leirtad a valaszodat!ilyen valaszokra vartam de latod nekem tamadtak.....biztos minden kornak meg vannak a maga nehezsegei....nem tudom olvastad e de engem leginkabb a bezartsag zavar merthogy nem ül szivesen a kocsiban(meg 5 percet se)es ejjel nem igen alszok mar 8 honapja,,
2014. nov. 10. 19:00
 68/115 anonim ***** válasza:
0%
Gondolom azt azert tudod, hogy ha a 8 honapos gyereked nem alussza at stabilan az ejszakat, akkor ott valami gond van.
2014. nov. 10. 21:51
 69/115 A kérdező kommentje:
Nem ertem mire gondolsz hogy valami gond van?beteg vagy mit akarsz mondani ezzel?amugy most neztem egyik nap a babavilagot es a müsorvezetö mondta hogy 1 eves a gyereke es meg mindig nem alszik ejjel...akkor ott is gond van........
2014. nov. 10. 22:20
 70/115 anonim ***** válasza:
50%
Nyilvan valoan egy ideggorcs vagy, ami a gyerekedre is hatassal van sajnos.
2014. nov. 10. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!